Sadolin Superdec: kül- és beltérben egyaránt

2019-06-12 20:11:19 | Módosítva: 2019-06-12 20:12:20

A Sadolin Superdec fafesték egy igazi fa specialista. Puha és keményfa anyagok egyaránt lefesthetők, átfesthetők vele – legyenek azok a szabadban, az időjárás viszontagságainak kitéve, vagy az épület védelmében. Az elérhető színválaszték – akár direct színekben, akár színkeveréssel előállítva – olyan bőséges, hogy meglévő színárnyalatokhoz, pl. fal színéhez is alkalmazkodhatunk vele. A színek egymással keverhetők, de színkeverő rendszerben akár 3800 színből válogathatunk.


A kiváló fedőképességű, káros anyagoktól mentes

Fedő hatású bevonatot adó fafesték – TÜV minősítéssel – is rendelkezik az élelmiszerrel érintkező felületek és gyermekjátékok bevonását illetően vagy állatok közelében levő faszerkezetek, pl. méhkaptárok festésére. A beltéri felhasználás mellett alkalmas a fokozott időjárási körülményeknek kitett kültéri faszerkezetek különösen tartós védelmére is. Vizes bázisú, selyemfényű, évek múltán is elasztikus bevonatot képez, amely víztaszító és ellenáll az UV sugárzásnak, így hosszantartó védelmet biztosít a lekezelt fafelületnek.

Ha új, még festetlen felületre használjuk, az új fa száraz, zsírmentes és egyenletesen csiszolt legyen. Ehhez kültéren a még kezeletlen fát Sadolin Base Plus impregnálóval alapozzuk.Már lazúrozott, festett felület felújításakor nagy előny, hogy a Sadolin Superdec használatakor csak minimális előkészítésre van szükség. Nem kell sok időt töltenünk a felújítással, újbóli lazúrozással, mégis időtálló, rendkívül tartós ráadásul egységes, impozáns felületet kapunk. A repedezett, lazán tapadó részeket távolítsuk el, majd alaposan portalanítsuk, és két rétegben fessük le a faanyagot. Portalanító ecsettel soha ne fessünk, azt mindig csak portalanításra használjuk.

A Sadolin Superdec speciális felhasználási módja a felületek visszavilágosítása, új fa hatásának visszaadása. Egy korábban már festett felületről a pergő, málló részeket távolítsuk el, és portalanítás után kenjük le Sadolin Superdec Szahara színnel, egy-két rétegben. Nem kell, hogy tökéletesen fedje, elég, ha felhősen fedi a felületet, ezzel a fának visszaadjuk a nyersfa színét. Erre felhordhatjuk az általunk választott lazúrszínt, ami színtelen kivételével bármilyen szín lehet. Vizes vagy oldószeres bázisú vastaglazúrok bármelyikét választhatjuk.További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Faanyagok felületi védelme

Bár a különféle műanyagoknak, vagy műanyaggal laminált felületű anyagoknak jelentős volt a térhódítása, újra jelentősebb szerepet kapnak a valódi fából készült használati eszközök. Ennek oka a...


Színkeverés

Lakásfelújításkor szinte mindig felmerül a kérdés, hogy a helyiségek falai milyen színűek legyenek. Az új szín megválasztása sok körülménytől függ; pl. a berendezés- és a kárpitok színétől, de...