Hogyan válasszuk ki a megfelelő kerti szivattyút?

2019-03-05 11:34:25 | Módosítva: 2019-03-06 08:46:02

Amikor kertek öntözése vagy hétvégi házak vízellátása kerül szóba, gyakran nem is gondolunk bele, hogy milyen szerteágazó feladat lehet egy vízellátó rendszer szivattyújának illetve az ahhoz szükséges vezérlés kiválasztása. 

A vízminőség, az általában nem megfelelő beépítési és környezeti feltételek, a vízellátó rendszer bonyolultsága, a felhasználás jellege, és még lehetne sorolni, ezek mind-mind befolyásolják a kiválasztott szivattyú későbbi üzemét és annak költségét. Ha sikerült a szivattyú iránt támasztott igényeket megfogalmazni, már csak ki kell választani a megfelelőt.

Érdemes megfontolt döntést hozni

Hosszútávon befolyásolja majd a rendszer működését. Ugyanis nem mindegy, hogy olcsó, nem szakáruházakban kapható terméket választunk, ahonnan várhatóan sem terméktámogatást sem pedig szervizt, vagy alkatrészellátást nem várhatunk, vagy rászánunk kicsit magasabb összeget, és olyan gyártó terméke mellett tesszük le a voksunkat, amelyik régóta jelen van az országban, évek múlva is elérhető lesz, országos szervizhálózattal rendelkezik, és képes megadni a szükséges műszaki támogatást. Mindenképpen körültekintően kell eljárni, és a megfelelő szakértelemmel rendelkező céget megbízni a kiválasztással, aki a minőségi termékek mellett minőségi szolgáltatást tud nyújtani.


Egy fúrt kút szűkös vízhozama, amely nem képes ellátni a szükséges vízmennyiséggel az automata öntözőrendszert, már jelentősen bonyolulttá tudja tenni a feladatot, hiszen szükséges lesz egy víztározó, ahova a kútból kútszivattyú segítségével kitermeljük a vizet, majd innen egy másik szivattyú segítségével nyomjuk tovább. Ez utóbbi lehet akár száraz telepítésű hidrofor, akár a ciszternába telepített másik kútbúvár szivattyú is, de mindkét esetben gondoskodni kell a szivattyúk üzemének összehangolásáról, a megfelelő nyomáskapcsolásról és vízhiányvédelemről.

A Wilo szivattyúgyártó vállalat 90 éves tapasztalata segíti a kerttulajdonosok és a mezőgazdaságban dolgozók munkáját, termékeik megbízhatóan szolgálnak mind a lakossági, mind az ipari öntözés területén. Szivattyúikra és vezérléseikre 2 év teljes körű garanciát biztosítanak, országszerte 14 szervizpartnerük elérhető.

További termékeikről érdeklődjön a lenti elérhetőségeken, vagy küldjön üzenetet Facebookon a Wilo Magyarország Kft. részére.


Hegedűs Tamás
Wilo Magyarország Kft.
tamas.hegedus@wilo.hu
www.wilo.hu


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Kertlocsolás vízdíj nélkül

A nyári időszakban a kiskert, a veteményes, de a gyep locsolása is napi szükséglet. A kilocsolt víz nem elhanyagolható mennyiségű, egy átlagos növényzetű kert napi 4 mm (4 liter) csapadékot igényel...


Öntözés kicsit tudatosabban

Az öntözővíz minősége, mennyisége, a kijuttatás ideje és módja is befolyásolja az öntözés hatékonyságát. Sőt öntözéssel rontani is tudunk a növényeink állapotán. Érdemes végiggondolni mindig, mi...