Bakonytherm kéményrendszerek

2018-11-14 11:42:52 | Módosítva: 2020-11-15 16:59:50

A kéményépítés napjainkban már nem egy elhanyagolható épület szerkezet elkészítését jelenti, hanem a családra hosszútávon ható pénzügyi kérdés is. Az energiatakarékos fűtőberendezések optimális működése elképzelhetetlen korszerű kéményrendszerek alkalmazása nélkül. A Bakonytherm kéményrendszerek építésével, hosszú élettartamú, megbízható kémények szolgálják a család biztonságát.


A köpenyelem idom kerámiából készül. Ennek a természetes anyagnak több ezer éves múltja van, anyagánál fogva szervesen illeszkedik a téglaépítésű szerkezetekhez. Jobb hőszigetelő tulajdonsággal rendelkezik, mint az általánosan használt beton elemek, ami fűtési energia-megtakarítást eredményez. Lényegesen könnyebb – mindössze 14 kg a súlya –, mint az átlagos beton kemény elemek, melyek súlya 32 kg körül van. Könnyebben építhető, így jelentős a munkaerő megtakarítás, ráadásul a kerámia elemek jól vakolhatók.

A Bakonytherm kémények béléscsöve samott. Ez az anyag ellenáll a magas hőmérsékletnek (koromégés esetén, akár 1000 °C is lehet), és a savas, kátrányos környezetnek egyaránt. Jó a hőtároló képessége, és a sima felületénél fogva hozzájárul az optimális kéményhuzat kialakulásához. A nagy méretválaszték elősegíti a kéményméretezés alapján történő optimális átmérő kiválasztását, és így kisebb a kiáramló hőveszteség.


A kémények kitorkolása (torkolati kúpja) ugyancsak samottból készül, így a legszélsőségesebb körülmények között sem korrodál – szemben a fémből készültekkel. A hasonló anyagszerkezetű elemek tökéletes illeszthetősége miatt, (a samott cső oszlop és a kerámia torkolati kúp) kizárja a csapadék víz bejutását a szigetelőrétegbe. A torkolati kúp biztosítja a hátsó szellőzés működését.

A Bakonytherm Klasszik kémény a magas füstgáz hőmérsékletű fűtő berendezésekhez alkalmazható:

– tartalék kéményekhez (épületen belül építve),
– vegyes tüzelésű kazánokhoz,
– kandallókhoz.

A Bakonytherm Plusz kémény alkalmas:

– vegyes tüzelésű kazánokhoz,
– nyílt égésterű gázkandallókhoz,
– olajkazánokhoz,
– pellet és faelgázosító kazánokhoz,
– cserépkályhákhoz, kandallókhoz.

A Bakonytherm kémények szigeteltek:

– Bakonytherm Plusz kémény (BTP) ásványgyapottal,
– Bakonytherm Klasszik kémény (BTK) zárt levegőoszloppal.

Az elmúlt 7 évben több mint 15 ezer méter, közel 1500 darab Bakonytherm Kémény került beépítésre.


A Bakonytherm Kéményrendszerek gyártója és forgalmazója:
Pápateszéri Téglaipari Kft.
8556 Pápateszér, Téglagyári út 1.
Telefon/fax: (+36-89) 352-152
www.bakonytherm.hu


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Régi, jó kémény

Egy régi kémény olyan technológiával épült, ami kizárja, hogy eredeti állapotában mai, korszerű gázfűtő berendezéshez használni lehessen. Az viszont egyáltalán nem kizárt, hogy egy fatüzelésű...


Kémény és szellőzés egyben

Az évszázadokon át használt fakeretes nyílászárók légrésein a kályha, kandalló vagy később a gázkészülék égéséhez szükséges levegő akadálytalanul áramolhatott be a lakótérbe. A fokozott...