Bakonytherm kéményrendszerek

2018-11-14 11:42:52 | Módosítva: 2020-11-15 16:59:50

A kéményépítés napjainkban már nem egy elhanyagolható épület szerkezet elkészítését jelenti, hanem a családra hosszútávon ható pénzügyi kérdés is. Az energiatakarékos fűtőberendezések optimális működése elképzelhetetlen korszerű kéményrendszerek alkalmazása nélkül. A Bakonytherm kéményrendszerek építésével, hosszú élettartamú, megbízható kémények szolgálják a család biztonságát.


A köpenyelem idom kerámiából készül. Ennek a természetes anyagnak több ezer éves múltja van, anyagánál fogva szervesen illeszkedik a téglaépítésű szerkezetekhez. Jobb hőszigetelő tulajdonsággal rendelkezik, mint az általánosan használt beton elemek, ami fűtési energia-megtakarítást eredményez. Lényegesen könnyebb – mindössze 14 kg a súlya –, mint az átlagos beton kemény elemek, melyek súlya 32 kg körül van. Könnyebben építhető, így jelentős a munkaerő megtakarítás, ráadásul a kerámia elemek jól vakolhatók.

A Bakonytherm kémények béléscsöve samott. Ez az anyag ellenáll a magas hőmérsékletnek (koromégés esetén, akár 1000 °C is lehet), és a savas, kátrányos környezetnek egyaránt. Jó a hőtároló képessége, és a sima felületénél fogva hozzájárul az optimális kéményhuzat kialakulásához. A nagy méretválaszték elősegíti a kéményméretezés alapján történő optimális átmérő kiválasztását, és így kisebb a kiáramló hőveszteség.


A kémények kitorkolása (torkolati kúpja) ugyancsak samottból készül, így a legszélsőségesebb körülmények között sem korrodál – szemben a fémből készültekkel. A hasonló anyagszerkezetű elemek tökéletes illeszthetősége miatt, (a samott cső oszlop és a kerámia torkolati kúp) kizárja a csapadék víz bejutását a szigetelőrétegbe. A torkolati kúp biztosítja a hátsó szellőzés működését.

A Bakonytherm Klasszik kémény a magas füstgáz hőmérsékletű fűtő berendezésekhez alkalmazható:

– tartalék kéményekhez (épületen belül építve),
– vegyes tüzelésű kazánokhoz,
– kandallókhoz.

A Bakonytherm Plusz kémény alkalmas:

– vegyes tüzelésű kazánokhoz,
– nyílt égésterű gázkandallókhoz,
– olajkazánokhoz,
– pellet és faelgázosító kazánokhoz,
– cserépkályhákhoz, kandallókhoz.

A Bakonytherm kémények szigeteltek:

– Bakonytherm Plusz kémény (BTP) ásványgyapottal,
– Bakonytherm Klasszik kémény (BTK) zárt levegőoszloppal.

Az elmúlt 7 évben több mint 15 ezer méter, közel 1500 darab Bakonytherm Kémény került beépítésre.


A Bakonytherm Kéményrendszerek gyártója és forgalmazója:
Pápateszéri Téglaipari Kft.
8556 Pápateszér, Téglagyári út 1.
Telefon/fax: (+36-89) 352-152
www.bakonytherm.hu


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Kémény és szellőzés egyben

Az évszázadokon át használt fakeretes nyílászárók légrésein a kályha, kandalló vagy később a gázkészülék égéséhez szükséges levegő akadálytalanul áramolhatott be a lakótérbe. A fokozott...


Túlnyomásos gyűjtőkémény

Aki gyűjtőkéményt használ, tisztában van vele milyen nehéz helyzetbe kerül, ha gázkészüléket kell valamilyen okból cserélnie. Miközben a gyűjtőkémények, és a rájuk csatlakoztatott, gázkészülékek...