Őszi sövényápolás

2018-10-12 12:15:36 | Módosítva: 2018-10-12 12:18:21

Az ősz beköszöntével se feledkezzünk meg kerti dísznövényeink ápolásáról. A sövények, például amellett, hogy szebbé teszik környezetünket, eltakarják azt, amit nem szeretnénk, hogy látható legyen, ezáltal egy kis intim teret biztosítanak számunkra.


Könnyen és precízen

Ha üde és időtálló sövényt szeretnénk, érdemes minőségi gépeket választanunk a nyíráshoz, így mi magunk is nekiláthatunk otthon a frissítésnek, akár kertész segítsége nélkül. A STIHL sövénynyírói pontosak és megbízhatóak, könnyű irányíthatóságuk révén a legjobb társak lehetnek a kerti munkában. A különböző sövénytípusokra és kertméretekre ajánlott gépek erőkímélő munkavégzést tesznek lehetővé.

A sövények otthoni környezetünk szerves részét alkotják. A kertünket díszítő cserjéknek és sövényeknek, legyenek azok lombhullatók vagy örökzöldek, az őszi időszakban is szükségük van a frissítő nyírásra. A gondozás azért nem elhanyagolható az évnek ebben a szakaszában, mert így megelőzhetjük a növények korhadását. A felgyülemlett nedvesség ugyanis könnyen vezethet a sövények, cserjék pusztulásához.

Az idős sövények visszavágására, a fiatalabbak igazítására eltérő kivitelű gépek szolgálnak. Nagyobb kertek, parkok karbantartása és tájgondozás esetén érdemes benzines gépet választanunk. Ezek a modellek a hosszabb ideig tartó munkára vannak kifejlesztve, nagy teljesítménnyel és kis tömeggel. A benzines gépek esetében 55-75 cm-es vágáshosszt biztosítanak a STIHL HS termékcsalád sövénynyírói.Kisebb kertekhez a legkényelmesebb a beépített Lithium-ion akkumulátoros STIHL HSA 45 modell, amely gyors és egyszerű munkavégzést biztosít az otthoni felhasználásra. Használata kis zajjal jár, valamint beépített vágásvédelmi rendszerrel rendelkezik a balesetek elkerülésének érdekében.

Nagyobb területek gondozására a COMPACT gépek is alkalmasak, amelyek cserélhető akkumulátorral rendelkeznek. A STIHL HSA 56 háromféle akkumulátorral érhető el, ezzel is idomul a személyes igényekhez. Az akkumulátor ki- és behelyezése egyszerű és biztonságos. A modell akár a 22 mm átmérőjű ágakat is elvágja. Olyan kertek gondozásához ajánlott, ahol az örökzöld, fásszárú cserjék, bokrok, sövények vannak többségben.
A PRO termékcsalád tagja, az 50 cm-es vágáshosszal, valamint az egy oldalon élezett, speciális késekkel rendelkező STIHL HSA 65 ideális a kertben vagy a telken végzett nyírási munkálatokra. A 62 cm-es vágáshosszal, valamint a mindkét oldalán élezett, speciális késekkel rendelkező STIHL HSA 85 előnyei a zajérzékeny területeken történő profi felhasználás során mutatkoznak meg. A legstrapabíróbb pedig a STIHL HSA 94 R, amelynek késsebessége állítható a különböző ágtípusokhoz, löketszáma állandó – igény esetén pedig állítható.

Saját kertünk ápolására egyaránt választhatunk beépített akkumulátorral, benzinnel, illetve elektromosan működő sövénynyírókat. Csendes működés, precíz munka és könnyű kezelés jellemző mindhárom típusra – legyen szó a STIHL HSE, HSA, illetve HS modelljeiről.

A sövénynyírókról további információ a www.stihl.hu vagy a www.stihlnemzedekek.hu oldalakon érhető el.

www.stihl-shop.hu


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Újra élhető tetőtér

A régebben – 20-30 évvel ezelőtt – készült beépített tetőterek kapcsán sokszor rögtön azok aproblémák jutnak eszünkbe, hogy„nyáron elviselhetetlenül meleg van”, télen pedig „hiába fűtünk, hideg...


Tökéletes komposzt néhány hónap alatt

Kertünk megmunkálása, ápolása során nagy mennyiségű szerves hulladék keletkezik. Amennyiben törődünk a természettel és a környezetünkkel, válasszuk a hulladék hasznosításának legmegfelelőbb...