Nem akarsz idén füvet nyírni?

2019-03-05 11:28:52 | Módosítva: 2019-03-05 11:31:05

Előre bocsátjuk, hogy soha, senkit nem beszéltünk le a fűnyírásról, ha az illető szeret füvet nyírni. Igen, vannak olyanok, akiknek ez igazi kikapcsolódás, akik élvezik a rendszeres és monoton fizikai munkát, és örülnek az elvégzett munka eredményének. Az elmúlt évek tapasztalatai, több száz kertészkedő fűnyírási szokásai alapján állítjuk, hogy azok vannak kevesebben, akik a fűnyírásra szavaznak. A szép kertet mindenki imádja, de az emberek többsége a háta közepére sem kívánja a fűnyírást. Ismerős a következő helyzet? Végre hazaérünk, megpillantjuk a kertünket, és semmi más nem jut eszünkbe róla csak az: a fenébe, már megint füvet kell nyírni! Ez az a pont, amikor ki kell mondani: elég!


Van megoldás

Szerencsére van megoldás arra, hogyha nem szeretnénk a fűben, tűző napon kóvályogva tölteni az egész fűnyírószezont, ami viszont több mint 6 hónap egy évben. Szerencsére van valaki, aki szívesen elvégzi helyettünk ezt a feladatot. A robotfűnyíróval mindössze annyi a dolgunk, hogy a sikeres telepítést követően beállítjuk a kívánt paramétereket, majd szurkolunk neki, hogy útjára induljon a kertben.

Elég jól megfogható, hogy milyen munkákat, munkafolyamatokat tudnak elvégezni a robotok. Jellemzően olyan feladatoknak a robotizálása célszerű, amelyek gyakran, standard módon zajlanak le, előre rögzített szabályok szerint, nem túl komplexek. Ezek tipikusan azok a feladatok, amelyeket ismétlődően és rendszeresen el kell végezni. A fűnyírás pedig pont ilyen. Jellege monoton, hiszen mindig ugyanazt a műveletet kell elvégezni behatárolt területen és jól meghatározható mozgási folyamatokkal.

Tökéletes gyep nem létezik. Vagy mégis?

A robotfűnyírót könnyedén beprogramozhatjuk arra, hogy mikor dolgozzon, milyen vágásmagassággal végezze a feladatát, és össze tudjuk hangolni a már működő öntözőrendszerrel is. Ráadásul az elmúlt évek okos megoldásainak köszönhetően ezeknek a rendszereknek az automatizált működése és a környezeti tényezőkkel való finomhangolása is lehetséges. Ezért ma már az áhított, hibátlan pázsit sokkal könnyebben megvalósítható.A robotfűnyíró vásárlás befektetés a jövőbe. Érdemes alaposan megfontolni és szakember tanácsát kikérni, mielőtt kiválasztjuk a nekünk és kertünknek éppen megfelelő robotot. Mindig a fűterület nagyságából és a kert adottságaiból induljunk ki, és gondoljuk át, hogy milyen igényeink vannak, aminek szeretnénk, ha megfelelne robotunk.

A megfelelő robot kiválasztással, a pontos telepítéssel és személyre szabott beállításokkal évekre automatizálhatjuk a fűnyírás unalmas és időt rabló tevékenységét.


Bővebb információ: Robotguru Kereskedőház Kft.
1146 Budapest, Istvánmezei út 6. (Récsei Center)
Telefon: 445-1123
www.robotguru.hu


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Gyepek ifjítása természetesen

Egy ház gyepfelületének megálmodásakor, mindenki golfpályaszerű, gyönyörű élénk zöld, sehol sem foltos, de gyommentes, mindig szépen alacsonyra nyírt fűről álmodik. Azután jönnek a...


Itt a tavasz, hozzuk formába a kertet!

Végre itt a tavasz, ami a kertben sok-sok feladatot tartogat számunkra. A szabadban töltött idő akkor a leghatékonyabb, ha a kerti munka elvégzésében profi gépek állnak rendelkezésünkre.