Tovább bővült az Einhell Power X-Change rendszer

2018-11-14 12:11:14 | Módosítva: 2018-11-28 13:01:49

Legutoljára tavaly nyáron írtunk az Einhell „mester akku” rendszeréről, melynek keretében a ma már szerszámgépek és kerti eszközök szinte teljes választékát lehet működtetni közös akkumulátorról. A Power X-Change „akku” rendszer öt különböző teljesítményű 18 V-os lítium akkumulátorának bármelyikét bármelyik szerszámhoz használhatjuk. Vásárláskor egyéni igényünk szerint dönthetünk a szükséges akkuk számáról, valamint kapacitásáról. A szerszámokat akkumulátor és töltőkészülék nélkül is megvásárolhatjuk, vagyis nem kell minden egyes szerszámhoz külön töltőkészüléket és akkumulátort vennünk.


Az Einhell PXC „akku” rendszer

Termékei között szinte minden fontos szerszámgép megtalálható, ami egy barkács vagy akár egy fél-profi műhelyben szükséges; csavarozó és fúrócsavarozó, sarokköszörű, csiszológép, rezgőfűrész, sőt, még szerelőlámpa is. De nem hiányoznak a közös akkuval használható kerti szerszámgépek sem. A korábban már bemutatottakhoz újabb és újabb gépek csatlakoznak.

Az akkus gépcsalád tagja már a nagy teljesítményű GE-CM 36/47 HW Li elektromos fűnyíró, melyhez 1,5 Ah-tól akár 5,2 Ah-ig választhatunk akkut. A legnagyobb kapacitással ez a fűnyíró akár 1200 m2-es pázsit karbantartására is alkalmas. Érdekes felhasználása A PXC akkuknak, amikor benzines fűnyírókban látnak el elektromos indító funkciót. Az Einhell kínálatában két ilyen fűnyíró gépet is találunk. Továbbá egy nagyobb teljesítményű fűszegélynyíró – GE-CT 36/30 Li E Solo – is belépett a sorba, melyet 2 db 18 V-os akku akár 75 percen keresztül képes működtetni.
Az újdonságok fejlesztésekor az Einhell nem feledkezett meg a barkácsolókról sem. A PXC rendszer tagja lett a 18 V-os TE-CS 18/165 Li-Solo tárcsafűrész, az ugyancsak 18 V-os TE-MG 18 Li-Solo multifunkciós szerszám, a polírozógép, sőt már száraz-nedves porszívó is működtethető a nagy teljesítményű lítium akkumulátorokról. Érdekes újdonság az akkus légfúvó, melynek ugyancsak a műhelyben vagy építkezésen vehetjük hasznát, és az akkus hibrid kompresszor, a Pressito, melynek valószínűleg az autósok fognak örülni.


A közeljövőben várható PXC újdonság továbbá a Herocco fúrókalapács, amely normál furásra és vésésre is alkalmas, és az Axxio egykezes sarokcsiszoló, ami a garázs vagy az otthoni műhely egyik legfontosabb eszköze lehet.

A kertészkedőkre váró újítás a két 18 V-os akkuról üzemelő Agillo fűkasza, amely lenyűgöző teljesítményt nyújt a kertápolásban, és bozótvágó kiegészítővel is felszerelhető.

Olvasóink figyelmébe ajánljuk 2017. júniusi cikkünket, melyben részletesen írtunk a Power X-Change „akku” rendszerről és az Einhell brushless – szénkefe nélküli – motorjairól. Az új motorok a szerszámgépnek nagyobb erőt, hosszabb műkö­dési időt és hosszabb élettartamot garantálnak a szénkefés motorral szerelt gépekhez képest.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Elektromos szerszámgépek piaca Magyarországon

A gazdasági válság a magyarországi elektromos szerszámgéppiacon is érezteti hatását. A hazánkban kiemelkedő jelentőséggel bíró szerszámgép-kereskedő boltok forgalma jelentősen visszaesett a...


Kreatív ötletek a szabadban

Otthon, a szabadban töltött idő nem csak akkor lehet hasznos, ha a kert gondozásával töltjük. A barkácsolás igazi kikapcsolódást, feltöltődést jelenthet, akár egyedül végezzük, akár a gyerekeket...