A garázskapuk hőszigetelése

2019-01-15 08:04:40 | Módosítva: 2019-01-15 08:04:56

Akár új garázskaput építünk, akár a régit cseréljük, célszerű a hőszigetelt változatot beépíttetnünk, ugyanis az utólagos hőszigetelés drágább, illetve a plusz súly miatt a kapu kiegyensúlyozása sem lesz minden esetben megfelelő.


A Kling Kft. által gyártott szekcionált garázskapuk mindegyike hőszigetelt. Ha egy fűtött garázsunk van, ahol fontos, hogy a befektetett fűtési energiából származó hőt bent tartsuk a helyiségben, ezt a megoldást ajánljuk a nyílás lezárására. Egyszerű, praktikus, kedvező árú, szinte bármilyen garázsra felszerelhető.

A szekcionált garázskapu hőszigetelését két dolog határozza meg: a kapu légzárása és a lamellák hőszigetelése. A légzárást gumitömítés biztosítja a lamellák között és a tokon is. A kapu szekciók CFC mentes, 42 mm vastag zártcellás szendvicspanelekből épülnek fel, poliuretán keményhabos kitöltéssel, 0,61 mm vastag acéllemez borítással, így kivitelezhető az extra hatékony hőszigetelés, illetve panel szilárdság (hőátbocsátási tényező k=0,78 W/m2K).

Nem elég azonban, ha csak a kapu lamelláinak a hőszigetelési értékére figyelünk, fontos a teljes kapu, a tok hőszigetelése, és a hőhídmentes beépítés is. A beépített kapu hőszigetelési értéke határozza meg, hogy végül is mennyit tudunk megtakarítani. A Kling kapuk minden panelja hőhídmentes, a külső lemez lehűlése esetén a belső lemez nem hűl le, így a fűtött helyiségben nincs páralecsapódás a belső oldalon.

A panelekbe rendelhető kétrétegű akril ablak, vagy beépített személybejáró változtatja a kapu hőszigetelő képességét (k=2,66 W/m2K).
Bővebb információ:
Kling Kft.
1106 Budapest, Gránátos utca 6.
Telefon: 433-1666
kling@kling.hu
www.kling.hu


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Isotex panelek a tetőterek hőszigetelésében

Egyre terjed itthon az északi országokban már egy emberöltő óta alkalmazott hőszigetelési eljárás, ami számos nagyon fontos elemében különbözik az eddig alkalmazott megoldásoktól.


Harkályok házrongálása

2009 nyarától érkeznek bejelentések a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesülethez azzal kapcsolatban, hogy harkályok lyukakat vájnak épületek szigetelésébe. A madarak hatékony riasztása a...