Eljött az okosmedencék kora

2019-04-08 08:59:07 | Módosítva: 2019-04-08 09:05:51

Otthonunk egyre inkább digitalizálódik, ezzel pedig jelentős terhek kerülnek le a vállunkról. Kicsit nehéz azonban elképzelni, mire is lehet jó egy okosmedence, mivel tudhat többet egy hagyományosnál; egyáltalán szükségünk van-e rá. A következő három innováció azonban alapjaiban változtatja meg a fürdőzés élményét, és teszi még kényelmesebbé a mindennapjainkat.


in.touch 2

Az in.touch 2 rendszer segítségével távolról tudjuk felügyelni a medencénket, egy okoskészüléken futó applikáció segítségével. Egyik leghasznosabb funkciója, hogy egy rövid regisztráció után a világ bármelyik pontján lévő medence hibaüzeneteihez hozzáférhet a gyártó. Ezek után fel tudja venni a kapcsolatot a tulajdonossal, aki hozzáférést adhat a medencéhez, így egy szerelőcsapat távolról hatékonyan meg tudja keresni a hibát. Mivel ez legtöbbször csak egy elrontott beállítás vagy a víztisztító rendszer hibája, így súlyos javítási költségektől kímélhetjük meg magunkat. Ha mégis manuális javítást igényel a medence, akkor is előre fel tudják mérni, hogy mi okozza a gondot, és jelezhetik a szerelőnek.

Szintén remek választás lehet hotelek és apartmanok tulajdonosainak, ha nem szeretnék közvetlenül a vendégekre bízni a jakuzzik irányítását, kijelölhetnek egy medencekezelő kollégát. Az applikáció iOS és Android rendszerekhez egyaránt elérhető.


in.clear

A könnyen használható, beépített in.clear vízfertőtlenítő rendszer jelenleg a leghatékonyabb medence. Érzékeli, hogy a medencénknek mikor van szüksége fertőtlenítésre, és egy egyszerű applikációs üzenettel jelzi, ha brómsó utánpótlásra van szükség. A felhasználónak csupán annyi dolga van, hogy egy mérő segítségével alkalmanként ellenőrzi, megfelelő mennyiségű bróm található-e a medencében. Ha egy nagyobb társaság használta a medencét, és szükség van egy gyors fertőtlenítésre, az in.clear rendszerrel ezt is megteheti. Ezzel a megoldással elfelejtheti a klórtablettát, vegyszereket és a granulátumok használatát.

Az in.grid rendszernek köszönhetően bármilyen külső hőforrás biztosíthatja a víz fűtését, legyen szó egy puffertartály hőcserélőjén keresztül forgatott vízről, az otthoni gázkazán meleg vizének hasznosításáról, vagy akár napkollektorról. Az in.grid rendszerrel az alternatív hőforrást a medence felületéről tudjuk vezérelni, így nem kell a külső fűtőegységen beállítani a víz hőmérsékletét, hanem mindezt megteszi a medencéje. Egyszerűen beállítja a medencén az elérni kívánt vízhőmérsékletet, és az in.grid rendszer eldönti, hogy a belső fűtés, vagy a külső hőforrás használata a gazdaságosabb. Az elsődleges szempont természetesen a felhasználói élmény és az energiatakarékosság. A gazdasági szempontokat figyelembe véve akár 70-80%-os energiamegtakarítást is elérhet. A fagyvédelmi funkciónak köszönhetően medencéje önmagától gondoskodik a vízfűtésről, így nem engedi, hogy a külső hőforrás meghibásodásakor 4,5 °C alá csökkenjen a víz hőmérséklete.További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Modern technika az idősek védelmében

Idős hozzátartozóink, szüleink érthetően ragaszkodnak megszokott saját otthonukhoz még akkor is, amikor számukra már veszélyeket rejtenek. Mindennapi életük során hibázhatnak – bekapcsolva...


Okosfűtésvezérlés

A hazai háztartások 70-80 százalékában a gázkazánt egyszerű szoba termosztát vezérli. Ezek a készülékek a kívánt hőmérsékletérték alatt bekapcsolják a kazánt, majd felfűtve a helyiséget, a...