Belső oldali hőszigetelés?

2019-02-13 09:35:29 | Módosítva: 2019-03-11 12:22:20

Megoldást nyújt a húsz éve piacon lévő Multipor ásványi hőszigetelő rendszer, mellyel párazáró réteg beépítése nélkül is könnyen kialakítható belső oldali hőszigetelés. A Multipor rendszer természetesen nem csak belső oldalon használható, az épület külső homlokzati hőszigetelésére is alkalmas.


Igen, lehetséges

Működési elve azon alapul, hogy a meleg levegő több nedvességet képes megtartani, ezért amikor lehűl a harmatpontra, kicsapódik belőle a pára. Ez fűtött beltéri és kültéri téli hőmérséklet állapotok alatt nem a belső oldali hőszigetelés és a fal határán, hanem hamarabb, már a hőszigetelő lapon belül megtörténik. Azokat a hőszigetelő anyagokat, melyek nem, vagy csak nehezen képesek leadni a bejutó nedvességet, emiatt párazáró réteggel kell védeni.

A Multipor ásványi hőszigetelő lapok a kicsapódott nedvességet kapilláraktivitás útján a belső légtér felé szállítják, ahol a víz elpárolog. Fontos, hogy a lapok a falfelületre teljes felületen legyenek ragasztva, mert így tudják a felülettől a nedvességet elszállítani, és a falazat szárításában is segítenek. Rendkívüli anyagtulajdonságaiból adódóan anti-allergén. A lap természetes alapanyagokból (homok, cement, víz) készül, gyártása környezettudatos technológiával történik, így rendelkezik a „Környezetbarát Termék” Védjeggyel. Ezen felül nem éghető, egy nem várt lakás tűz esetén megvédi a mögöttes szerkezeteket és nem fejleszt mérgező gázokat.


Épületszerkezeti szempontból a külső oldali hőszigetelés valóban kedvezőbb, de amikor erre nincsen lehetőség, a megfelelő tervezéssel és kivitelezéssel kialakított belső oldali hőszigetelés – a meglévő szerkezetek károsítása nélkül – élhetőbb és egészségesebb lakókörnyezetet biztosít.

Mikor van szükség belső oldali hőszigetelés kialakítására?

A Multipor hőszigetelő lapokkal végzett belső oldali hőszigetelés kiváló megoldás a szerkezet hőszigetelő képességének javítására ott, ahol a határoló szerkezet hőszigetelése külső oldalon nem valósítható meg. Ilyen esetek például: műemlékek védett homlokzatai, társasházak homlokzatai (tulajdonjogi problémák miatt), zárt sorú vagy oldalhatáros beépítések, valamint egyéb műszaki vagy jogi korlátok.

A Multipor ásványi lapokkal történő belső oldali hőszigetelés csak normál hőmérsékletű, és páraterhelésű helyiségekben nyújt optimális megoldást. A tartósan magas páratartalmú, rosszul szellőző, és nedvességnek kitett helyiségek (mosókonyhák, nem szigetelt vizes pincék) utólagos belső oldali kiegészítő hőszigetelésére nem alkalmazható. A Multipor belső oldali hőszigetelés elkészítése egyszerű, akár házilag is kivitelezhető.


www.hoszigetelesbelulrol.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Európa évente 500 milliárd euró értékű energiát pazarol el

Az Európai Bizottság szerint a kontinens államai már nem tudják előállítani saját energiaigényük felét sem. Az Európai Unió tagállamai, benne Magyarország évi 600 milliárd eurót költenek...


Hőszigetelés falfestékkel, megoldás hideg falakra

Utólagosan is hőszigetelhetünk olyan problémás esetekben, mint társasházi lakásunk falai, műemlék típusú épületek, panelházak stb. Azalább javasolt rendszer megoldással utólag is, viszonylag...