Eltérő felhasználáshoz megfelelő ragasztót

Új csemperagasztók a SAKRET kínálatában

2019-06-11 15:02:34 | Módosítva: 2019-06-25 08:57:42

Az utóbbi 10-15 évben jelentősen változott, bővült a hidegburkolati lapok kínálata a barkácsáruházakban és a tüzépeken is. A korai változatok kis méretű (10x10, 15x15) fehér, mázas lapjai jelentősen átalakultak. Sztenderd lett a 45x45-ös lapméret, de nem ritkák a 30x60-as vagy annál nagyobb lapok. A sötétebb szín és a nagyfelületek – elsősorban kültéri felhasználásnál – megkövetelte az egyes feladatokhoz leginkább alkalmas ragasztók fejlesztését.


A mesterséges kerámia lapok mellett a természetes anyagú burkolóanyagok (pl.: travertin) is egyre népszerűbbek és felhasználásuk növekvő tendenciát mutat. A felhasználási területek is bővültek, mert a korábban megszokott vizes helyiségek és teraszok mellett egyre több épületet adnak át úgy, hogy ha részben is, de a homlokzaton is találhatók hidegburkolati betétek.

Érdemes mindig az adott feladatra optimalizált ragasztót választani, és törekedni kell a legjobb ár/arány értékű termékek beépítésére. A gyengébb teljesítményű ragasztók használata később komoly problémát jelenthet, amit nehéz javítani. A túlméretezett műszaki tartalmú ragasztóknál pedig nem feltétlen kihasználhatóak a plusz tulajdonságok, ezért lehet, hogy adott esetben erőforrást kell elvonni a rendszer többi elemétől.


A rövid műszaki leírások segíthetnek az eligazodásban. A piaci igényekhez igazodva a SAKRET három új hidegburkolati csemperagasztót fejlesztett a párhuzamos termékfejlesztés jegyében. A korábbi kínálat három új taggal bővült:

- FKeMax C2TE – általános, beltéri ragasztási feladatokhoz. A terméket a jó ár/érték arány jellemzi, hiszen ha nem indokolt vagy szükséges, akkor felesleges plusz fizikai tulajdonságokért, jellemzőkért fizetni. A könnyű feldolgozhatóság párosul a jó anyagszükséglettel. A ragasztó jól alkalmazható 30x30-as gress- és kerámialapokhoz.

- FKA C2TE – a vizes helyiségek ideális csemperagasztója. Jó tapadó képesség jellemzi kenhető vízszigeteléseken is. Modern fürdőszobáink már nem képzelhetőek el vízszigetelés nélkül. Ezzel a ragasztóval könnyen lehet akár 35x35-ös lapokat is ragasztani ezeken a felületeken.

- FFK-Max C2TE S1 – a régi, jól bevált ragasztó, az FFK továbbfejlesztett változata. Mindent tud, amit elvárunk egy S1 minősítésű burkolati ragasztótól. Felsorolni is nehéz, hogy mi mindenre alkalmas: kül- és beltéri felhasználás, a forgalomban lévő ásványi burkolólapok szinte mindegyikéhez alkalmas - akár 50x50-es lapméret esetén is. Alkalmazható konyhában, közlekedőn, nappaliban, fürdőben, medencékben stb.

Fontos, hogy mindig a feladatra legalkalmasabb ragasztót válasszuk – és igen, ennek vannak gazdasági vonatkozásai is. A SAKRET kínálatában így már több mint 10 csemperagasztó található, és az érdeklődő a legtöbb hidegburkolási feladathoz megtalálja a legmegfelelőbb ragasztót. A termékek speciális tulajdonságairól és egyedi fizikai paramétereiről részletes információ a műszaki adatlapokban található.

Bővebb információ:

www.sakret.hu

www.facebook.com/SakretHungaria


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Építő vegyi anyagok

Ma már mindennaposan használt fogalmakról beszélünk, olyan vegyi anyagokról, amelyek az építésben, lakásfelújításban, sokszor már a lakáskarbantartásban is nélkülözhetetlenek.


TYTAN Professional FAST&PRO

A TYTAN Professional® az építési és befejezési munkákhoz tervezett innovatív termékek széles skáláját kínálja: poliuretán habokat, szilikonokat, tömítőanyagokat, ragasztókat, ragasztóhabokat,...