Algákkal üzemelő ház

2019-07-08 11:29:35 | Módosítva: 2019-07-08 11:32:20

Ennek a háznak az energia szükségletét algák biztosítják. Az épület bioaktív üveglamellákkal van befedve. A felület vékony algaréteget kapott. 


Az épületben ideálisabb élettér van az algák a fejlődéshez. A fény és az árnyék arányát is szabályozzák az épület belsejében. A házban az úgynevezett bioreaktorok csapdába ejtik az algák által létrehozott hőt, és az építmény energiaellátását ez biztosítja. Miután az első ház fölépült, tudósok, mérnökök, és kutatók vizsgálják, hogy a jövőben hogyan lehet ilyen épületeket a leghatékonyabban létrehozni.

Függőleges Erdő

Beváltották a hozzájuk fűzött reményeket Milánó zöld ikertornyai. A Függőleges Erdő a terveknek megfelelően „működik”. A 110, illetve 76 méter magas tornyokra összesen egy hektárnyi erdőt telepítettek. A Bosco Verticale fái hozzájárulnak a nagyváros erdősítéséhez, a környezet regenerálódásához és a városi biodiverzitáshoz, csökkentik a légszennyezettséget és növelik a páratartalmat is. A dús növényzet megszűri a szálló port, védi a lakókat a zajszennyezéstől és hűsíti a lakásokat nyári kánikula idején, ezáltal csökkenti az energiafogyasztást is.

A Bosco Verticale megtervezésénél a legtöbb időt a fák és növények fajtáinak kiválasztása jelentette, a botanikusoknak közel két évükbe telt, amíg megtervezték a Függőleges Erdő tornyaihoz leginkább illő, és a nyári forró klímát is elviselő flórát. Azt is tesztelték, hogy az egyes fafajták milyen ellenállók a különböző magasságokon előforduló szélcsatornákban. A két toronyra 490 közepes és nagy növésű és több mint 250 kisebb méretű fát ültettek, emellett 5000 bokor és 11 000 évelő növény borítja a teraszokat. A növényzet telepítése – amellett, hogy rendkívül látványos és hasznos – a toronyházak építési összköltségét mindössze 5%-kal növelte.

Kertek az öbölben

Kertek az öbölben Szingapúr futurisztikus zöldterülete Szállodák Jegyek Repülés + Hotel Dolgok Fog Becsekkolás Nézze meg KERESÉS Az öböl kertje hatalmas, színes, futurisztikus park a szingapúri öbölben. A kiemelkedő tulajdonságok között szerepelnek a híres Supertree struktúrák. Ezek a lenyűgö­ző égboltok a kertek felett vannak, túlmé­retes kagyló alakú üvegházakkal, amelyek hideg hegyvidéki éghajlatokat hoznak létre. Több száz fát és növényt fedeznek fel, amelyek a kerteket a Bay-öbölre teszik, mind a gyerekek, mind a felnőttek számára, és egyszerűen azoknak, akik lenyűgöző kilátást keresnek.


További információ!


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Bioágy - bioszemlélet

A szakorvosok szerint az emberek 60 %-a gerinc, derék problémákkal küzd, vagy már túl van egy műtéten. Statisztikai adatok minden kétséget kizáróan bizonyítják, hogy az emberek többségének gerince...


Üvegfólia megoldások

A SkyFol Technologies Kft. alapítói 1982-ben először kezdtek fóliákat értékesíteni Magyarországon, és napjainkra egyértelműen piacvezetőkké váltak. Stabil amerikai (Solamatrix, ASWF) és dél-koreai...