A garázskapuk hőszigetelése

2019-01-15 08:04:40 | Módosítva: 2019-01-15 08:04:56

Akár új garázskaput építünk, akár a régit cseréljük, célszerű a hőszigetelt változatot beépíttetnünk, ugyanis az utólagos hőszigetelés drágább, illetve a plusz súly miatt a kapu kiegyensúlyozása sem lesz minden esetben megfelelő.


A Kling Kft. által gyártott szekcionált garázskapuk mindegyike hőszigetelt. Ha egy fűtött garázsunk van, ahol fontos, hogy a befektetett fűtési energiából származó hőt bent tartsuk a helyiségben, ezt a megoldást ajánljuk a nyílás lezárására. Egyszerű, praktikus, kedvező árú, szinte bármilyen garázsra felszerelhető.

A szekcionált garázskapu hőszigetelését két dolog határozza meg: a kapu légzárása és a lamellák hőszigetelése. A légzárást gumitömítés biztosítja a lamellák között és a tokon is. A kapu szekciók CFC mentes, 42 mm vastag zártcellás szendvicspanelekből épülnek fel, poliuretán keményhabos kitöltéssel, 0,61 mm vastag acéllemez borítással, így kivitelezhető az extra hatékony hőszigetelés, illetve panel szilárdság (hőátbocsátási tényező k=0,78 W/m2K).

Nem elég azonban, ha csak a kapu lamelláinak a hőszigetelési értékére figyelünk, fontos a teljes kapu, a tok hőszigetelése, és a hőhídmentes beépítés is. A beépített kapu hőszigetelési értéke határozza meg, hogy végül is mennyit tudunk megtakarítani. A Kling kapuk minden panelja hőhídmentes, a külső lemez lehűlése esetén a belső lemez nem hűl le, így a fűtött helyiségben nincs páralecsapódás a belső oldalon.

A panelekbe rendelhető kétrétegű akril ablak, vagy beépített személybejáró változtatja a kapu hőszigetelő képességét (k=2,66 W/m2K).
Bővebb információ:
Kling Kft.
1106 Budapest, Gránátos utca 6.
Telefon: 433-1666
kling@kling.hu
www.kling.hu


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Zajmentes komfortra vágyva

A világ most nem rohan. Csendhonol az utcákon és lassan megerősödik egy új világnézet: azegymás felé és befelé fordulás. Ám zavaró zajforrások ettől még azért lehetnek, lakáson belül is… Érdemes...


Befújható szigetelőanyagok

A falak szigetelése a legjobb dolog, amit kiadásaink csökkentése érdekében tehetünk. A dupla fallal készült szerkezeteknél nehéz a táblákban vagy tekercsekben árult szigetelőanyagok használata, itt...