Router, riasztó funkcióval

2019-10-16 13:08:39 | Módosítva: 2020-01-01 19:04:53

A jövőben nagyon könnyen pórul járhatnak azok a betörők, amik egy olyan lakásba hatolnak be, aminek lakói a Linksys új Velop routereit használták az internetkapcsolat megosztására eszközeik között. A hálózati útválasztók ugyanis mostantól az illetéktelen behatolók érzékelésére és a tulajdonosok riasztására is képesek lehetnek majd - méghozzá anélkül, hogy ehhez bármilyen érzékelőt vagy szenzort kellene kapcsolni hozzájuk.


Ehelyett a routerek a lakásban történő mozgást az általuk egyébként is kibocsátott Wi-Fi jelek visszaverődéseinek változásai révén érzékelik majd, és ez alapján internet-kapcsolatukon keresztül tulajdonosaikat is értesíteni tudják majd a nem várt látogatókról. A Linksys szerint ugyanakkor a technológiát idős családtagok felügyeletére is jól lehet majd használni, akik esetében pontosan a fentiek ellentétje jelezhet valamilyen problémát; ha a lakásban már nincs egy ideje mozgás. Arról nincs hír, hogy az eljárás miként boldogul a háziállatokkal, azaz, azok nem zavarják-e érzékelését.


A gyártó a plusz biztonsági képességet nem ingyen adja routereihez, hanem csak előfizetési díj ellenében biztosítja majd eszközei felhasználói számára.

forrás: pc fórum

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: wifi router, alarm, riasztó

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.


Itt a fűtési szezon: ismét kiemelt figyelmet kap a szén-monoxid elleni védekezés

A gáz árának emelkedése miatt idén még többen fogják a fatüzelést választani a téli hónapokban. A kémények és fűtőkészülékek rendszeres karbantartása mellett továbbra is a legfontosabb védelem a...