Foltozás folyékony PVC folttal

2019-10-07 11:11:21 | Módosítva: 2019-10-07 11:12:25

Még mindig számos felfújható kajak és csónak szeli folyóink és tavaink vizét, amelyek azonban kényesek a külső sérülésekre.


Elég egy hegyes kő vagy egyéb tárgy

Még a közel múltban is csak ragasztott foltozással lehetett kijavítani, ami elég hosszadalmas volt, és a helyszínen nem is lehetett mindig elvégezni. Ezt a régi módú foltot és ragasztót helyettesíti egy új termék, amellyel nemcsak csónakokat, hanem minden egyéb PVC anyagú tárgyat meg lehet javítani. Takaróponyvákat és akár felfújható medencék javítását is lehetővé teszi, és még a bőr anyagok ragasztására is alkalmas az egyedi kémiai képletű folyékony PVC, ami folyékony PVC anyagként tartalmazza a javításokhoz szükséges anyagot. Csak fel kell teríteni a sérült részre, és várni az anyag száradására. Ehhez 24 óra szükséges. Használatakor a hőmérséklet hatására az adott tárgy, javító anyaggal bekent felületén kémiai reakció következik be. Az anyaga rugalmas, hőálló, UV álló, a javított rész tartósan igénybe vehető. Nem tartalmaz maró anyagot, szemben az eddigi ragasztókkal. A folyékony PVC folt feladata a sérült anyagszerkezet feloldása, javítása és megújítása.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Bőr- és textilanyagok ragasztása

A bőrből, vagy ahhoz hasonló anyagokból készült használati tárgyaink sem örökéletűek. Javításukat lehet cipészre vagy bőrdíszművese is bízni, de ez időbe, és gyakran elég sokba is kerülhet....


Szelektív hulladékgyűjtés 2.

Mint minden más, ez is fejben kezdődik. Ha elhatározzuk, hogy: takarékosan bánunk Földünk véges nyersanyag- és energiakészleteivel, és nem terheljük a lerakókat és így a környezetünket olyan...