Wellness a fürdőszobában

2018-11-08 12:04:35 | Módosítva: 2019-01-17 09:12:43

Otthonunk egyik legfontosabb helyisége a fürdőszoba. Itt készülődünk minden reggel, este pedig itt tudunk nyugtató fürdőt venni, így egyszerre kell komfortosnak és funkcionálisnak lennie. A szaniterek kiválasztása már önmagában meghatározza a fürdőnk hangulatát, és ha rosszul választunk, azzal értékes helyet és időt veszíthetünk. Kis odafigyeléssel viszont akár mini spa részleget is varázsolhatunk magunknak.

Anno hatalmas áttörésnek számított, amikor először vezettek vizet a házakba, majd még nagyobb forradalom volt, mikor megjelent az öblítős WC. Azóta folyamatosan próbáljuk egyre kényelmesebbé tenni a fürdőszobánkat, olyanná, ami minden igényünket kielégíti.

Ez már nem az a WC

Saját dolgunkat könnyítjük meg, ha felújításkor perem nélküli WC-t választunk. Ez a csésze úgy lett kialakítva, hogy öblítéskor a víz a WC egész belső felületét letisztítja, ellentétben a hagyományos verzióval, ahol az ülőke alatti zug nagyon nehezen elérhető, így könnyű búvóhelyet jelenthet a megtelepedő baktériumoknak, továbbá öblítéskor sem fröccsen ki a víz, mivel az körkörösen áramlik a csészében.


Az ülőke kezelése is egyszerűbbé vált, melyet egy gombnyomással leemelhetünk, ez a takarításnál jelenthet nagy segítséget, a lecsapódásgátló segítségével pedig külső ráhatás nélkül záródik a WC teteje. Ha még extrábbra vágyunk, választhatunk multifunkciós okos WC-t, ami az alaptulajdonságok mellett használható bidének, női intim mosdónak, sőt, még az ülőke hőmérséklete is szabályozható.

Minden este masszázs

Mivel sokan csak gyorsan lezuhanyoznak a reggeli rohanásban, a fürdés különleges, esti relaxáló rituálévá vált, amit akkor alkalmazunk, ha szeretnénk lelazulni, kikapcsolódni. A legújabb kádak már poli-max erősítéssel készülnek, ez olyan hőszigetelést biztosít, amely által még több időt tudunk a kádban tölteni meleg víz utántöltése nélkül. A hőtartás mellett még kiváló hangszigetelő képességgel is bír, így ha éjszaka kapnánk kedvet egy masszázshoz, akkor sem fogjuk zavarni a szomszédot.


Mivel fürdés közben az izmaink ellazulnak, így könnyen megszabadulhatunk a napi stressztől. A hidromasszázs elősegíti a jó alvást, még a csobogása is meditatív hatással van ránk, szívverésünk egyenletes lesz. Mindezek mellett a masszázs hatására felélénkül a vérkeringésünk, több oxigént juttatva minden egyes sejtünkhöz.

Szintén hasznos lehet még a színterápia, ami fürdőzés közben a víz elszínezésével hat a hangulatunkra. Ez három fő színre épül, a vörösre, a kékre és a zöldre, amikből aztán számos további árnyalat kikeverhető. Ha nyugtató hatást akarunk elérni, zöldet válasszunk, ha viszont felpezsdülni szeretnénk, akkor pirosat.

A hidromasszázs és a színterápia mellett nekünk már csak annyi dolgunk marad, hogy válasszunk egy aromaterápiás habfürdőt, meggyújtsunk pár gyertyát, és kész is a saját spa kuckónk.


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: wellis

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Eljött az okos medencék kora

Otthonunk egyre inkább digitalizálódik, ezzel pedig jelentős terhek kerülnek le a vállunkról. Kicsit nehéz azonban elképzelni, mire is lehet jó egy okos medence, mivel tudhat többet egy...


Milyen szaunát válasszunk?

A szaunázásnak számos, az egészségre előnyös hatását ismerjük: javítja a vérkeringést, erősíti az immunrendszert, feszesebbé teszi a bőrt, oldja a stresszt, és elősegíti a méreganyagok távozását...