A fű sem nő magától

2019-04-18 08:53:54 | Módosítva: 2019-04-24 10:46:20

A rendszeres fűnyírással szép és tömött lesz a gyepünk, a kaszálék eltávolítása a területről esztétikai okokból történik. Egy természetes ökoszisztémában a tápanyagok körforgása biztosított azáltal, hogy a területen elszáradó növényi részek ott maradnak, lebomlanak és idővel felvehető tápanyagot szolgáltatnak a területen élő növényeknek.

Azzal, hogy a lekaszált füvet nem hagyjuk a területen, ebbe a körforgásba avatkozunk be, és tápanyagot vonunk el, ami idővel meglátszik majd a füvünk állapotán. A Damisol termékek közül a pázsit telepítésének és gondozásnak minden stádiumára találunk megfelelő készítményt.

Már beállt, régebben telepített gyepek fenntartásában segítséget nyújthat a Damisol Pázsit készítmény, amiből 2-3 hetente juttassunk ki 0,5-1,5 liternyi mennyiséget 100 négyzetméterenként. Automata öntözőrendszer tápoldatozó berendezésébe is használható, de egyszerűen locsolókannával is kijuttatható a megfelelő hígításban. Ekkor 10 liter vízhez adjunk 1-3 dl készítmény, és ezt 20 négyzetméterre öntözzük ki egyenletesen.

Érdemes tavasszal az első nyírás előtt egy héttel időzíteni az első kezelést az előírt szermennyiséggel, természetesen megfelelő hígítással. A további kezeléseket javasoljuk minden fűnyírás után elvégezni. A pázsitok tápanyagellátását áprilisban célszerű elkezdeni, és szeptemberben kell befejezni.

Damisol Kft.
www.damisol.hu


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Trükkök a szép gyepért

A gyep kertünk szabad terén lévő szőnyeg, ami látványos és hasznos is, hiszen jó mikroklímát biztosít a kertben élő többi növény számára. Összeszedtünk néhány tippet, ami hozzásegít ahhoz, hogy...


Gyepszellőztetés, gyeplazítás valódi wellness a gyep számára

Itt a tavasz, egyre többet süt a nap, lassan melegebbre fordul az idő. A kertek virágba borulnak, kezdenek rügyezni a fák. Ha a talajhőmérséklet tartósan 10 °C fölé emelkedik, a gyepnövekedés...