Nem akarsz idén füvet nyírni?

2019-03-05 11:28:52 | Módosítva: 2019-03-05 11:31:05

Előre bocsátjuk, hogy soha, senkit nem beszéltünk le a fűnyírásról, ha az illető szeret füvet nyírni. Igen, vannak olyanok, akiknek ez igazi kikapcsolódás, akik élvezik a rendszeres és monoton fizikai munkát, és örülnek az elvégzett munka eredményének. Az elmúlt évek tapasztalatai, több száz kertészkedő fűnyírási szokásai alapján állítjuk, hogy azok vannak kevesebben, akik a fűnyírásra szavaznak. A szép kertet mindenki imádja, de az emberek többsége a háta közepére sem kívánja a fűnyírást. Ismerős a következő helyzet? Végre hazaérünk, megpillantjuk a kertünket, és semmi más nem jut eszünkbe róla csak az: a fenébe, már megint füvet kell nyírni! Ez az a pont, amikor ki kell mondani: elég!


Van megoldás

Szerencsére van megoldás arra, hogyha nem szeretnénk a fűben, tűző napon kóvályogva tölteni az egész fűnyírószezont, ami viszont több mint 6 hónap egy évben. Szerencsére van valaki, aki szívesen elvégzi helyettünk ezt a feladatot. A robotfűnyíróval mindössze annyi a dolgunk, hogy a sikeres telepítést követően beállítjuk a kívánt paramétereket, majd szurkolunk neki, hogy útjára induljon a kertben.

Elég jól megfogható, hogy milyen munkákat, munkafolyamatokat tudnak elvégezni a robotok. Jellemzően olyan feladatoknak a robotizálása célszerű, amelyek gyakran, standard módon zajlanak le, előre rögzített szabályok szerint, nem túl komplexek. Ezek tipikusan azok a feladatok, amelyeket ismétlődően és rendszeresen el kell végezni. A fűnyírás pedig pont ilyen. Jellege monoton, hiszen mindig ugyanazt a műveletet kell elvégezni behatárolt területen és jól meghatározható mozgási folyamatokkal.

Tökéletes gyep nem létezik. Vagy mégis?

A robotfűnyírót könnyedén beprogramozhatjuk arra, hogy mikor dolgozzon, milyen vágásmagassággal végezze a feladatát, és össze tudjuk hangolni a már működő öntözőrendszerrel is. Ráadásul az elmúlt évek okos megoldásainak köszönhetően ezeknek a rendszereknek az automatizált működése és a környezeti tényezőkkel való finomhangolása is lehetséges. Ezért ma már az áhított, hibátlan pázsit sokkal könnyebben megvalósítható.A robotfűnyíró vásárlás befektetés a jövőbe. Érdemes alaposan megfontolni és szakember tanácsát kikérni, mielőtt kiválasztjuk a nekünk és kertünknek éppen megfelelő robotot. Mindig a fűterület nagyságából és a kert adottságaiból induljunk ki, és gondoljuk át, hogy milyen igényeink vannak, aminek szeretnénk, ha megfelelne robotunk.

A megfelelő robot kiválasztással, a pontos telepítéssel és személyre szabott beállításokkal évekre automatizálhatjuk a fűnyírás unalmas és időt rabló tevékenységét.


Bővebb információ: Robotguru Kereskedőház Kft.
1146 Budapest, Istvánmezei út 6. (Récsei Center)
Telefon: 445-1123
www.robotguru.hu


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Tavaszi start a kertekben

Márciusban megsokasodnak a munkák a kertben. Tavasszal a legnehezebb utolérni magunkat, ezért érdemes időben elkezdeni a feladatok megoldását, amint alkalmas az időjárás erre. Szükség van a...


Akkus technológia a tavaszi kerti munkákban

Meglepően sok lehetőséget rejt a legmodernebb akkus technológia a kertészkedés területén is! Használjuk hát ki!