Fisher ART klíma

2019-04-15 08:02:38 | Módosítva: 2019-04-15 08:16:51

Egy klímától elsősorban azt várjuk el, hogy kellemes levegőt biztosítson: nyáron hideget, télen meleget. Egy élvonalbeli berendezéssel szemben nyilván további elvárásaink lesznek, például az energiatakarékosság vagy a halk üzemmód. Megnéztük, mit tud a piacvezető Fisher legújabb légkondicionálója, a Fisher ART.


Ennyivel tud többet egy élvonalbeli légkondicionáló

Talán a legfontosabb dolog, amit az első helyen említünk, az energiafelhasználás. A 3D inverteres teljesítményszabályozás olyan hatékonyságot tesz lehetővé, amivel akár évi 40-50%-os energia-megtakarítást is el lehet érni egy hagyományos berendezéshez képest. Mivel a külső és a beltéri egységek motorja is inverteres szabályozású, a Fisher Art klímának jóval csendesebb a működése.

Hogyan biztosít valóban kellemes levegőt a Fisher ART klíma?

Komplex szűrőrendszer garantálja a tiszta levegőt. A helyiségbe befújt levegő tiszta, pormentes, valódi friss levegő. Ami erről gondoskodik:

– növelt hatékonyságú porszűrő,
– hideg katalitikus szagtalanító finomszűrő: a kellemetlen szagok és az egészségre veszélyes gázok (formaldehidek, szerves oldószerek stb.) eltávolításához.

Az újragondolt légterelő mozgások, optimalizált levegőáramoltatást biztosítanak. Négyirányú automatikus légtereléssel egyenletesen oszlatja el a levegőt.

A távirányítóra kihelyezett hőmérséklet-érzékelés, wifi vezérlés (opció) segítségével mi határozzuk meg, hogy hol mérje a berendezés a hőmérsékletet. A wifi vezérlés lehetővé teszi, hogy távolról is tudjuk irányítani a berendezést.

További költségmegtakarítás érhető el a H vagy Geo tarifa igénybevételével. Fontos tudni, hogy a Fisher ART klímákra igényelhető a H tarifa. A H tarifa a fűtési szezonban, október 15-től április 15-ig vehető igénybe, és a nap 24 órájában a rendelkezésére áll, míg a GEO tarifa egész évben használható, de naponta kétszer 2 órára szünetel az áramszolgáltatás. Díjuk 30-40%-kal kedvezőbb, mint az A és a B tarifáé.

Művészi kivitel egy klíma esetében

A légkondicionálók piacán ma már az is elvárás, hogy a berendezés dizájnos legyen, elegánsan illeszkedjen a helyiség berendezéséhez. Nincs ebben semmi különös, hiszen mi leszünk azok, akiknek a szeme előtt lesz hosszú éveken át. A Fisher ART légkondicionálók szlogenje ezt ígéri. A forma tekintetében V-alakú, karcsú formavilágot, és keret nélküli, tükör felszínt. A szuperkemény felület ráadásul praktikus is, mivel időtálló és karcmentes.

Működés közben finom háttérfénnyel jelzi, hogy éppen milyen üzemmódban működik: fűtés közben narancs színű, meleg a háttérfény; hűtés közben kék színű, hideg a fényhatás. Az intelligens fényérzékelő hatásnak köszönhetően a háttérfény még éjszaka sem lesz zavaró. A berendezés ugyanis a környezet fényeihez igazítja saját fényhatásait.

A Fisher ART klíma jelenleg iPhone arany és antracitszürke változatban kapható, hamarosan érkezik az ezüst változat is.


A klíma személyesen megtekinthető a Faktor Klíma és Hűtéstechnika bemutatótermében: 1173 Budapest, Pesti út 9.


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Energiahatékonyság és klímacélok

Az Európai Unió energiapolitikájának legfőbb célja 2030-ra, hogy a tagországok 30 százalékkal csökkentsék a primerenergia felhasználásukat, valamint 40 százalékkal mérsékeljék az üvegházhatású...


Hőszigetelés: nem kérdés, hanem kötelesség

Az ősz, főként az október minden évben az építkezések szempontjából ahőszigetelés időszaka, hiszen az időjárási körülmények ekkor a legalkalmasabbak a homlokzat felújításával kapcsolatos...