ÚJ ELS EC ventilátor

2018-11-28 13:03:17 | Módosítva: 2018-11-28 13:12:33

Az elszívó ventilátorok legkorszerűbb képviselője a Helios ELS típus, amely most energiatakarékos EC motorral is elérhető. Az ultraSilence® ELS évek óta a mérték, ha egycsöves lakásszellőztető rendszerekről van szó. Az impozáns nyomásteljesítményével erősebb bármely hasonló rendszernél a piacon. Mindeközben felülmúlhatatlanul csendes az ultraSilence® technoló­giának köszönhetően, a szakma által számtalan díjjal és elismeréssel kitüntetett designba csomagolva.


ÚJ ELS EC ventilátor

Lakásszellőztetés

Az új ELS EC a sikeres szériát a következő szintre emeli. Az új motortechnológia segítségével az energiaigény 70%-kal is csökkenhet – mindössze 6 watt fogyasztással –, nem beszélve arról, hogy az új ELS EC környezetbarát, gazdaságosabb és magasabb hatásfokú, mint valaha.

A Helios palettáján található meg a legátfogóbb kínálat az EC technológiás egycsöves szellőztetők között. A 100 m3/h légszállítás kombinálva az EC technológiával egyedülálló megoldás, ezen felül a széles kínálat minden igényt képes lefedni, bármilyen szabvány szerint is számoljuk azokat. Az ELS programban már megszokott teljesítményekhez először az ELS EC ventilátoroknál társul a 15, 25, 40 és 45 m3/h légszállítás.


ultraErős

Az ELS –EC ventilátorok a kategória legmagasabb nyomásteljesítményét nyújtják. A különösen gazdaságos meghajtás mellett a speciálisan kifejlesztett járókerék gondoskodik a magas nyomásteljesítményről, minimális zajszint mellett – minden fokozatban. A szűkebb felszállók és a használat során növekvő szűrőellenállás nem jelent problémát, a légszállítás ott is biztosított, ahol más ventilátor már nem képes rá. A kiváló karakterisztika lehetővé teszi a közös felszállóra kötött ventilátorok zavartalan egyidejű üzemét, akár 28 szinten keresztül, és akár 32 egység esetén is.

Intelligens páraérzékelés

Az ELS EC páraváltozás figyelő automatikával egy különösen fejlett és hatásos rendszert kapunk. A beépített párafelfutás figyelő és előrejelző érzékelő, valamint az elektronika segítségével az intelligens algoritmus a páraképződés intenzitása alapján gyorsabban reagál, mint a hagyományos páraérzékelők. ELS EC újdonság: az utánfutás és az intervallum üzem mindegyik fokozaton lehetséges.


Az ELS EC intelligens párafelfutás érzékelő automatikája

A számos kiemelkedő, exkluzív tulajdonságai miatt az ELS EC ventilátor a No.1 választás az elszívásos lakásszellőztetésben.

Dóczi Balázs

www.helios.hu
Telefon: (+36 1) 425-3288
Kamleithner Budapest Kft., a Helios ventilátorok magyarországi vezérképviselete

Forrás: Helios

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Erkély hőszigetelése

Bár technikailag egyszerű megoldás, hogy egy erkély szerkezetét a vele szomszédos födémmel egybeöntik (monolit vasbeton), ahol ezt a rossz megoldást választották, ott nagyon nehezen – vagy...


Hagyományos és modern szellőzők

A modern szellőztető rendszerek, hőcserélős szellőzések mellett ma is fontos szerepe van a különböző szellőzőkürtőknek. Ezeken keresztül történik a lakások jelentős részének légellátása a...