Pórusbeton az otthonbővítésben

2019-08-20 15:51:13 | Módosítva: 2019-08-20 15:53:45

A családtámogatási programok már nem csak az új lakások építését, hanem az épület-felújítást, bővítést, tetőtérbeépítést, emeletráépítést is segítik. Minden olyat, ami a növekvő családot plusz térhez juttatja. Aki otthonbővítésre szánja el magát, az a tervekkel párhuzamosan azt is számba veszi, milyen anyagokat érdemes használnia az új falazatokhoz. A jó munkához és eredményekhez kezdetektől fogva célszerű egy „mindent tudó” épületszerkezeti rendszert választani. Az egyik legjobb megoldás a pórusbeton, ami a pincétől a padlásig megoldást kínál, és természetesen figyelembe veszi a kötelező kritériumokat is.


„Mindent tudó” épületszerkezeti rendszer

Ha egy régi épület eddigi beépítetlen tetőterében új lakrészt szeretnénk kialakítani, gyakran egyidejűleg a tetőszerkezet cseréjét is meg kell oldani. Az ilyen esetekben a csekély önsúlyt, valamint a megfelelő hő-, hang- és tűzgátlást egyidejűleg kell biztosítani. A pórusbeton kitűnő megoldásokat kínál a tetőterek utólagos beépítésére, mivel illeszkedni tud sokféle tetőformához és szerkezeti kialakításhoz, megfelelő szilárdsággal rendelkezik, és kiváló épületfizikai tulajdonságai révén nem jelentkezik a tetőterek jellegzetes túlmelegedése. A falazóelemekkel gyorsan készíthetők a térelválasztások. A teljes rendszer alkalmazása esetén az épület teljesen homogén belső felületet kap, ami megkönnyíti a felületképzési munkákat, és kiváló belső klímát eredményez.Faszerkezetű födémek pórusbeton elemekkel történő felújításának legnagyobb előnye, hogy könnyen, gyorsan, száraz építésmóddal készíthető el, és a beavatkozás által jelentősen javul a födém hang- és hőszigetelő képessége. Amennyiben a födémszerkezet gerendái még megfelelő szilárdsággal rendelkeznek, úgy az pórusbeton elemekkel könnyen felújítható. Ha a födémszerkezetnek nem megfelelő a teherbíró képessége, akkor is gyorsan, zsaluzás nélkül lehet új, szilárd födémet létrehozni az építési rendszer elemeinek alkalmazásával. A födém felújítása történhet vasalt pórusbeton födémpallók méretre gyártott beépítésével is. A födémpallók alkalmazásakor nincs szükség betonozási munkákra, száraz technológiával építhető, és az új födémszerkezet beépítés után azonnal terhelhető.  


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Mivel szigeteljünk a tetőtérben? (1. rész)

Az elmúlt néhány évben a különböző épületenergetikai minősítések fontossága és szükségessége jelentősen megnőtt. Természetesen ezzel egy időben előtérbe kerültek egyéb fogalmak is, mint a...


Tetőtér-beépítés: a későbbi bővítés lehetősége

Az otthonnal kapcsolatos igények idővel megváltozhatnak, ahogy gyarapodik a család vagy nőnek a gyerekek. Ha építkezéskor vagy vásárláskor hosszú távon gondolkodunk, érdemes nyitva hagyni...