Őszi kertápolás Honda módra

2018-10-29 21:07:01 | Módosítva: 2018-10-29 21:14:33

A kerti munka olykor fárasztó lehet, főként akkor, amikor hűvösebbé válik az idő és rövidebbek lesznek a nappalok. A Honda gépeivel azonban rövid idő alatt, megerőltetés nélkül, kényelmesen végezhetjük el feladatainkat. Kell ennél több? Gazdaságos, halk erőforrások biztosítják a szükséges erőt a legfárasztóbb munkához is, nincs tehát több kifogás, lássunk munkához!


A talaj művelésének legnépszerűbb eszköze a Honda FG320 típusú kerti kapálógép, amely már 3 sebességfokozattal rendelkezik. A gépre szerelt 160 cm3-s benzinmotor megfelelő karbantartás mellett minimum 1500 üzemóra munkára hivatott, ami évi 100 óra munka esetén is 15 évet jelent.

A régebben nagy népszerűségnek örvendő „Robikapa” jelenkori változata ideális kis- és közepes kertek ápolására. Igény esetén különféle tartozékokkal szerelhetjük fel, így a föld fellazításán túl használhatjuk vetéskor, betakarításkor, szállításhoz, de akár még havat is „lapátolhatunk” vele egy hótolólap segítségével. Ki mondta, hogy a kapálógépet csak tavasszal használhatjuk? Egész évben segítségünkre lehet a sokféle tartozék felszerelésével.

Sövényeink ápolásának legegyszerűbb módja az akkumulátoros sövényvágó használata, mely könnyű és hatékony segítséget nyújt munkánk során. A Honda akkumulátoros gépcsalád minden tagja működtethető ugyanazzal az akkumulátorral, így könnyen bővíthető a paletta az évszakok változásával.
Kiváló alternatíva férfiak számára a benzinmotoros sövényvágó is, mely kimagasló teljesítményével és 360 fokban forgatható, tisztán négyütemű benzinmotorjával és 3 élű pengéivel minden akadállyal megbirkózik. Fogantyúja elforgatható, így kényelmes munkát biztosít vízszintes és függőleges vágáshoz is, de akár még a szobrászok is örömmel forgathatják.

A lehulló levelek eltakarítására igénytől függően több megoldás is létezik. Akkumulátoros lombfújót kiskertek és ház körüli területekre, benzinmotoros változatot nagyobb vagy elhagyottabb területek karbantartására ajánlunk. Lombfújó használatakor ügyeljünk rá, hogy maximum térd magasságig emeljük a gép fújócsövét, és soha ne fújjuk a lombot autó, ablak, emberek vagy kisállatok irányába, mert az esetleg a lombok alatt megbúvó kövek és egyéb szemét súlyos kárt vagy sérülést okozhat! A tél közeledtével jó, ha tudjuk, hogy a porhó elleni küzdelemben (pl. teraszokon, pincelejárókon) szintén segítségünkre lehet lombfújónk, hiszen kiválóan alkalmas annak eltakarítására.
Ha inkább egy gépet szeretnénk használni a ház körüli változatos munkák elvégzésére, a Honda többfunkciós eszközeit javasoljuk. Egy motoros alapgép – a hozzá választható kiegészítőkkel – garázsunk ékköve lehet, mellyel minden szükséges feladatot könnyedén elvégezhetünk. Szükség esetén szállítása könnyű, használata rendkívül gazdaságos és kényelmes. Lehetőségeink szerint mindig a számunkra szükséges kiegészítővel gazdagíthatjuk szerszám-repertoárunkat. A lombfújó adapterével hajlongás nélkül összegyűjthetjük a lombot vagy szemetet – ne felejtsük a porhó takarítást sem –, a láncfűrész kiváló magassági ágvágóvá alakítható, illetve a nagyobb gallyak darabolására is alkalmas (10-15 cm átmérőig). A sövényvágó feltét vágószöge állítható, így a magasban is könnyedén, kedvünk szerint alakíthatjuk sövényünket.A kert ápolásának elmaradhatatlan részei a szintén ehhez az alapgéphez megvásárolható fűkasza, veteményesben kiválóan használható kapa vagy a fűszegély kialakítására szolgáló adapterek. Az egyes eszközök egyetlen könnyed mozdulattal lecserélhetők, hölgyek számára is ideális, valamint a szállításuk, tárolásuk sem okoz több gondot. Az alapgépre szerelt motor 360 fokban forgatható, így nem okoz problémát a fej felett végzett munka sem.

Megbízhatóság és precizitás

A méltán világhírű Honda erőforrások megbízhatósága, precizitása és kezelhetősége köszön vissza a Honda gépeiben is, legyen szó járművekről vagy munkagépekről a világ minden táján. Tisztán négyütemű benzinmotorok hajtják az összes motoros kisgépet, nincs szükség egyéb adalékokra, kevergetésekre, használhatjuk az autónkéval megegyező üzemanyagot.

Az eredeti Honda kisgépeket kizárólag márkakereskedésekben lehet megvásárolni az ország egész területén. A Honda minden termékére 1+2 év garanciát vállal, az alkatrészellátás legalább 20 évre visszamenőleg biztosított. Vásárlás előtt keressük fel a Honda kereskedőjét, aki segít a legmegfelelőbb gép kiválasztásában.


Tegyünk egy próbát, és élvezzük a Honda nyújtotta előnyöket, valamint a könnyed munkavégzés egyszerűségét.

Bodnár Ilona


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Gépek az őszi kertbe

Az Einhell márka talán elsősorban a barkácsgépek, szerszámgépek tekintetében ismerős olvasóinknak, de egyre nagyobb kínálattal jelentkezik a kerti gépek területén is. Így az ősz táján megnéztük,...


Őszi sövényápolás

Az ősz beköszöntével se feledkezzünk meg kerti dísznövényeink ápolásáról. A sövények, például amellett, hogy szebbé teszik környezetünket, eltakarják azt, amit nem szeretnénk, hogy látható...