Algákkal üzemelő ház

2019-07-08 11:29:35 | Módosítva: 2019-07-08 11:32:20

Ennek a háznak az energia szükségletét algák biztosítják. Az épület bioaktív üveglamellákkal van befedve. A felület vékony algaréteget kapott. 


Az épületben ideálisabb élettér van az algák a fejlődéshez. A fény és az árnyék arányát is szabályozzák az épület belsejében. A házban az úgynevezett bioreaktorok csapdába ejtik az algák által létrehozott hőt, és az építmény energiaellátását ez biztosítja. Miután az első ház fölépült, tudósok, mérnökök, és kutatók vizsgálják, hogy a jövőben hogyan lehet ilyen épületeket a leghatékonyabban létrehozni.

Függőleges Erdő

Beváltották a hozzájuk fűzött reményeket Milánó zöld ikertornyai. A Függőleges Erdő a terveknek megfelelően „működik”. A 110, illetve 76 méter magas tornyokra összesen egy hektárnyi erdőt telepítettek. A Bosco Verticale fái hozzájárulnak a nagyváros erdősítéséhez, a környezet regenerálódásához és a városi biodiverzitáshoz, csökkentik a légszennyezettséget és növelik a páratartalmat is. A dús növényzet megszűri a szálló port, védi a lakókat a zajszennyezéstől és hűsíti a lakásokat nyári kánikula idején, ezáltal csökkenti az energiafogyasztást is.

A Bosco Verticale megtervezésénél a legtöbb időt a fák és növények fajtáinak kiválasztása jelentette, a botanikusoknak közel két évükbe telt, amíg megtervezték a Függőleges Erdő tornyaihoz leginkább illő, és a nyári forró klímát is elviselő flórát. Azt is tesztelték, hogy az egyes fafajták milyen ellenállók a különböző magasságokon előforduló szélcsatornákban. A két toronyra 490 közepes és nagy növésű és több mint 250 kisebb méretű fát ültettek, emellett 5000 bokor és 11 000 évelő növény borítja a teraszokat. A növényzet telepítése – amellett, hogy rendkívül látványos és hasznos – a toronyházak építési összköltségét mindössze 5%-kal növelte.

Kertek az öbölben

Kertek az öbölben Szingapúr futurisztikus zöldterülete Szállodák Jegyek Repülés + Hotel Dolgok Fog Becsekkolás Nézze meg KERESÉS Az öböl kertje hatalmas, színes, futurisztikus park a szingapúri öbölben. A kiemelkedő tulajdonságok között szerepelnek a híres Supertree struktúrák. Ezek a lenyűgö­ző égboltok a kertek felett vannak, túlmé­retes kagyló alakú üvegházakkal, amelyek hideg hegyvidéki éghajlatokat hoznak létre. Több száz fát és növényt fedeznek fel, amelyek a kerteket a Bay-öbölre teszik, mind a gyerekek, mind a felnőttek számára, és egyszerűen azoknak, akik lenyűgöző kilátást keresnek.


További információ!


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Biztonsági üveg

Az üveget kiváló tulajdonságai (fényáteresztő képesség, átláthatóság, keménység, esztétikum, vegyi ellenálló képesség stb.) miatt széles körben alkalmazzák. Az előnyei mellett azonban tekintetben...


Üvegfólia

Az üvegek fóliázása dekorációs-, biztonsági-, fény- vagy hőátbocsátási szempontok miatt is előnyös lehet. Üvegfólia bármilyen sima, nem mintázott felületre felvihető, így autóüvegeknél éppúgy...