Fisher ART klíma

2019-04-15 08:02:38 | Módosítva: 2019-04-15 08:16:51

Egy klímától elsősorban azt várjuk el, hogy kellemes levegőt biztosítson: nyáron hideget, télen meleget. Egy élvonalbeli berendezéssel szemben nyilván további elvárásaink lesznek, például az energiatakarékosság vagy a halk üzemmód. Megnéztük, mit tud a piacvezető Fisher legújabb légkondicionálója, a Fisher ART.


Ennyivel tud többet egy élvonalbeli légkondicionáló

Talán a legfontosabb dolog, amit az első helyen említünk, az energiafelhasználás. A 3D inverteres teljesítményszabályozás olyan hatékonyságot tesz lehetővé, amivel akár évi 40-50%-os energia-megtakarítást is el lehet érni egy hagyományos berendezéshez képest. Mivel a külső és a beltéri egységek motorja is inverteres szabályozású, a Fisher Art klímának jóval csendesebb a működése.

Hogyan biztosít valóban kellemes levegőt a Fisher ART klíma?

Komplex szűrőrendszer garantálja a tiszta levegőt. A helyiségbe befújt levegő tiszta, pormentes, valódi friss levegő. Ami erről gondoskodik:

– növelt hatékonyságú porszűrő,
– hideg katalitikus szagtalanító finomszűrő: a kellemetlen szagok és az egészségre veszélyes gázok (formaldehidek, szerves oldószerek stb.) eltávolításához.

Az újragondolt légterelő mozgások, optimalizált levegőáramoltatást biztosítanak. Négyirányú automatikus légtereléssel egyenletesen oszlatja el a levegőt.

A távirányítóra kihelyezett hőmérséklet-érzékelés, wifi vezérlés (opció) segítségével mi határozzuk meg, hogy hol mérje a berendezés a hőmérsékletet. A wifi vezérlés lehetővé teszi, hogy távolról is tudjuk irányítani a berendezést.

További költségmegtakarítás érhető el a H vagy Geo tarifa igénybevételével. Fontos tudni, hogy a Fisher ART klímákra igényelhető a H tarifa. A H tarifa a fűtési szezonban, október 15-től április 15-ig vehető igénybe, és a nap 24 órájában a rendelkezésére áll, míg a GEO tarifa egész évben használható, de naponta kétszer 2 órára szünetel az áramszolgáltatás. Díjuk 30-40%-kal kedvezőbb, mint az A és a B tarifáé.

Művészi kivitel egy klíma esetében

A légkondicionálók piacán ma már az is elvárás, hogy a berendezés dizájnos legyen, elegánsan illeszkedjen a helyiség berendezéséhez. Nincs ebben semmi különös, hiszen mi leszünk azok, akiknek a szeme előtt lesz hosszú éveken át. A Fisher ART légkondicionálók szlogenje ezt ígéri. A forma tekintetében V-alakú, karcsú formavilágot, és keret nélküli, tükör felszínt. A szuperkemény felület ráadásul praktikus is, mivel időtálló és karcmentes.

Működés közben finom háttérfénnyel jelzi, hogy éppen milyen üzemmódban működik: fűtés közben narancs színű, meleg a háttérfény; hűtés közben kék színű, hideg a fényhatás. Az intelligens fényérzékelő hatásnak köszönhetően a háttérfény még éjszaka sem lesz zavaró. A berendezés ugyanis a környezet fényeihez igazítja saját fényhatásait.

A Fisher ART klíma jelenleg iPhone arany és antracitszürke változatban kapható, hamarosan érkezik az ezüst változat is.


A klíma személyesen megtekinthető a Faktor Klíma és Hűtéstechnika bemutatótermében: 1173 Budapest, Pesti út 9.


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Mobil klíma új szempontok szerint

A hűtéstechnikában a mobil klíma mindig egy kicsit lesajnált, szegény rokon volt. Jó-jó, lehet vele hűteni, amikor igazán beindul a kánikula, de ezt sohasem fogja tudni olyan hatékonysággal...


Autóklíma tisztítása

Ami tíz évvel ezelőtt még luxusnak számított, maelengedhetetlen tartozéka az alsó középkategóriás gépkocsiknak is. Az egyre forróbb nyarak beköszöntével mind többen ismerik meg a...