Intelligens, kényelmes, hálózatba kapcsolt

2019-05-09 09:39:19 | Módosítva: 2019-05-09 09:41:06

Az AL-KO 2019-ben új, nagyobb felületre szánt robotokkal egészíti ki a tavaly bevezetett 3. generációs robotfűnyíró családját. Az 1200-as és 2000-es típuscsalád gépei 1200 m2, illetve 2000 m2-es maximális terület-teljesítménnyel bírnak. Az új robotok a megnövelt telepítési toleranciáknak köszönhetően különösen egyszerűen installálhatók.


A Robolinho®-kat az egyszerű telepíthetőség mellett egyedülálló ötletek is jellemzik. Az AL-KO által gyártott összes robotfűnyíró duplakéses technológiával rendelkezik. A vágókés a tökéletes vágásképért, míg a tisztítókés a késház tisztán tartásáért felel. A kések élettartamát ráadásul megnégyszerezte a gyártó azzal, hogy a gép minden indulásnál forgásirányt vált, illetve azzal, hogy a kések maguk is elforgathatók tengelyközéppontjuk körül. A Robolinho® robotfűnyírók bázisa a határolókábellel párhuzamosan fut, a gép arra oldalirányból csatlakozik. Komoly előny, hogy ennek köszönhetően – más robotoktól eltérően – nem tapossák ki a dokkoló környékét, illetve, hogy a töltő állomás emiatt sokkal kisebb. A karcsú töltő oszlop alig észrevehető módon simul a kertbe.

Fokozatmentes és kényelmes a vágómagasság beállítása. A bázis egyszerűen levehető a talp részről a téli tárolás megkönnyítésére. Természetesen ebben a kategóriában már magától értetődő az esőérzékelő. Az összes új típus bázis állomásán megtalálható egy „home” gomb is, mellyel ezek a típusok haza hívhatók. Ezen felül az új modellek mindegyike képes mellék terület nyírására is.


Mind az 1200-as, mind a 2000-es modellekből 3 variáns létezik. Az E verziók az alapgépek, az 1200i és 2000i típusok az AL-KO okoskertbe integrálható csúcsmodellek, míg nyártól elérhetők lesznek a WIFI-modemmel szerelt EW típusok is.

THE SMART GARDEN COMPANY

Nézzük meg kicsit jobban mit is tudnak az i és EW modellek


Az AL-KO inTOUCH Smart Garden applikáció, valamint az Innogy Getway (egy tablet-nek kinéző kommunikációs eszköz) segítségével Robolinho® 500i, 700i, 1200i vagy 2000i típusú robotfűnyíróját bárhonnan irányíthatja – akár otthonról, a kanapéról, akár nyaralás közben. Bekapcsolhatja, kikapcsolhatja, fűnyírási terveket állíthat be, vagy megjelenítheti pillanatnyi üzemállapotát. Az AL-KO inTOUCH alkalmazással a jövőben további AL-KO gépeket is hozzáadhat az okoshálózathoz, amelyek az Innogy Gateway-en keresztül más gyártók okoskészülékeivel is képesek kommunikálni. Például egy okos-mozgásérzékelő a gyepre lépéskor vissza tudja küldeni a Robolinho®-t a töltőállomásra, hogy a gyermek szabadon játszhasson a kertben.


Amennyiben nincs szüksége átfogó innogy SmartHome megoldásra, akkor az előreláthatólag 2019 év közepétől kapható, WiFi-kompatibilis Robolinho® EW típusok ajánlhatók, melyek az AL-KO inTOUCH Smart Garden alkalmazással közvetlenül okostelefonról vezérelhetők. Ha Robolinho® robotfűnyíróját csatlakoztatja otthoni WLAN-hálózatához, akkor az AL-KO inTOUCH és az Amazon Alexa appokkal bármikor és bárhonnan (pl. útközben, a nyaralás során) vezérelheti.

Adatvédelem! Az AL-KO számára az Ön személyes adatainak védelme alapvetően elsőbbséget élvez. Ezért internetes és applikációkhoz kapcsolódó tevékenységeiket az adatvédelemről és az adatbiztonságról szóló törvényekkel összhangban folytatják


További információk: www.al-ko.com/kert


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Kertápolás akkus gépekkel

Az immáron több mint 25 éve Magyarországon működő Andreas STIHL Kft. megalakulása óta aprofi fogyasztók igényeit kívánja kiszolgálni. Ikonikus termékén, vagyisa STIHL láncfűrészen...


Csúcstechnológia a kertben

A kertben sok mindent automatizálhatunk, hiszen a technikai itt is rohamosan fejlődik. E cikk keretében a részletekre nehéz lenne kitérni, deötletadónak talán jó lesz, hogy ki-ki eldöntse, kerti...