Eltérő felhasználáshoz megfelelő ragasztót

Új csemperagasztók a SAKRET kínálatában

2019-06-11 15:02:34 | Módosítva: 2019-06-25 08:57:42

Az utóbbi 10-15 évben jelentősen változott, bővült a hidegburkolati lapok kínálata a barkácsáruházakban és a tüzépeken is. A korai változatok kis méretű (10x10, 15x15) fehér, mázas lapjai jelentősen átalakultak. Sztenderd lett a 45x45-ös lapméret, de nem ritkák a 30x60-as vagy annál nagyobb lapok. A sötétebb szín és a nagyfelületek – elsősorban kültéri felhasználásnál – megkövetelte az egyes feladatokhoz leginkább alkalmas ragasztók fejlesztését.


A mesterséges kerámia lapok mellett a természetes anyagú burkolóanyagok (pl.: travertin) is egyre népszerűbbek és felhasználásuk növekvő tendenciát mutat. A felhasználási területek is bővültek, mert a korábban megszokott vizes helyiségek és teraszok mellett egyre több épületet adnak át úgy, hogy ha részben is, de a homlokzaton is találhatók hidegburkolati betétek.

Érdemes mindig az adott feladatra optimalizált ragasztót választani, és törekedni kell a legjobb ár/arány értékű termékek beépítésére. A gyengébb teljesítményű ragasztók használata később komoly problémát jelenthet, amit nehéz javítani. A túlméretezett műszaki tartalmú ragasztóknál pedig nem feltétlen kihasználhatóak a plusz tulajdonságok, ezért lehet, hogy adott esetben erőforrást kell elvonni a rendszer többi elemétől.


A rövid műszaki leírások segíthetnek az eligazodásban. A piaci igényekhez igazodva a SAKRET három új hidegburkolati csemperagasztót fejlesztett a párhuzamos termékfejlesztés jegyében. A korábbi kínálat három új taggal bővült:

- FKeMax C2TE – általános, beltéri ragasztási feladatokhoz. A terméket a jó ár/érték arány jellemzi, hiszen ha nem indokolt vagy szükséges, akkor felesleges plusz fizikai tulajdonságokért, jellemzőkért fizetni. A könnyű feldolgozhatóság párosul a jó anyagszükséglettel. A ragasztó jól alkalmazható 30x30-as gress- és kerámialapokhoz.

- FKA C2TE – a vizes helyiségek ideális csemperagasztója. Jó tapadó képesség jellemzi kenhető vízszigeteléseken is. Modern fürdőszobáink már nem képzelhetőek el vízszigetelés nélkül. Ezzel a ragasztóval könnyen lehet akár 35x35-ös lapokat is ragasztani ezeken a felületeken.

- FFK-Max C2TE S1 – a régi, jól bevált ragasztó, az FFK továbbfejlesztett változata. Mindent tud, amit elvárunk egy S1 minősítésű burkolati ragasztótól. Felsorolni is nehéz, hogy mi mindenre alkalmas: kül- és beltéri felhasználás, a forgalomban lévő ásványi burkolólapok szinte mindegyikéhez alkalmas - akár 50x50-es lapméret esetén is. Alkalmazható konyhában, közlekedőn, nappaliban, fürdőben, medencékben stb.

Fontos, hogy mindig a feladatra legalkalmasabb ragasztót válasszuk – és igen, ennek vannak gazdasági vonatkozásai is. A SAKRET kínálatában így már több mint 10 csemperagasztó található, és az érdeklődő a legtöbb hidegburkolási feladathoz megtalálja a legmegfelelőbb ragasztót. A termékek speciális tulajdonságairól és egyedi fizikai paramétereiről részletes információ a műszaki adatlapokban található.

Bővebb információ:

www.sakret.hu

www.facebook.com/SakretHungaria


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Szálerősített szerelő ragasztók

A T-Rex Glue szerelőragasztó család helyettesíti a csavart, a szeget. Nincs szükség mechanikus alátámasztásra. Képes rögzíteni nehéz anyagokat, akár téglát, csempét, természetes köveket, beton...


Építő vegyi anyagok

Ma már mindennaposan használt fogalmakról beszélünk, olyan vegyi anyagokról, amelyek az építésben, lakásfelújításban, sokszor már a lakáskarbantartásban is nélkülözhetetlenek.