Fürdőszoba design

2018-08-30 08:32:15 | Módosítva: 2018-08-30 08:36:50

Az idei év igazán sokszínűnek tekinthető a fürdőszoba trendeket illetően, hiszen a teljes letisztultságtól kezdve a minimalista stíluson át a színes fürdőszobáig változatos termékpalettáról válogathatunk. Ráadásul az eltérő stílusú csempékhez különböző anyagú és formájú szanitereket is társíthatunk, hogy aztán a csodálatos összhatást dizájn csaptelepekkel és modern bútorokkal fejeljük meg.


Fürdőszoba-felújítás a mai trendek szerint

A szakértők szerint a tökéletes fürdőszoba kulcsa a burkolóanyagok és a szaniterek harmóniájában rejlik. Jó hír azonban a felújítás előtt állók számára, hogy mindkét termékkör fénykorát éli, a designerek minden évben újabb és újabb látványos és praktikus megoldásokkal rukkolnak elő hol a vásárlók meghökkentése, hol pedig épp megnyugtatása érdekében. Merthogy a két ellenpólus, ami között a termékportfóliók mozognak a figyelemfelkeltőtől a lágyabb, spa-hangulatú darabokig terjednek, köztük azonban széles, minden igényt kielégítő kínálat található meg.

Válassz szanitert okosan!

Virágkorukat élik a magasfényű, fehér szaniterek, melyek közül is a szögletes változatok azok, amik a tapasztalatok szerint különösen felkeltik a vásárlók érdeklődését, ugyanakkor továbbra jelentős igény mutatkozik az ovális mosdótálakra. Az elmúlt években megfigyelhető volt a pultba süllyeszthető tálak szerepének növekedése, amely főként a természetes hatású burkolóanyagokkal kiegészülve tudja a megfelelő hatást kelteni.


Fontos, hogy úgy válasszuk ki az egyes csoportokat, hogy a látvány mellett a funkcionalitás és a tartós, hosszú élettartam is szempont legyen, éppen ezért a mosdók esetében továbbra is kifejezetten a porcelán darabok ajánlhatók, melyek a hosszabb ideig őrzik meg kifogástalan állapotukat a szintetikus változatokhoz képest. Mindezeken túl azonban a márványból készül darabok is meghatározó mértékben vannak jelen, mely a szakértők szerint egy minimál stílusú fürdőszobában kiváló választás lehet.

Az örök kérdés: zuhanytálca vagy kád?

Az elmúlt évek trendjeit figyelembe véve a legszembeötlőbb változások a zuhanytálcák körében mentek végbe, miután e szaniterek iránti kereslet drasztikusan visszaesett. Elképesztő népszerűségnek örvendenek viszont azok a megoldások, amelyekhez nincs szükség zuhanytálcára, így a fürdőszoba burkolatának harmóniája és tökéletessége nem törik meg. Ebben az esetben a kivitelezők úgy alakítják ki a zuhanyrészt, hogy az a szükséges lejtés mellett síkban legyen a teljes fürdőszobával. Ez a kényelmes megoldás ráadásul növeli a helyiség nagyságának érzetét is, a köré építhető üvegajtók pedig akár harmonikaszerűen is becsukhatók, így aztán az optikai csalás még tovább fokozható.

A nagyobb fürdőszobák esetében az idei évben is megfigyelhető, hogy egyre inkább nő az igény a térben szabadon álló kádak iránt, melyek látványos elemei lehetnek a helyiségnek, s kiváló fókuszpontként is szolgálhatnak. Egy-egy látványosabb darab esetén törekedjünk arra, hogy olyan burkolóanyagokat válasszunk, melyek visszafogottságukkal ki tudják emelni a különleges kád formáját, egyedülálló lábazatát.


Annak ellenére, hogy ezek a design-darabok hatalmas rajongótáborral rendelkeznek a fürdőszoba-felújítás előtt állók körében, praktikum szempontjából a szakértők a paravánnal kombinált kádak telepítését javasolják. Ezáltal két funkciót tudunk hozzájuk társítani, hiszen fürdésre és zuhanyzásra egyaránt tökéletesen alkalmassá válnak egyetlen egyszerű kiegészítő segítségével. Érdemes kiváló minőségű, innovatív anyagból készült darabokat választani, melyeknek az alján található megerősítés szavatolni tudja a szaniter hosszan tartó tökéletes megjelenését.

A kereskedelmi tapasztalatok szerint a kiegészítők, így például a csaptelepek vagy éppen a zuhanyrózsák eladása terén is megfigyelhető, hogy a vásárlók elsődleges prioritásként a látványra tekintenek, így a design darabok azok, melyek magasabb árképzésük ellenére is a figyelem középpontjába kerülnek. A csaptelepek kiválasztása során némi szemléletváltásra lenne szükség, és fontos lenne, hogy a vásárlók környezettudatos gondolkozása is megjelenjen a vásárlási döntésük meghozatalakor. Az echo darabok között is számos dizájn csaptelep található meg, így a látvány és a fenntarthatóság tökéletesen meg tudna férni egymás mellett. Mindez a most divatba jövő természetes és kőhatású csempékkel és nagyméretű beton járólapokkal kiegészülve rendkívül látványos eredményt tud produkálni.

Egyértelműen nő a kereslet a legnagyobb gyártók kombinált berendezéseire és élményzuhanyaira, csak úgy, mint a színes csaptelepekre, amik igazán látványos elemei lehetnek a fürdőszobáknak. Nemcsak szaniterekből szélesedett a választék, de ultramodern, formatervezett fürdőszoba-bútorok is megjelentek a kínálatban, így lehetőség nyílik arra, hogy akár valóban egy helyen összeállíthassuk álmaink fürdőszobáját: a csaptelepektől a burkolatokon át a fürdőszobabútorig.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Alternatív kiskert: ládában, zsákban

Sokan azt gondolják, hogy értékelhető mennyiségű zöldséget csak szabadföldben lehet megtermelni, de ez nincs így. A ládában, vagy termesztő-zsákokban történő növénynevelés átmenetet képez, mert...


Falicsempe a konyhába

Egy lakás felújítása nem kerül sokkal többe akkor sem, ha a színeket és mintákat megtervezzük, egységes stílust alakítunk ki, hiszen az mesterember ugyanannyi pénzért rakja fel a csempét a...