Két GROHE újdonság

2019-02-05 12:16:22 | Módosítva: 2019-03-11 12:27:27

A GROHE német mérnökei tervezőasztalán a design és a funkcionalitás kéz a kézben jár. Az innovatív márka mindig olyan termékekkel rukkol elő, amelyek nem csak a szemet gyönyörködtetik, de műszaki tartalmuk miatt a szerelők és a végfelhasználók életét is megkönnyítik.


Végtelen lehetőségek

A megújult GROHE Rapido Smartbox falsík mögötti rendszerrel végre nem kell kompromisszumot kötni, ha a fürdőszoba kialakításáról van szó. Mostantól a már megszokott, rendkívül könnyen beszerelhető falsík mögötti dobozra nem csak a termosztátos-nyomógombos smartcontrol kezelőegység csatlakoztatható, hanem a kétkaros termosztátos, vagy akár a hagyományos egykaros keverő is. Az újításnak köszönhetően a fogyasztók immáron olyan kezelőfelületet választhatnak zuhanyzójukba, amilyet csak szeretnének, nem kell többé kompromisszumot kötniük. Ráadásul szemben a hagyományos zuhanymegoldásokkal a falsík mögötti beépíthető zuhanyrendszerrel és a Rapido Smartbox-szal még tágasabbá tehetik a vásárlók zuhanyzóikat, ráadásul ezeknek a megoldásoknak a tisztántartása is sokkal egyszerűbb hagyományos társaikénál.


Biztonsági rendszer vízkárok ellen

A GROHE nemzetközi felmérése szerint Európában minden második háztartást ért már valamilyen vízkár, amelyeknek majdnem 93%-a megelőzhető lett volna.

Az ilyen költséges balesetek kivédésére dobta piacra a német cég a Sense és Sense Guard rendszereket. A GROHE Sense különleges vízérzékelő egysége a lakás bármely, kritikus pontjára könnyen elhelyezhető; felügyeli a páratartalmat, a hőmérsékletet és észleli a vízszivárgást, probléma esetén pedig azonnali riasztást küld a felhasználó telefonjára a GROHE Ondus App segítségével.


A mosógép vagy a csap alá elhelyezett eszköz jelzi a szivárgást vagy a túlfolyást. A pincében vagy nyaralókban telepítve akkor is figyelmeztet, ha a hőmérséklet 3 °C alá csökken, így megelőzhető a csövek elfagyása, mindemellett a helység páratartalmát is ellenőrzi, így a penészfoltok megjelenése is elkerülhető.

Németországban a vízkárok több mint fele csőtörés, szivárgás miatt következik be. Azoknak, akik teljeskörű védelemre vágynak a GROHE Sense Guard a tökéletes választás, melyet a bejövő főcsatlakozóhoz kell telepíteni, így az eszköz nyomon követi a vízfogyasztást, észleli az apró szivárgásokat és a fagyveszélyt, csőtöréskor pedig automatikusan lekapcsolja a vízellátást, és riasztást küld az applikáción keresztül. Így például egy nyaralás alatt is bárki biztonságban tudhatja otthonát. A vízszivárgás jelzésével könnyen észrevehető, ha egy csap csöpög, ezzel pedig éves szinten akár 180 zuhanyzásra elegendő víz is megtakarítható.


Grohe

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Geberit tartályok panellakásokba

A Geberit neve a kezdetektől fogva egyet jelent a fal mögé építhető WC-tartályokkal. A kulturált megjelenésen túl a hosszú élettartam, a csendes működés és a folyamatos alkatrészellátás is e...


Belső és külső WC-tartályok javítása

A beépített WC-tartályok meghibásodása ugyan ritka, ám ha a csészébe folyamatosan, vagy csak időnként folyik a tartály vize, akkor a legtöbben keresnek egy szerelőt, aki jó pénzért megszünteti a...