Eljött az okos medencék kora

2018-11-14 10:50:13 | Módosítva: 2019-06-25 09:01:16

Otthonunk egyre inkább digitalizálódik, ezzel pedig jelentős terhek kerülnek le a vállunkról. Kicsit nehéz azonban elképzelni, mire is lehet jó egy okos medence, mivel tudhat többet egy hagyományosnál; egyáltalán szükségünk van-e rá. A következő három innováció azonban alapjaiban változtatja meg a fürdőzés élményét, és teszi még kényelmesebbé a mindennapjainkat.


In.touch 2

Az in.touch 2 rendszer segítségével távolról tudjuk felügyelni a medencénket, egy okos készüléken futó applikáció segítségével. Egyik leghasznosabb funkciója, hogy egy rövid regisztráció után a világ bármelyik pontján lévő medence hibaüzeneteihez hozzáférhet a gyártó. Ezek után fel tudja venni a kapcsolatot a tulajdonossal, aki hozzáférést adhat a medencéhez, így egy szerelőcsapat távolról hatékonyan meg tudja keresni a hibát. Mivel ez legtöbbször csak egy elrontott beállítás vagy a víztisztító rendszer hibája, így súlyos javítási költségektől kímélhetjük meg magunkat. Ha mégis manuális javítást igényel a medence, akkor is előre fel tudják mérni, hogy mi okozza a gondot, és jelezhetik a szerelőnek. Szintén remek választás lehet hotelek és apartmanok tulajdonosainak, ha nem szeretnék közvetlenül a vendégekre bízni a jakuzzik irányítását, kijelölhetnek egy medencekezelő kollégát. Az applikáció IOS és Android rendszerekhez egyaránt elérhető.

In.clear

A könnyen használható, beépített in.clear vízfertőtlenítő rendszer jelenleg a leghatékonyabb a medence piacon. Érzékeli, hogy a medencénknek mikor van szüksége fertőtlenítésre, és egy egyszerű applikációs üzenettel jelzi, ha bróm só utánpótlásra van szüksége. A felhasználónak csupán annyi dolga van, hogy egy mérő segítségével alkalmanként ellenőrzi, megfelelő mennyiségű bróm található-e a medencében. Ha egy nagyobb társaság használta a medencét, és szüksége van egy gyors fertőtlenítésre, az in.clear rendszerrel ezt is megteheti. Ezzel a megoldással elfelejtheti a klórtablettát, vegyszereket és a granulátumok használatát.

In.grid

Az in.grid rendszernek köszönhetően bármilyen külső hőforrás biztosíthatja a víz fűtését, legyen szó egy puffer tartály hőcserélőjén keresztül forgatott vízről, az otthoni gázkazán meleg vizének hasznosításáról, vagy akár napkollektorról. Az in.grid rendszerrel az alternatív hőforrást a medence felületéről tudjuk vezérelni, így nem kell a külső fűtőegységen beállítani a víz hőmérsékletét, hanem mindezt megteszi a medencéje. Egyszerűen beállítja a medencén az elérni kívánt vízhőmérsékletet, és az in.grid rendszer eldönti, hogy a belső fűtés, vagy külső hőforrás használata a gazdaságosabb. Az elsődleges szempont természetesen a felhasználói élmény és az energiatakarékosság. A gazdasági szempontokat figyelembe véve akár 70-80%-os energia megtakarítást is elérhet. A fagyvédelmi funkciónak köszönhetően medencéje önmagától gondoskodik a vízfűtésről, így nem engedi, hogy a külső hőforrás meghibásodásakor 4,5 °C alá csökkenjen a víz hőmérséklete.

 

Válassza Európa vezető jakuzzi gyártóját és a hozzá tartozó okos megoldásokat, hogy a fürdőzésre szánt idő valóban egy önfeledt kikapcsolódást és minőségi élményt szerezhessen Önnek és családjának!

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: wellis

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Milyen szaunát válasszunk?

A szaunázásnak számos, az egészségre előnyös hatását ismerjük: javítja a vérkeringést, erősíti az immunrendszert, feszesebbé teszi a bőrt, oldja a stresszt, és elősegíti a méreganyagok távozását...


Wellness a fürdőszobában

Otthonunk egyik legfontosabb helyisége a fürdőszoba. Itt készülődünk minden reggel, este pedig itt tudunk nyugtató fürdőt venni, így egyszerre kell komfortosnak és funkcionálisnak lennie. A...