Törpe szegfű

2018-11-06 07:44:20 | Módosítva: 2018-11-06 07:45:15

A törpe szegfű a nemesítéseknek köszönhetően rengeteg virágszínben és formában beszerezhető, így változatos, és tartása nagyon egyszerű. Kiválóan alkalmas kis termete és jó fagytűrő képessége miatt balkonládába, szegélynövénynek, de sziklakertbe is.


Változatos egyszerűség

A törpe szegfű (Dianthus gratianapolitanus) 15-20 cm magasra nő, illatos virágait május-júniusban hozza, de egyes fajtái egész nyáron virágoznak. Nagyon minimális a gondozási igénye ennek az évelő, nagyon kellemes illatú, igénytelen virágnak. Kedveli és igényli a napfényt, a meleg, déli fekvésű helyeket, ezért is alkalmas sziklakerti növénynek is. A talaja legyen laza vagy középkötött humuszos, jó vízáteresztő képességű, tehát egy normál kerti talajjal jól beéri. Az elvirágzott virágfejet le kell csípni, emellett a dús virágzás érdekében tápoldatozhatjuk is. Vízigénye közepes, de balkonládában vagy cserépben tartva a kis mennyiségű, könnyen kiszáradó talaj miatt ilyen körülmények között gyakrabban kell öntözni. Teljesen télálló.
További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Növények balkonládákban

A balkonládák kedvelt díszítőeszközei az ablakoknak. Előnyük, hogy szép kilátást nyújtanak, díszítik az ablakot, a nyitott ablakból könnyen gondozhatók. Hátrányuk, hogy némileg vonzzák a...


A balkon növényeit táplálni kell

A muskátlik gyorsan elhasználják a földben lévő tápanyagokat,csak rendszeres pótlás, egyenletes N-P-K ellátottság mellett virágzanak dúsan és növekednek erőteljesen.