Algásodás és falpenész

2019-10-18 11:48:31 | Módosítva: 2019-10-18 11:56:49

Csupán 3 lépésben, akár mi magunk is megoldhatjuk ezt a problémát. Elsőként a fertőzött beltéri fal- és mennyezetfelületeket egy nedves ruhával alaposan megtisztítjuk. Majd amikor a felületek megszáradtak, azokat bepermetezzük alga- és penészölő szerrel – esetünkben a JUB Algicide Plus termé­kével. Makacs penész esetén az eljárást megismételjük. 8-12 óra száradást követően, amikor a felületek már teljesen megszáradtak, nekiláthatunk a festésnek.


Fontos, hogy olyan festékre essen a választásunk, amely ellenálló a penészedéssel szemben. A JUB-nál elsősorban a JUPOL CITRO speciális, beltéri falfestéket vagy a BELTÉRI BIO MÉSZFESTÉK-et javasoljuk, az algák és a penész elleni hosszútávú védelem érdekében. A JUPOL CITRO-val különösen kellemes a festés, hiszen felhordása közben kellemes citrom illattal frissíti a helyiséget.

Miért a JUPOL Citro-t javasoljuk?

A festéket célirányosan fejlesztették ki, elsősorban olyan helyiségek falainak és mennyezeteinek dekoratív védelmére, ahol a levegő magas relatív nedvességtartalma miatt nagy a kondenzvíz megjelenésének valószínűsége, és ezzel együtt nagy eséllyel jelennek meg a falpenész különböző formái. Elsősorban konyhákban, fürdőszobákban, de egyéb helyiségekben is javasoljuk. Új lakóépületekben megelőző jelleggel ajánljuk, mert rendkívül alacsony benne az illé­kony szerves vegyület tartalom, száraz dörzsöléssel szemben ellenálló. További tulajdonságok:

– kiváló páraáteresztő képesség,
– kiváló fedőképesség,
– rengeteg matt színárnyalat.


Már 2 literes kiszerelésben is elérhető.

https://www.jub.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Algásodás és falpenész megszüntetése

Lakásának falain vagy mennyezetén penész jelent meg? Ez legtöbbször egy nem megfelelően kidolgozott részlet következménye azokon a helyeken, ahol hiányos a hővédelem, és emiatt kondenzációs...


Penészesedés ellen

A lakás penészesedése nem ok, hanem valaminek azokozata. Minden esetre nem csak kellemetlen jelenség, hanem rendkívül ártalmas is, ezért érdemes számba venni a megelőzés, az elkerülés lehetőségeit.