Einhell szivattyúk

2019-07-25 07:17:29 | Módosítva: 2019-07-25 08:17:49

Egy kertes családi házhoz – de még egy sorházi lakáshoz is úgy hozzátartozik a szivattyú, mint más alapvető háztartási gép. Persze hogy milyen célra, milyen fajta szükséges, az már nem ilyen egyértelmű. Elárasztott pincék, garázsok, mosó-konyhák víztelenítésére, illetve medencék, kerti tavak, munkagödrök ki- vagy átszivattyúzására egy jó búvárszivattyúra lehet szükségünk. Ilyenkor rövid idő alatt sok vizet kell kiszivattyúznunk pl. vízbetörésnél, csőrepedésnél, zivatarnál, árvíznél, és ezzel komolyabb károkat akadályozhatunk meg.


Bármilyen feladatra

Tulajdonképpen búvárszivattyú a kis hordószivattyú is, amivel a tetőről összegyűjtött csapadékvizet locsolhatjuk ki a kertbe. Az Einhell búvárszivattyú kínálatában nem csak a tiszta- és szennyvízszivattyúk találhatók meg, hanem olyan 2 az 1-ben kombinált szivattyúk is, amik mindkét feladatra alkalmasak. A GE-DP 7330 LL ECO-nál például szabadalmaztatott szivattyúzási szint szabályozással – a szivattyúláb elforgatásával – beállíthatjuk, hogy tiszta, vagy szennyvízszivattyúzás történjen. Ezek a szivattyúk akár 1 cm vízmagasságig felszivattyúzzák a vizet, még 2-3 cm-es darabos anyagokat is.

Jelentős innováció az Aquasensor technológia, ami a GE-DP 7935 N-A ECO búvárszivattyúnál jelent meg először. Ennél elmarad a hagyományos úszókapcsoló, mert a készülékbe integrált szenzor érzékeli a vizet. Ez a szivattyú – karcsúsága miatt – a belefér a legkeskenyebb aknába is. Ha készenléti állapotban hagyjuk a pincében, az Aquasensor érzékeli a vizet, a szivattyú automatikusan bekapcsol – megakadályozva, hogy a víz elöntse a helyiséget.

Más kategóriát képeznek az elsősorban öntözésre használt kerti szivattyúk. Ezeknek nem alapvető feladata, hogy akár pár centiméteres vizet is felszippantsanak és a felszínre nyomják, viszont az igen, hogy a felszívott vizet minél nagyobb nyomással, minél távolabbra eljuttassák. Fontos, hogy a szükséges méretű öntözőberendezést képesek legyenek a megfelelő mennyiségű és nyomású vízzel ellátni. Ezt tökéletes biztonsággal és védelemmel tegyék. Nem forrázhatják le a tulajdonost, és nem éghet le a motor, ha kifogy a vízforrás.


Az Einhell-nek ezeken a területeken is nagyon hasznos szabadalmai vannak, amiket az ősszel forgalomba kerülő GE-GP 1350 N öntözőszivattyún mutatunk be. A szárazon futás elleni védelem megakadályozza, hogy a szivattyú víz nélkül üzemeljen. Ekkor 30 mp-en belül leáll, majd még egy kísérletet tesz a szivattyúzásra, és ha ez sem sikerül, akkor 30 mp múlva véglegesen kikapcsol. Ezzel megakadályozza, hogy a szivattyú motorja felforrósodjon, és a motor túlterhelődjön. A szárazon futás elleni védelem azt is megakadályozza, hogy a szivattyúban a víz felforrósodjon. Ha a szivattyú üzemel, és a kimeneti oldal bármilyen okból elzáródna, eldugulna, akkor a szivattyúban a víz felmelegszik. A forrázás elleni védelem ezt megakadályozza, és a szivattyú ugyancsak lekapcsol. Vízátfolyás érzékelő LED-ek mutatják, hogy a szivattyú megfelelően üzemel (zöld), esetleg kevés vízzel üzemel (sárga), vagy egyáltalán nincs benne víz (piros).


Az Einhell a házi vízművek kategóriában is széles típusválasztékot kínál. Ezek képesek olyan helyeken is saját vízhálózatot biztosítani, ahol egyáltalán nincs vezetékes víz, de arra is alkalmasak, hogy a drága vezetékes vizet olcsóbb saját vízforrásból – pl. kútból – kiegészítsük.


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Levegő-víz hőszivattyú

A családi házakhoz alkalmas hőszivattyúk elterjedése után egyre nagyobb az érdeklődés a hotelek, társasházak, irodák részéről, hogy létezik-e megoldás az ő számukra is? Léteznek-e nagyobb...


Mikor öntözzünk?

A nyár közeledtével egyre inkább célszerű felkészülnünk a zöldség-, gyümölcs-, és dísznövényeink vízpótlására, hiszen hazánk területén a csapadék területileg és időben egyenlőtlen eloszlása csak...