Intelligens, kényelmes, hálózatba kapcsolt

2019-05-09 09:39:19 | Módosítva: 2019-05-09 09:41:06

Az AL-KO 2019-ben új, nagyobb felületre szánt robotokkal egészíti ki a tavaly bevezetett 3. generációs robotfűnyíró családját. Az 1200-as és 2000-es típuscsalád gépei 1200 m2, illetve 2000 m2-es maximális terület-teljesítménnyel bírnak. Az új robotok a megnövelt telepítési toleranciáknak köszönhetően különösen egyszerűen installálhatók.


A Robolinho®-kat az egyszerű telepíthetőség mellett egyedülálló ötletek is jellemzik. Az AL-KO által gyártott összes robotfűnyíró duplakéses technológiával rendelkezik. A vágókés a tökéletes vágásképért, míg a tisztítókés a késház tisztán tartásáért felel. A kések élettartamát ráadásul megnégyszerezte a gyártó azzal, hogy a gép minden indulásnál forgásirányt vált, illetve azzal, hogy a kések maguk is elforgathatók tengelyközéppontjuk körül. A Robolinho® robotfűnyírók bázisa a határolókábellel párhuzamosan fut, a gép arra oldalirányból csatlakozik. Komoly előny, hogy ennek köszönhetően – más robotoktól eltérően – nem tapossák ki a dokkoló környékét, illetve, hogy a töltő állomás emiatt sokkal kisebb. A karcsú töltő oszlop alig észrevehető módon simul a kertbe.

Fokozatmentes és kényelmes a vágómagasság beállítása. A bázis egyszerűen levehető a talp részről a téli tárolás megkönnyítésére. Természetesen ebben a kategóriában már magától értetődő az esőérzékelő. Az összes új típus bázis állomásán megtalálható egy „home” gomb is, mellyel ezek a típusok haza hívhatók. Ezen felül az új modellek mindegyike képes mellék terület nyírására is.


Mind az 1200-as, mind a 2000-es modellekből 3 variáns létezik. Az E verziók az alapgépek, az 1200i és 2000i típusok az AL-KO okoskertbe integrálható csúcsmodellek, míg nyártól elérhetők lesznek a WIFI-modemmel szerelt EW típusok is.

THE SMART GARDEN COMPANY

Nézzük meg kicsit jobban mit is tudnak az i és EW modellek


Az AL-KO inTOUCH Smart Garden applikáció, valamint az Innogy Getway (egy tablet-nek kinéző kommunikációs eszköz) segítségével Robolinho® 500i, 700i, 1200i vagy 2000i típusú robotfűnyíróját bárhonnan irányíthatja – akár otthonról, a kanapéról, akár nyaralás közben. Bekapcsolhatja, kikapcsolhatja, fűnyírási terveket állíthat be, vagy megjelenítheti pillanatnyi üzemállapotát. Az AL-KO inTOUCH alkalmazással a jövőben további AL-KO gépeket is hozzáadhat az okoshálózathoz, amelyek az Innogy Gateway-en keresztül más gyártók okoskészülékeivel is képesek kommunikálni. Például egy okos-mozgásérzékelő a gyepre lépéskor vissza tudja küldeni a Robolinho®-t a töltőállomásra, hogy a gyermek szabadon játszhasson a kertben.


Amennyiben nincs szüksége átfogó innogy SmartHome megoldásra, akkor az előreláthatólag 2019 év közepétől kapható, WiFi-kompatibilis Robolinho® EW típusok ajánlhatók, melyek az AL-KO inTOUCH Smart Garden alkalmazással közvetlenül okostelefonról vezérelhetők. Ha Robolinho® robotfűnyíróját csatlakoztatja otthoni WLAN-hálózatához, akkor az AL-KO inTOUCH és az Amazon Alexa appokkal bármikor és bárhonnan (pl. útközben, a nyaralás során) vezérelheti.

Adatvédelem! Az AL-KO számára az Ön személyes adatainak védelme alapvetően elsőbbséget élvez. Ezért internetes és applikációkhoz kapcsolódó tevékenységeiket az adatvédelemről és az adatbiztonságról szóló törvényekkel összhangban folytatják


További információk: www.al-ko.com/kert


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Akkust vagy vezetékest?

Egy kerti szerszámgép megvásárlása előtt mindenki igyekszik végiggondolni, hogy akkus, vezetékes-elektromos vagy benzines motorral hajtott eszközt válasszon-e. Az előnyök és hátrányok viszonylag...


Jótállás, szavatosság

Mit tehetünk, ha az általunk vásárolt termék nem, vagy nem megfelelően működik? Hol és hogyan reklamálhatunk...