Belső oldali hőszigetelés?

2019-02-13 09:35:29 | Módosítva: 2019-03-11 12:22:20

Megoldást nyújt a húsz éve piacon lévő Multipor ásványi hőszigetelő rendszer, mellyel párazáró réteg beépítése nélkül is könnyen kialakítható belső oldali hőszigetelés. A Multipor rendszer természetesen nem csak belső oldalon használható, az épület külső homlokzati hőszigetelésére is alkalmas.


Igen, lehetséges

Működési elve azon alapul, hogy a meleg levegő több nedvességet képes megtartani, ezért amikor lehűl a harmatpontra, kicsapódik belőle a pára. Ez fűtött beltéri és kültéri téli hőmérséklet állapotok alatt nem a belső oldali hőszigetelés és a fal határán, hanem hamarabb, már a hőszigetelő lapon belül megtörténik. Azokat a hőszigetelő anyagokat, melyek nem, vagy csak nehezen képesek leadni a bejutó nedvességet, emiatt párazáró réteggel kell védeni.

A Multipor ásványi hőszigetelő lapok a kicsapódott nedvességet kapilláraktivitás útján a belső légtér felé szállítják, ahol a víz elpárolog. Fontos, hogy a lapok a falfelületre teljes felületen legyenek ragasztva, mert így tudják a felülettől a nedvességet elszállítani, és a falazat szárításában is segítenek. Rendkívüli anyagtulajdonságaiból adódóan anti-allergén. A lap természetes alapanyagokból (homok, cement, víz) készül, gyártása környezettudatos technológiával történik, így rendelkezik a „Környezetbarát Termék” Védjeggyel. Ezen felül nem éghető, egy nem várt lakás tűz esetén megvédi a mögöttes szerkezeteket és nem fejleszt mérgező gázokat.


Épületszerkezeti szempontból a külső oldali hőszigetelés valóban kedvezőbb, de amikor erre nincsen lehetőség, a megfelelő tervezéssel és kivitelezéssel kialakított belső oldali hőszigetelés – a meglévő szerkezetek károsítása nélkül – élhetőbb és egészségesebb lakókörnyezetet biztosít.

Mikor van szükség belső oldali hőszigetelés kialakítására?

A Multipor hőszigetelő lapokkal végzett belső oldali hőszigetelés kiváló megoldás a szerkezet hőszigetelő képességének javítására ott, ahol a határoló szerkezet hőszigetelése külső oldalon nem valósítható meg. Ilyen esetek például: műemlékek védett homlokzatai, társasházak homlokzatai (tulajdonjogi problémák miatt), zárt sorú vagy oldalhatáros beépítések, valamint egyéb műszaki vagy jogi korlátok.

A Multipor ásványi lapokkal történő belső oldali hőszigetelés csak normál hőmérsékletű, és páraterhelésű helyiségekben nyújt optimális megoldást. A tartósan magas páratartalmú, rosszul szellőző, és nedvességnek kitett helyiségek (mosókonyhák, nem szigetelt vizes pincék) utólagos belső oldali kiegészítő hőszigetelésére nem alkalmazható. A Multipor belső oldali hőszigetelés elkészítése egyszerű, akár házilag is kivitelezhető.


www.hoszigetelesbelulrol.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Legyen zárófödém a padlásfödém

MESTER+Sok olyan családi ház van, amelynek nem építjük be a tetőterét. A padlásfödém az épület legfelső olyan szerkezete, amely fűtött teret választ el fűtetlentől, ezért megfelelő...


Hőszigetelés: nem kérdés, hanem kötelesség

Az ősz, főként az október minden évben az építkezések szempontjából ahőszigetelés időszaka, hiszen az időjárási körülmények ekkor a legalkalmasabbak a homlokzat felújításával kapcsolatos...