Fűtsünk okosan

2019-04-10 09:25:07 | Módosítva: 2019-04-10 09:36:52

Attól függetlenül, hogy melyik szobában helyezzük fel a szabályozót minden szem a CT200 EasyControlra fog szegeződni. A lenyűgöző, karcsú üveg tervezésű érintőkijelző modern megjelenésével – a falra szerelve – a lakás dísze lehet. Az okostermosztát fekete, illetve fehér színben is elérhető. A beépített LED hátsó világítással, mellyel a termosztát mögött lévő fal megvilágítása lehetséges, az üzemállapot messziről látható; pl. hiba, csökkentett üzemmód, kívánt szobahőmérséklet csökkentése.


CT200 termosztát fehér/fekete színben


Még soha nem volt ilyen egyszerű

Az alkalmazás magától értetődő, használatát azonnal elsajátítjuk. A CT200 szabályzó teljes körű használatának feltétele az internetcsatlakozás. Ezen kívül a kezeléshez egy iOS vagy Android alapú okostelefonra van szükség. Az alkalmazást egyidejűleg 10 különböző eszközzel tudjuk használni.

Az otthonlét érzékelő funkció segítségével az alkalmazás automatikusan energiatakarékos üzemmódra vált a kívánt szobahőmérséklet lecsökkentésével, ha nincs felhasználó a lakásban.

Az öntanuló mód – az optimum start – használatával nem kell többet foglalkoznunk a felfűtési idővel. A CT200 – az épület hőtechnikai adottságainak segítségével – kiszámolja mennyivel előbb szükséges a kazánnak bekapcsolnia, hogy a kívánt időpontban megfelelő legyen a szobahőmérséklet.

A fűtéshez és melegvíz-készítéshez elfogyasztott gázmennyiség kijelzése az energiamegtakarítást támogatja. Akár +5% ErP szerinti szezonális helyiségfűtési hatásfokhoz járul hozzá. A kazán meghibásodása esetén hibakódot küld a telefonra, azonnal értesítést kapunk az okoseszközre. Pár gombnyomással értesíthető a szervizes szakember a mihamarabb történő javítás érdekében.

Rádióvezérelt radiátor termosztát fejek segítségével akár 18 radiátorra szerelhetünk Bosch termosztát fejet, így még pontosabban szabályozva a szobahőmérsékleteket, pl. nappaliban, hálószobában, folyosón, gyerekszobában stb. Maximum 18 darab zóna létrehozására van lehetőség.

Okosítsuk fel meglévő rendszerünket, hiszen szinte bármilyen kazánhoz csatlakozhatunk vele. Kiegészítő adapter segítségével potenciálmentes üzemmód és 230 V ON-OFF kompatibilitás (limitált funkciók) is elérhető.


Easy Control alkalmazás időprogram beállításTovábbi információért látogasson el a Bosch weboldalára:

www.bosch-climate.hu vagy www.bosch-easycontrol.com/hu/hu


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Okosbiztonság

Az okostelefon és az okosotthon kifejezések általánossá válása után ma már minden „okos”. Nemmaradhat ki ezek közül a biztonság sem. Okosbiztonság alatt azonban nem csak a vagyonvédelmet,...


Okosfűtésvezérlés

A hazai háztartások 70-80 százalékában a gázkazánt egyszerű szoba termosztát vezérli. Ezek a készülékek a kívánt hőmérsékletérték alatt bekapcsolják a kazánt, majd felfűtve a helyiséget, a...