Innovatív, csendes és tökéletesen környezetbarát

Akku technológia

2019-04-18 08:06:28 | Módosítva: 2019-04-20 13:23:55

Ez az AL-KO akkus gépcsaládok közös mottója. Legyen a kisebb méretű kertek 20 V-os, szuper könnyű gépeit tartalmazó Easy Flex, a tökéletes ár/teljesítmény mutatókkal bíró Energy Flex vagy a profi felhasználókat megcélzó Power Flex gépcsalád, mindegyikkel minden szokásos kerti munka vezeték nélkül, fáradtságmentesen elvégezhető. Ami azonban az akkus rendszerek talán még nagyobb előnye, hogy az erős Li-ion akkumulátorok az adott család bármelyik tagjához használhatók.

Nézzük meg az egyes gépcsaládokat

Pehelysúlyban mutatkozik be az Easy Flex akkumulátor család. Ezek a könnyű akkuk 13 készülékhez használhatók, 20 V névleges (2,5 vagy 5,0 Ah) teljesítménnyel. A 2 féle akkumulátor kapacitása 45 Wh és 90 Wh. A töltők között az Easy Flex akkumulátor-rendszer két aduval rendelkezik: a C30 Li töltő 50 perc alatt hoz üzemkész formába egy akkut, míg a TC30 Li dupla töltő egyszerre két akkut képes feltölteni.
Az Energy Flex család lelkét a 40 V/4,0 Ah, illetve 5,0 Ah teljesítményű akkumulátor blokkok alkotják (144 Wh, illetve 180 Wh kapacitás). A szép megjelenés mellett a rövid, csupán 1,5, illetve 2 órás töltési idő a fő erősségük. Feltöltött akkuval – géptől függően – akár 120 perces munkavégzés is lehetséges. Az Energy Flex gépek átlagos méretű kertekben tökéletes megoldást jelentenek. Összesen 8-féle fűnyíró képezi a rendszer lelkét, melyek mindegyikét akkuval és töltővel szállítja a gyártó. Jól jelzi az akkuk teljesítményét, hogy olyan nagy fogyasztású gépek is tagjai a családnak, mint a hómaró és a talajlazító. Természetesen a szokásos egyéb kézi gépek sem hiányoznak, mint a szegélynyíró, sövénynyíró, lombfúvó. A multi-tool pedig egy szárral és számos adapterrel – kasza, szegélynyíró, magassági ág-, illetve sövényvágó – maga is egy kisebb családot képez az Energy Flex rendszeren belül.
Az AL-KO Gardentech divízió professzionális kerti gép márkája a SOLO by AL-KO. Ez alatt a márkanév alatt kerülnek forgalomba a Power Flex akkumulátorcsalád gépei, melyek a professzionális és fél-professzionális felhasználók igényeit célozzák meg. A gépek meghajtását biztosító 270 Wh-ás nagy teljesítményű, passzív hűtésű akkumulátorok mindössze 2,5 óra alatt feltölthetők. A gépcsalád nagy teljesítményű, fémházas – akár 4 funkcióval és Vario® hajtással szerelt – fűnyírókat, fűkaszát, sövényvágókat, láncfűrészeket, lombfúvót és multi-toolt tartalmaz.
Mit kell tudni az akkus gépekről?

Számos gyártó magas feszültség-értékekkel hirdeti akkumulátorait. Ez azonban nem jelenti azt, hogy azok üzemideje automatikusan magasabb is!

volt x amperóra = wattóra

Javaslat: a vásárlás során ügyeljünk az amperórában (Ah) megadott kapacitásra; a magasabb amperóra-szám egyet jelent a hosszabb üzemidővel, illetve az akku energiatartalmával. Az AL-KO akkuk feszültsége és kapacitása tökéletesen a gépekre van szabva. Maximális erő, maximális teljesítmény!

www.al-ko.com/kert


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Egy tökéletes hely ezermestereknek

Képzelj el egy áruházat, ahol valamivel több mint százezer olyan hasznos termék található amelyik elengedhetetlen, ha kerted van, ha barkácsolsz, vagy ha ezermester vagy. Ráadásul ezek a...


A szenvedelmes kertész és az ősz

Ahogyan azt minden vérbeli kertész tudja: a nyár elmúltával bizony nem ér véget a kerti munka, sőt! Számos olyan feladat van, amit pontosan ebben az évszakban kell elvégeznünk. Lássuk hát, hogy...