Tetőszigetelő rendszer: Firestone RubberCover™ EPDM

2019-05-19 09:42:39 | Módosítva: 2019-05-19 09:43:43

Napjainkban, amikor a szakemberhiány aggasztó méreteket ölt, érdekes alternatívát nyújthat egy házilag is könnyen kivitelezhető tetőszigetelő rendszer, mind felújításhoz, mind új építéshez.


A Firestone RubberCover™ EPDM tetőszigetelő rendszer kifejezetten a kisméretű lakossági lapostetők szigetelésére lett kifejlesztve, mely a tetőszigetelési rendszer alapjául szolgáló kiváló minőségű Firestone RubberCover™ EPDM lemezzel, valamint kiegészítőivel tartós tetőszigetelő megoldást biztosít. A Firestone RubberCover™ EPDM tetőszigetelési rendszer ideális és tartós megoldást nyújt akár új, akár felújítandó tető esetén. Alkalmazható lakó- és melléképületek, verandák, tetőablakok, tornácok, garázsok, kocsi beállók, kerti épületek, erkélyek, tetőcsatornák, lakókocsik tetőszigeteléséhez.

A Firestone RubberCover™ EPDM tetőszigetelő rendszer egyedülálló tulajdonságokkal és előnyökkel rendelkezik. A szigetelőlemez teljes védelmet nyújt az UV sugárzással, valamint magas vagy alacsony hőmérséklettel szemben. A várható élettartama 50 év. A világszerte több mint egy milliárd négyzetméternyi beépített Firestone EPDM lemez a bizonyítéka a kiváló teljesítménynek.

A Firestone RubberCover™ EPDM lemezeket nagy, varratnélküli leplekben gyártják egészen 6,10 m szélességig, ezáltal a legtöbb kisméretű lakossági tető egyetlen lepellel szigetelhető, helyszíni varrat-képzés nélkül, így minimalizálva az esetleges hibalehetőségeket.

Az EPDM szigetelő lemezzel készült tetők szinte alig igényelnek karbantartást. Ez a tulajdonsága – párosulva a tartóssággal és az alacsony beépítési költségekkel (házilag is könnyen kivitelezhető) – igen alacsony élettartamra számolt költséget eredményez.

Könnyű beépíthetőség, láng és gond nélkül

A Firestone RubberCover™ EPDM lemezek beépítése nem igényel különösebb szaktudást és szerszámozottságot. A beépítés lángmentes, mivel a lemezt egy hideg ragasztó segítségével rögzítjük a tetőhöz. A lemez rugalmas marad alacsony hőmérsékleten is, így minden évszakban könnyű vele dolgozni. Szakadási nyúlása több mint 300%, így kiválóan követi az épület mozgásait. Környezetbarát, semleges anyag, csekély mértékű környezeti hatással a gyártás, beépítés és a használat során.

A Firestone EPDM gyártóüzemei megkapták az ISO 14001 tanúsítványt az általuk használt környezet irányítási rendszerre. A környezeti elemzéseiről közismert, akkreditált belga laboratórium, az Eurofins által végzett tesztek kimutatták, hogy a Firestone RubberCover™ EPDM rendszere alkalmas az esővíz hasznosítására, így a rendszer által összegyűjtött víz újrahasznosítható a háztartások vízellátásában. A lemez anyagösszetétele biztosítja a tűzellenállást, így nem szükséges külön tűzvédelmi termék hozzáadása a kivitelezésnél.

A Firestone RubberCover™ EPDM lemezt mindig teljesen le kell ragasztani az aljzathoz, ennek érdekében a RubberCover™ Bonding Adhesive kontaktragasztót mind a lemezen, mind az aljzaton használjuk. Megfelelő aljzatok: fa, bitumen, Firestone ISOGARD HD szigetelő tábla PIR és PUR szigetelés, beton, alumínium és cink.

A szigetelő lemezeket új és meglévő tetők szigetelésére is használhatjuk, tulajdonképpen képes bármilyen régi tetőt átfedni feltéve, ha az aljzat ép.


A kivitelezés lépéseit a videóból ismerhetjük meg.


Árajánlatkérésért keresse
Kápolnai Pétert a +36-20-418-4124-es telefonszámon,
vagy küldjön e-mailt: kapolnai.peter@lambda.hu


Küldje el tervrajzát vagy kézi skiccét méretekkel és kiszámoljuk Önnek az anyagszükségletet.


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Tetőfelújítás

A magastetők – különösen a lakott terek fölötti magastetők – felújításánál, már az ötlet megszületésénél fel kell készülni, hogy egy nagyon összetett feladatot ellátó komplex épületszerkezethez...


URSA ReFloc: fújjunk a problémára

Vásároltunk egy nem túl jó állapotban lévő, régi építésű, faszerkezetes tetejű vagy könnyűszerkezetes házikót, és azóta arról álmodozunk, hogy egy komfortos, egészséges, energia-hatékony otthont...