Új vezeték nélküli szegezőgépek a HiKOKI-tól

2019-04-18 07:48:28 | Módosítva: 2019-04-18 08:08:40

Egyre több ács, asztalos, belsőépítész, fa- és gerendaház gyártó, raklapkészítő teszi le a kalapácsot és vált szegezőgépre. Számukra jó hír, hogy megjelentek a piacon a Hikoki vezeték nélküli keret- és burkolati szegezőgépei, melyekhez már nincs szükség sem gázpatronra, sem kompresszorra és zavaró légvezetékekre, így munkájukat maximálisan szabadon és kényelmesen végezhetik.


Az új HiKOKI vezeték nélküli keretszegező és burkolati szegezőgépek a profi felhasználók erős, kis karbantartási igényű készülékei. Használatukhoz nincs szükség levegőtömlőkre, kompresszorokra, sem gázpatronokra, viszont nagy teljesítményt és nagyfokú kényelmet nyújtanak – a HiKOKI gondoskodik a maximális szabadságról az építési területen és az üzemekben. Az új vezeték nélküli szegezőgép-sorozat öt modellből áll – két keretszegezőből és három burkolati szegezőgépből – melyek designját, használhatóságát és komfortosságát az iF Design-Award 2018 díjazta.

„Minden fejlesztési és innovációs erőforrásunkat befektettük a vezeték nélküli burkolati- és keretszegező készülékeink új generációjába” – nyilatkozta Yasushi Fukui, a düsseldorfi Koki Holdings Europe GmbH ügyvezető igazgatója. „Valódi előnyöket nyújt a faipari dolgozók számára, az építési területen, és a műhelyben is könnyebbé, hatékonyabbá és mindenekelőtt kényelmesebbé teszi a munkát.”

A vezeték nélküli és a pneumatikus technológia egyesítése

Az összes vezeték nélküli szegezőgép nagy teljesítményű 18 voltos lítium-ion csúszótalpas akkumulátorokkal műkö­dik, így a 18 voltos akkumulátorokkal kompatibilis modellek csoportjába tartozik, és mint a többi akkumulátoros gép, így ezek is használhatók a MultiVolt akkumulátorral is. Az innovatív légrugós hajtásrendszerük miatt (Air Spring Drive System) a nyomás létrehozásához nincs szükségük plusz gázpatronra vagy kompresszorra. A légtöltéses nagynyomású kamrának és a szénkefekefe nélküli motornak köszönhetően minimális a szervizigény, jelentősen csökkentve a karbantartási költségeket.


Az új vezeték nélküli szegezőgépek bárhol használhatók, ahol stabil faszerkezetekre van szükség: ácsiparban, asztalosiparban, belsőépítészetben, fa- és gerendaházak építésében, építőipari kivitelezésben, ládák és raklapok gyártásában. Olyan helyeken, ahol eddig kompresszorokat, légvezeté­keket, magas karbantartási igényű gázpatronos gépeket használtak, a HiKOKI vezeték nélküli Li-ion akkumulátoros szegezőgépek a szabadság és rugalmasság új élményét hozzák el – úgy a tetőn, mint a műhelyben.

1650 szeg egy feltöltéssel

Az NT1850DBSL vezeték nélküli burkolati szegezőgép 16-50 milliméter (mm) közötti szeghossz és 1,0-1,25 mm szegátmérő tartományban használható. Az oldaltöltős tárban 100 szeg fér el. Egy 3,0 Ah-ás Li-ion akkumulátorral használva akár 1650 szeg is bedolgozható egy feltöltéssel, a szegezés sebessége pedig három szeg/másodperc is lehet.

Az 1,4-1,65 mm szegátmérő esetén, 25 és 65 mm közötti szeghossz tartományban az NT1865DBSL burkolati szegezőgép használható. Ez akár 1500 szeget is be tud dolgozni egy feltöltéssel.

Az NT1865DBAL vezeték nélküli burkolati szegezőgép az 1,8 mm átmérőjű, 32-65 mm szeghossznál alkalmazható, és maximum 1100 szeg bedolgozására képes egy feltöltéssel, 3,0 Ah-ás Li-ion akkumulátort használva.

A keretszegezők egy kicsivel erősebbek, mint a burkolati szegezőgépek: a műanyagtáras, kerekfejű szegekhez való NR1890DBRL vezeték nélküli keretszegező készülék és a papírszalagos, D fejes szegekhez való NR1890DBCL vezeték nélküli keretszegező készülék. Mindkét készülék elegendő teljesítménnyel és akkumulátor-élettartammal rendelkezik ahhoz, hogy 50-90 milliméter hosszú és 2,9-3,3 milliméter szárátmérőjű szegeket be tudjon dolgozni a fába. Az 5,0 Ah-ás Li-ion akkumulátorral 700 szeg vihető be, 2 szeg/másodperc sebességgel.


Első a biztonság!

A HiKOKI vezeték nélküli burkolati- és keretszegező készülékeknél a belövési mélység állítása szerszám nélkül lehetséges, és el vannak látva szeg nélküli lövést megakadályozó mechanizmussal (amikor kifogyott a szeg) (kivéve: NT1850DBSL). A felhasználó két beállítás között választhat: a kapcsológombbal indított szekvenciális, egyes belövés, illetve a belövő kapcsoló nyomva tartása melletti érintkezéses, folyamatos belövés között. A nyomókar és a belövő kapcsoló kettős mechanizmusával a készülék megelőzi a véletlen belövéseket. A készülék 30 perc inaktivitás után automatikusan kikapcsol, növelve a biztonságot.

Ergonomikus, kis terheléssel jár, és csekély karbantartást igényel

A vezeték nélküli szegezőgépek kompakt kialakításának és jól elhelyezett súlypontjának köszönhetően a készülékek sokkal könnyebben kezelhetők, és a fáradtság kevésbé jelentkezik. A gázpatronos motorokkal ellentétben a HiKOKI vezeték nélküli szegezőgépei hangos gázégetés illetve gázfüst nélkül üzemelnek. További előnyük a kefe nélküli motor, mely kompakt kialakításával és kis súlyával nem csak a kezelés szempontjából előnyös, hanem szinte karbantartásmentes is, tovább javítva a HiKOKI burkolati- és keretszegező gépek minőségi tulajdonságait.


www.hikoki-powertools.hu


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Ryobi® új hibrid kerti gépek

Az akkumulátoros technológia fejlődésével olyan alkalmazási lehetőségek nyíltak meg az akkumulátoros gépek használata előtt, amiket korábban elképzelni sem lehetett – ma pedig már több gyártó...


Einhell - Red Line

Minőségi fejlődésen ment keresztül az Einhell márka, amit a belső tartalom változásán túl a színek is jelképeznek. A korábbi sárga, majd a következő lépcsőfokot jelentő kék színű gépek mellet mára...