Ékszerek növényekből

2019-04-16 08:03:43 | Módosítva: 2019-04-16 08:07:57

Érdekes új virágkötészeti trend, hogy megfelelő nyaklánc, vagy gyűrű foglalatba ideiglenesen növényeket helyeznek. Extrém, de szép, élettel teli kompozíciók ezek. Viselésük után szétszedve, cserépbe ültetve sokáig hordozzák a jeles esemény élő emlékét, melyen hordták őket.


A képeken látható alkotások visszafogottak, ízlésesek, ám rendhagyó alapanyaguk miatt vonzzák a tekintetet. Többnyire könnyen tartható szukkulens növények alkotják ezen ékszerek alapanyagait, hiszen ezek színesek, és jól rögzíthetők felépítésük miatt is.

E pozsgás növények nagyon könnyen gyökeresednek, és a ragasztással történő rögzítés sem okoz bennük kárt, mivel akár úgy is újra gyökereztethetők, ha letörjük a már nem használt ékszerről e hajtásokat, pár nap alatt hagyjuk a sebzett felületet beszáradni, ezzel a kórokozó gombák bejutását gátoljuk. Utána földbe helyezve, nem túl nedvesen tartva 1-2 hét alatt gyökeret eresztenek. A biztos gyökeresedés jele, ha a növény növekedésnek indul, új levelet hoz.

Szukkulens növények

A szukkulens (pozsgás) növény lényegében egy sajátos életformát és az ahhoz tartozó, felépítést jelöl. Ezek a növények vízben szegény élőhelyeken élnek, ott ahol a víz igen fontos limitáló környezeti tényező. A szukkulens (pozsgás) növény lényegében egy sajátos életformát és az ahhoz tartozó, felépítést jelöl. Ezek a növények vízben szegény élőhelyeken élnek, ott ahol a víz igen fontos limitáló környezeti tényező.További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Betonozás a nyári forróságban

Az időjárás váltakozása napjainkban is meghatározza a betonok tulajdonságait, különös tekintettel a friss beton tulajdonságokat. Akár otthon keverjük ki, akár betonüzemből hozzuk a friss betont,...


Fafüggők

A fa, mint alapanyag számtalan formában van jelen az életünkben. Nem véletlenül, mivel a természet elképesztő alkotó designer, már amit a színek, formák, ésmintázatok terén produkál. E pazar...