Üveghíd Kínában

2018-08-23 12:37:30 | Módosítva: 2018-11-06 08:25:25

Mostanában a legnagyobb, a legmagasabb, a legkülönlegesebb rendszerint Kínában készül. Ilyen a 700 m magasságba nyúló Chongqing patkó alakú üvegpályája, mely 26,5 méterre nyúlik ki egy szikla szélétől, így a látogatók úgy érzik, mintha levegőben sétálva tekintenének le az alattuk lévő Fuhszi kanyonra.


A kilátó, amelyről a különleges panoráma nyílik, a világ leghosszabb hasonló konzolos hídja, az arizonai Grand Canyon Skywalk-ot öt méterrel körözi le, igaz utóbbi 1 200 méteres magasság feletti lebegést ígér. Egyszerre 200 látogatót tudna befogadni, de csak 30-at engednek egyszerre fel rá, hogy mindenki zavartalanul élvezhesse a látványt. 60 kínai jüan a belépődíj (kb. 2 000 Ft), amiért 30 percet tölthet az üvegpadlón a látogató.

Az 5,6 millió dolláros beruházás megvalósítása négy évet vett igénybe, és a tervezők az ígérik, hogy 8-as földrengést és 14-es fokozatú tájfunt is kibír.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: Kína, üveghíd

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Feketecsalán

Sok magyar neve van, mégsem ismert kertjeinkben a feketecsalán, vadszezám, kínai bazsalikom vagy cserjés perilla. Érdemes lenne többeknek termeszteni, mert sok felhasználási módja lehetséges,...


A világ leggyorsabb vonata

Elkészült a kínaiak új, maglev-technológiával közlekedő vonatának prototípusa, amit a tervek szerint 2021-ben kezdenek majd el gyártani.