Kutya- és macskabútor

2019-01-30 12:49:18 | Módosítva: 2019-01-30 12:53:42

Aki járt már állatkereskedésben, állateledel boltban, tudja, hogy mennyi mindent lehet kapni, amivel állatainkat a kor elvárásai szerint tudjuk ellátni. A haszonállatok tartásában is nagy változások vannak és voltak az elmúlt évtizedekben, sok mindent már törvény ír elő, a hobbiállatok kényelme kapcsán pedig külön iparág működik. A legnagyobb bútor gyártók választékában is helyet kaptak a házi kedvencek bútorai, kiegészítői.

Ha már egyszer úgy döntöttünk, hogy kutyánk vagy macskánk (és más kisállat) együtt éljenek velünk a lakásban, teremtsük is meg nekik ehhez a szükséges helyet. Erre nemcsak az állatnak van szüksége, hanem nekünk, embereknek is, hogy rendet tudjunk tartani az állat körül. Legyen helye az állatnak, ahol eszik, iszik, alszik, ahol a kutyasétáltatás kellékeit tarjuk, ahová el kell vonulnia, amikor erre felszólítjuk stb. Macskák esetében pl. attól, hogy a lakásban együtt él velünk, körmeit élesítenie kell, erről nem fog „leszokni”. Bútorainkat nagyobb biztonságban tudhatjuk tőle, ha vásárolunk kaparószőnyeget, amit az asztal lábára rögzítünk, illetve a macskabútor egy része kaparószőnyeggel fedett. A macskák mozgásigényét is a lakásban kell megoldanunk, ezt se felejtsük el.Kombinálhatjuk is saját bútorainkat az állatéval, lehet pl. az éjjeliszekrényben a macska vagy kistestű kutya alvópárnája, így egymás közelében tud pihenni állat és gazdája. De a nappali kisasztalának alja is kényelmes és hasznos hely, hiszen az állat szeret mindig az ember közelében lenni. Arra is gondoljunk: előfordulhat, hogy az állatot el kell kis időre zárnunk, mozgását a lakásban korlátoznunk kell. Sokkal barátságosabb, ha nem bezárjuk egy külön szobába, hanem a saját pihenő-, alvóhelyén van lehetőségünk a kisajtót rácsukni, ahol lát minket, és mi is látjuk őt. A teljesség igény nélkül, íme néhány ötlet.
További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Kerti utak, térkövek, lépőkövek

A kerti térkövek, utak funkciója, hogy esőben, hóban is stabil, és lehetőleg csúszásmentes járófelületet biztosítsanak. Némely típusok lerakása házilag is könnyen kivitelezhető, másokhoz némi...


Négylábú társbérlők otthonunkban

Míg 10-15 éve a televízióban nem reklámozták és a boltok polcain sem találkozhattunk kutyáknak és macskáknak gyártott élelmiszerekkel, napjainkra már természetes dologgá vált. Talán mára többen is...