Innovatív, csendes és tökéletesen környezetbarát

Akku technológia

2019-04-18 08:06:28 | Módosítva: 2019-04-20 13:23:55

Ez az AL-KO akkus gépcsaládok közös mottója. Legyen a kisebb méretű kertek 20 V-os, szuper könnyű gépeit tartalmazó Easy Flex, a tökéletes ár/teljesítmény mutatókkal bíró Energy Flex vagy a profi felhasználókat megcélzó Power Flex gépcsalád, mindegyikkel minden szokásos kerti munka vezeték nélkül, fáradtságmentesen elvégezhető. Ami azonban az akkus rendszerek talán még nagyobb előnye, hogy az erős Li-ion akkumulátorok az adott család bármelyik tagjához használhatók.

Nézzük meg az egyes gépcsaládokat

Pehelysúlyban mutatkozik be az Easy Flex akkumulátor család. Ezek a könnyű akkuk 13 készülékhez használhatók, 20 V névleges (2,5 vagy 5,0 Ah) teljesítménnyel. A 2 féle akkumulátor kapacitása 45 Wh és 90 Wh. A töltők között az Easy Flex akkumulátor-rendszer két aduval rendelkezik: a C30 Li töltő 50 perc alatt hoz üzemkész formába egy akkut, míg a TC30 Li dupla töltő egyszerre két akkut képes feltölteni.
Az Energy Flex család lelkét a 40 V/4,0 Ah, illetve 5,0 Ah teljesítményű akkumulátor blokkok alkotják (144 Wh, illetve 180 Wh kapacitás). A szép megjelenés mellett a rövid, csupán 1,5, illetve 2 órás töltési idő a fő erősségük. Feltöltött akkuval – géptől függően – akár 120 perces munkavégzés is lehetséges. Az Energy Flex gépek átlagos méretű kertekben tökéletes megoldást jelentenek. Összesen 8-féle fűnyíró képezi a rendszer lelkét, melyek mindegyikét akkuval és töltővel szállítja a gyártó. Jól jelzi az akkuk teljesítményét, hogy olyan nagy fogyasztású gépek is tagjai a családnak, mint a hómaró és a talajlazító. Természetesen a szokásos egyéb kézi gépek sem hiányoznak, mint a szegélynyíró, sövénynyíró, lombfúvó. A multi-tool pedig egy szárral és számos adapterrel – kasza, szegélynyíró, magassági ág-, illetve sövényvágó – maga is egy kisebb családot képez az Energy Flex rendszeren belül.
Az AL-KO Gardentech divízió professzionális kerti gép márkája a SOLO by AL-KO. Ez alatt a márkanév alatt kerülnek forgalomba a Power Flex akkumulátorcsalád gépei, melyek a professzionális és fél-professzionális felhasználók igényeit célozzák meg. A gépek meghajtását biztosító 270 Wh-ás nagy teljesítményű, passzív hűtésű akkumulátorok mindössze 2,5 óra alatt feltölthetők. A gépcsalád nagy teljesítményű, fémházas – akár 4 funkcióval és Vario® hajtással szerelt – fűnyírókat, fűkaszát, sövényvágókat, láncfűrészeket, lombfúvót és multi-toolt tartalmaz.
Mit kell tudni az akkus gépekről?

Számos gyártó magas feszültség-értékekkel hirdeti akkumulátorait. Ez azonban nem jelenti azt, hogy azok üzemideje automatikusan magasabb is!

volt x amperóra = wattóra

Javaslat: a vásárlás során ügyeljünk az amperórában (Ah) megadott kapacitásra; a magasabb amperóra-szám egyet jelent a hosszabb üzemidővel, illetve az akku energiatartalmával. Az AL-KO akkuk feszültsége és kapacitása tökéletesen a gépekre van szabva. Maximális erő, maximális teljesítmény!

www.al-ko.com/kert


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Így spóroljunk az akkuval

Az okostelefonok akku üzemidejének az optimalizálása mondhatni napi szintű téma. Ezért összegyűjtöttünk néhány tippet, amit a felhasználók is kipróbálhatnak, hogy biztosan kibírjon két napot egy...


Virágállványok a lakásban

A hideg idő beálltával több figyelmet fordítunk szobanövényeinkre. A kertből, a teraszról is beköltöztetünk néhány példányt, és a lakás komfortérzetét is növeljük több szobanövénnyel. Azt is...