Hűtsön, fűtsön Bosch klímával

2018-07-26 18:41:49 | Módosítva: 2018-07-27 16:18:06

A Bosch korszerű megoldást kínál a megfelelő komfort fenntartására a helyiségekben a legjobb levegőminőséget biztosító hőmérséklet-szabályozással. A klímaberendezések úgy készülnek, hogy innovatív, energiatakarékos, környezetbarát, és a felhasználók egészséget is óvó megoldásaikkal mindennap emeljék az életminőséget.


Bosch Climate 5000 és 8500

A Bosch Climate szériájának új készülékei – Climate 5000 és 8500 – az innovatív megoldásoknak köszönhetően energiatakarékosak, csendesek, beszerelésük, működtetésük és használatuk egyszerű, emellett óvják a környezetet. Klímaválasztás, vásárlás és beszerelés előtt vegye fel a kapcsolatot olyan klímaszerelésben jártas szakemberrel vagy céggel, aki regisztrálva van a Nemzeti Klímavédelmi Hatóságnál, mert a klímaberendezések regisztrációkötelesek a hatóság felé.


A Bosch kínálatában megtalálható termékek hűteni és fűteni is tudnak, így egész évben használhatók. Választás előtt vegyük figyelembe a hűteni/fűteni kívánt helyiség adottságait, pl. a helyiség méretét, benapozottságát, funkcióját. Ezek figyelembevételével kell kiválasztani a legmegfelelőbb teljesítményű és a szükséges szolgáltatást nyújtó berendezést. A Bosch Climate 5000 és 8500 típusok 2,6-7,0 kW (beltéri + kültéri egység) teljesítményűek, beltérben hűtés esetén 17-32 °C, fűtés esetén 0-30 °C között alkalmazhatók. A kültéri egység működési tartománya hűtés esetén 0-50 °C, fűtés esetén –15-30 °C közötti.

A kényelmi szolgáltatások között megtalálhatóak az „Auto Restart” funkció, mely automatikus újraindítást tesz lehetővé áramkimaradás után. A „Hűtőközeg-szivárgás észlelés” funkció védi a berendezést, és a környezetünket is, mert meghibásodás esetén a készülék működését leállítja, és a kijelzőn megjelenik egy figyelmeztetés. A „Zsalu állásszög” memória, kikapcsoláskor automatikusan megtartja a zsalu beállított állásszögét. „Alvás üzemmódban” a berendezés csökkenti, illetve emeli a helyiség hőmérsékletét attól függően, hogy hűtés vagy fűtés üzemmódban van-e. Ennek köszönhetően energiát takarítunk meg, és javul az éjszakai komfortérzet.


Az egészséges levegőminőség megtartásához ne feledkezzünk meg a levegőszűrőkről sem, melyek a beltéri egységben találhatók. Ezek tisztítására vagy cseréjére – típustól függően – beállítható a „Szűrő-tisztítás” vagy a „Szűrőcsere” emlékeztető, ami figyelmezteti a felhasználót annak tisztítására vagy cseréjére a hatékonyabb működés érdekében.


Az Európai Uniós rendelet, az ErP-irányelv (Energy Related Products) szabályozza a klímaberendezések energiahatékonyságát is, a Bosch ezen követelményeknek és a hamarosan életbelépő továbbiaknak is megfelel.

Bosch klímák

www.bosch.hu
www.bosch-climate.hu


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Klímaváltozás ellen

Energiafelhasználásuk csökkentésével a magyar családok is aktív részt vállalhatnak abban, hogy a bolygó hőmérsékletének emelkedését 1,5 °C alatt lehessen tartani, és gyermekeink, unokáink is...


Mobil klímát, de azonnal!

Ez kívánság vagy parancs rendszerint akkor szokott előjönni, amikor már nyakunkon van ahőség, és gyors megoldásra van szükségünk. A meleg időszakokban klímakészüléket – split klímát még csak...