Kutya- és macskabútor

2019-01-30 12:49:18 | Módosítva: 2019-01-30 12:53:42

Aki járt már állatkereskedésben, állateledel boltban, tudja, hogy mennyi mindent lehet kapni, amivel állatainkat a kor elvárásai szerint tudjuk ellátni. A haszonállatok tartásában is nagy változások vannak és voltak az elmúlt évtizedekben, sok mindent már törvény ír elő, a hobbiállatok kényelme kapcsán pedig külön iparág működik. A legnagyobb bútor gyártók választékában is helyet kaptak a házi kedvencek bútorai, kiegészítői.

Ha már egyszer úgy döntöttünk, hogy kutyánk vagy macskánk (és más kisállat) együtt éljenek velünk a lakásban, teremtsük is meg nekik ehhez a szükséges helyet. Erre nemcsak az állatnak van szüksége, hanem nekünk, embereknek is, hogy rendet tudjunk tartani az állat körül. Legyen helye az állatnak, ahol eszik, iszik, alszik, ahol a kutyasétáltatás kellékeit tarjuk, ahová el kell vonulnia, amikor erre felszólítjuk stb. Macskák esetében pl. attól, hogy a lakásban együtt él velünk, körmeit élesítenie kell, erről nem fog „leszokni”. Bútorainkat nagyobb biztonságban tudhatjuk tőle, ha vásárolunk kaparószőnyeget, amit az asztal lábára rögzítünk, illetve a macskabútor egy része kaparószőnyeggel fedett. A macskák mozgásigényét is a lakásban kell megoldanunk, ezt se felejtsük el.Kombinálhatjuk is saját bútorainkat az állatéval, lehet pl. az éjjeliszekrényben a macska vagy kistestű kutya alvópárnája, így egymás közelében tud pihenni állat és gazdája. De a nappali kisasztalának alja is kényelmes és hasznos hely, hiszen az állat szeret mindig az ember közelében lenni. Arra is gondoljunk: előfordulhat, hogy az állatot el kell kis időre zárnunk, mozgását a lakásban korlátoznunk kell. Sokkal barátságosabb, ha nem bezárjuk egy külön szobába, hanem a saját pihenő-, alvóhelyén van lehetőségünk a kisajtót rácsukni, ahol lát minket, és mi is látjuk őt. A teljesség igény nélkül, íme néhány ötlet.
További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Házi kedvencek az autóban

Néhány jó tanács, mire figyeljünk aházi kedvencek szállítása során. Az Európai Unióban 64 millió macska és 66 millió kutya él, ésminden negyedik háztartásban tartanak valamilyen háziállatot. Sok...


Négylábú társbérlők otthonunkban

Míg 10-15 éve a televízióban nem reklámozták és a boltok polcain sem találkozhattunk kutyáknak és macskáknak gyártott élelmiszerekkel, napjainkra már természetes dologgá vált. Talán mára többen is...