Kisokos

Benzines fűkasza

2019-07-17 10:53:09 | Módosítva: 2019-07-25 07:28:47

Benzines fűkasza vásárlását tervezed, de nem tudod, mi alapján válaszd a számodra legmegfelelőbbet? A multinacionális cégek és a kisebb üzletek egyaránt hatalmas árukészletet tartanak – Te pedig csak kapkodod a fejed, hiszen túl sok jellemzővel találkozol, és túl sok szempontot kellene mérlegelned a vásárlás előtt?


Most eláruljuk Neked, hogy mi alapján válassz benzines fűkaszát! Íme, a három legfontosabb kérdés, amit ha megválaszolsz, gyerekjáték lesz meghoznod a jó döntést!


  • 1. Pontosan mire/hol szeretnéd használni a fűkaszát?

Otthon, a kertben, vagy a telken van rá szükséged? Esetleg az is jó lenne, ha könnyedén magaddal vihetnéd? Csak az aljnövényzetet kellene vágni, vagy vannak fás szárú növények is? Akadnak nehezen hozzáférhető helyek? Sík a terület, vagy inkább lejtős?


  • 2. Milyen gyakran, hány órán át használnád?

Napi rendszerességgel fogsz vele kaszálni, vagy inkább csak hetente egy-egy alkalommal? Mit gondolsz, mennyi időbe telik, amíg végzel egy adott területtel? Ha hosszú órákon át tervezel kaszálni, akkor egy vállpánttal ellátott modell sokat javíthat a komfortérzeteden…


  • 3. Milyen összeget szánsz a fűkaszára?

Bizony, az ár is fontos támpont, de nem mérvadó, hiszen pénztárca-barát kategóriában is kiváló gépeket lehet vásárolni.


Megvannak a válaszok? Akkor lássuk a lehetőségeket!

„Home” fűkasza jutányos áron (TH)

Ha a legegyszerűbb modellek közül választasz, akkor sem muszáj ám kompromisszumot kötnöd, hiszen ezek a gépek is remek partnernek bizonyulnak a ház körüli munkák során. Többnyire ugyan Kínában készülnek, és nincsenek ellátva a prémium márkák szexi logójával, de egy fűkasza amúgy sem arra való, hogy bókokat és irigy tekinteteket vonzzon – sokkal inkább, hogy hosszú távon, megbízhatóan működjön. A „Home” kategóriájú gépek különböző felszereltséggel kaphatók, de majdnem mindegyikhez járnak plusz tartozékok is. Ezek a konstrukciók hetente 1-2 alkalommal kiválóan alkalmazhatók kisebb telkek, partszegélyek vagy árkok karbantartására, ami pedig az árfekvést illeti, már 20-25 ezer Ft-ért hozzájuthatsz egy ilyen géphez.

„Classic” fűkasza az igényesség jegyében (TC)

Ez a kategória nívósabb minőséget képvisel, mint az előző. Bevezetett, ismert márkák gépei közül választhatsz, de ami ennél sokkal fontosabb; könnyen és gyorsan vásárolhatsz alkatrészeket, és igény esetén a szakszervizek is a rendelkezésedre állnak. Akkor érdemes ilyen gép mellett döntened, ha igazán formatervezett, ergonomikus kialakítású kaszát vásárolnál, és gyakrabban, illetve nagyobb területen szeretnéd használni. 40-60 ezer Ft között találsz a piacon ilyet.

„Expert” kategória profiknak (TE)

Az „Expert” csoportba tartozó gépeket elsősorban nem magánembereknek, sokkal inkább üzemi használatra javasoljuk. Ezekkel akár napi 8 órát is dolgozhatunk egyhuzamban, ami persze az árban is megmutatkozik; 150-200 ezer Ft körül vásárolhatunk profi gépet.

A fentiek ismeretében kicsit könnyebb lesz döntened, ugye? Mérlegeld a szempontokat, hasonlítsd össze a különböző gyártók gépeit, és válaszd a számodra legideálisabb és legkényelmesebb konstrukciót!

Bármelyik lehetőség is szimpatikus számodra, mindhárom kategóriában találsz benzinmotoros fűkaszát ide kattintva. A termékkeresővel és szűrővel beállíthatod akár márka, akár árkategória szerint. Bármely fűkaszát is választod mindegyik magyarországi törvényeknek megfelelő jótállással rendelkezik, ami minimum egy év, de gyártótól függően akár kettő vagy több év is lehet.További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

MTD benzinmotoros, hajtott kerekű fűnyíró

Adott egy nagy pázsitfelület, egy meredek lejtő, és máris nincs kedvünk egy nehéz fűnyíró tologatásához? Aki kertészként a fenti felsorolásnál mindhárom esetben bólintott, nagy valószínűséggel egy...


Benzinmotoros gépek karbantartása

Annak érdekében, hogy sokáig használhassuk benzinmotoros szerszámgépeinket, érdemes figyelmet fordítani karbantartásukra és a felhasználandó üzem- és kenőanyagokra is.