Új városrész Óbudán

2019-01-17 08:33:20 | Módosítva: 2019-01-17 08:38:18

Waterfront City néven új városrész épül a volt óbudai szeszgyár területén. Az egykori Buszesz (Budapesti Szeszipari Vállalat) területén a legújabb tervek szerint irodák és okos lakások épülnek a panelházsor mögött. Az Okos Otthonok ötletpályázatán bemutatott lakóépület tervezése már folyamatban van.


Waterfront City

A szabályozási terv utolsó változata szerint a gyár téglakéményét, és az 1880-as években épült központi csarnokot nevezték meg mint védett épületegyüttest a műemlékvédelmi szakemberek. A terület alatt egy nyilvántartott régészeti lelőhely is húzódik, az is általános védelem alatt áll. A volt óbudai szeszgyár területe Waterfront City néven alakul át modern városnegyeddé. A bontási munkálatok már a vége felé közelednek. Jelenleg a koncepcióterv készítése folyik. A terveket folyamatosan egyeztetik a főépítészi irodával. Vegyes funkciójú fejlesztésben gondolkodnak a tervezők. A központi épületben kereskedelmi és irodai funkciók lennének. A tervezett beruházással összefüggésben jelentős közösségi fejlesztések is lesznek a környéken, melyek a beruházással párhuzamosan, ütemezetten valósulnak majd meg. Egy legalább 6 méter széles, látványos sétaút, a Budai Promenád a területen halad majd át. A telek Dunától távolabbi felén a paneleknél magasabb házak építése is engedélyezett. A két fiatal tervező idén februárban mutatta be a „Jövő otthonai” ötletpályázaton, hogy milyen lakásokat képzelnének el ide.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Bemutatkozott Kecskeméten a Mercedes-Benz hibridhajtású busza

Kecskemét a helyi közösségi közlekedés fejlesztésének a keretében hibridhajtású buszok beszerzését tervezi közbeszerzési eljárással - mondta Zombor Gábor, Kecskemét polgármestere pénteken, a...


Duplacsuklós busz

A BKV Zrt. ezúttal – járműflotta fejlesztési lehetőségeinek vizsgálata céljából – duplacsuklós autóbuszt tesztel Budapesten.