Knauf Insulation gépészeti újdonságok

2019-07-17 14:10:45 | Módosítva: 2019-07-25 07:27:55

Hosszú idő után, ismét lehetőségünk nyílt kifejezetten gépészeti felhasználásra szánt Knauf újdonságok bemutatására. Ezen apropót megragadva a Magyarországon ez év júliusától forgalmazott, a legfejlettebb gyártástechnológiával rendelkező horvátországi gyárban Ecose kötőanyaggal előállított speciális drótfonatos paplant, és a szerbiai OEM termékekre specializálódott gyárban előállított - kandalló és kémény szigetelésére alkalmazható - termékeket mutatjuk be.

Mindkét termék a nemzetközi piacon már bizonyított, így elérkezett az időt arra, hogy hazánkban is bevezetésre kerüljenek.


Power-Tek WM 620 GGN

A Power-Tek WM 620 GGN műgyanta kötésű, teljes keresztmetszetében hidrofóbizált, gombaölő adalékszer hozzáadásával készülő ásványgyapot hőszigetelő paplan, egyik oldalán horganyzott huzallal tűzött hatszögletű horganyzott hálóval. A terméket a könnyebb hordozás érdekében műanyag pánttal látták el.

A terméket hőszigetelésre, tűz- és hangszigetelésre ajánljuk a meghatározott feltételeken belül; konténerek, tűzbiztonság, vegyipari üzemek, tűzvédelmi rendszerek, nagy kazános erőművekben, kazán- és tartályrendszerekhez, hulladékégető rendszerekhez, csőszereléshez, hajóépítésnél, szárító berendezésekhez.

Az alkalmazott „ECOSE® Technology” egy formaldehid-mentes technológia, így a termék „Beltéri levegőminőség tanúsítvánnyal” rendelkezik, környezetbarát, légáteresztő és nem éghető.

A terméket tekercses kiszerelésben forgalmazzák, csomagolási egységenként átlátszó PE zsugorfóliába csomagolva. A csomagoláson jól látható módon megtalálható a céglogó és a termékcímke. Az utóbbi tartalmazza a termék műszaki jellemzőit és javasolt felhasználási módját.

A Knauf Insulation rendelkezik az EN ISO 9001:2008, EN ISO 14 001:2004 és OHSAS 18001:2007 szabványok szerinti minőségtanúsítással. A teljes gyártási folyamatot a Knauf Insulation saját minőség-ellenőrzési részlege felügyeli, ellenőrizve a károsanyag kibocsátásra vonatkozó határértékek betartását is.

A hosszabb távú védelem érdekében ajánlott a terméket beltérben vagy tető alatt tárolni. A termék elérhető egy oldalon alukasír fóliával ellátva, illetve rozsdamentes hálóval és fonással is.

 

Chimenea S DP10 Alu

Az egyik oldalon alukasírozott Chimenea S DP10 Alu speciálisan kandallók szigeteléséhez kifejlesztett, szagmentes kőzetgyapot tábla, amely akár állandó 650 °C hőmérsékleten is alkalmazható. A nem éghető kőzetgyapot lemezeket hő-, hang- és tűzvédelmi szigetelésre ajánljuk. Kémiailag semleges, nem lép reakcióba környezete anyagaival. Kitűnő a hőszigetelő képessége, magas a tűzállósága. Könnyen alakítható különböző méretekre.

A táblákat az alukasírral ellátott oldalával a kandalló felé nézve kell elhelyezni. Ne helyezzük a szigetelő táblát a tűztérbe! Mindig hagyjunk üres helyet, jellemzően 50 mm-t.

A termék szintén elérhető egy oldalon alukasír fóliával ellátva illetve rozsdamentes hálóval és fonással is. A Chimenea S DP10 Alu szigetelő tábla az EN 13162 szabványnak és az EUCFB tanúsítványnak is megfelel, amely biztosítja, hogy a termék biológiailag oldható legyen, és az egészségre nem veszélyes - a 97/69/EC irányelvvel összhangban.

  

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Falak nedvesség elleni szigetelése injektálással

A nedvesedő falak sajnos a régebbi épületeknél szinte általános problémátjelentenek. Nem elegendő a probléma elkendőzése, pl.apenészes fal letisztítása. Nagyon fontos megbízható utólagos...


Energiatakarékos szigeteléssel a penész ellen

Egy fontos tényt szögezzünk le, már az elején: akülönböző penészgátló szerek használata kizárólag felületi kezelést eredményez! Maga a penészesedés sajnos újra és újra meg fog jelenni a...