5 meggyőző érv, amiért imádjuk a műfenyőt

2019-11-06 10:20:30 | Módosítva: 2019-12-15 11:00:23

Nem túlzás azt állítani, hogy jelenleg reneszánszát éli a műfenyő. Míg néhány évvel ezelőtt a legtöbben szó szerint ízléstelennek vagy otrombának bélyegezték (sőt, szinte külön kasztba sorolták, aki a karácsonyi fenyőillatról lemondva műfenyőt állított), ma egyre többen választják valódi fenyőfa helyett. Itt az ideje, hogy töredelmesen bevalljuk: minket is teljesen elvarázsol a praktikus és hangulatos; modern és trendi műfenyő. Ezért össze is gyűjtöttünk nektek 5 sziklaszilárd érvet mellette!


1. Dekoratív

A régebbi, ormótlan változat szerencsére már kikerült a jobb áruházak kínálatából, és manapság már igazán élethű kivitelben lehet megvásárolni. A műfa teljesen szimmetrikus és dús – de ami talán ennél is kecsegtetőbb: különböző színek közül válogathatunk. A fehér változaton sokkal kontrasztosabbak a színes, akár sötétebb díszek; a fekete színű fán pedig gyönyörűen világítanak a hófehér gömbök. A színkombinációknak így csak a képzelet szabhat határt!


2. Időtálló

Műfenyőt nem egyetlen szezonra, hanem hosszú távra vásárolunk. Ha az ünnepek után minden évben gondosan elcsomagoljuk, akkor akár 8-10 éven át is kiszolgál. Gondolj csak bele, így hány fát menthetünk meg a kivágástól és a pusztulástól!

3. Nem hullik

Hogyan is hangzik az ismert mondás? Kívánom, hogy az idei karácsony emléke addig legyen a szívedben, amíg a fenyőtüskék a szőnyegben! Bizonyára számodra is ismerős a helyzet, amikor húsvét reggelén még mindig tűleveleket porszívózol a padlóról. Nos, műfenyővel ez elkerülhető!


4. Gyors

Az igazival ellentétben a műfenyőt néhány perc alatt felállíthatod, és máris teljes pompájában ragyog! Nem kell hozzá külön talpat vásárolni, amibe erőnek erejével kell beleszabnod, nem kell kikötni, vagy bárhogyan a falhoz rögzíteni, hogy ne dőljön el; és arra sincs szükség, hogy addig forgasd, amíg a kopárabb részek eltűnnek a szem elől (mert nincsenek kopárabb részek). A műfenyők piacán alapvetően kétféle megoldás közül választhatsz. Van az úgynevezett pántos ágkonstrukcióval ellátott (ennek csak ki kell hajtogatni a törzséhez rögzített ágait: ennél egyszerűbb, gyorsabb takarékosabb fa nincs is), és a beakasztós verzió (amelynél a törzsön elhelyezett gyűrűkbe kell beakasztgatni az ágait).

5. Ajándéknak is kiváló

Ha nincs ötleted, hogy mivel lephetnéd meg karácsonyra a barátaidat, a szüleidet, vagy a testvéredet, akkor remek választás egy műfenyő! És ha most azt gondolod, hogy esetleg személytelen, akkor emlékeztetünk: sok-sok színben kapható. Mi több, ha esetleg még néhány saját készítésű dísszel, vagy mézeskaláccsal is feldobod, akkor aligha nem ez az egyik legkedvesebb és legkreatívabb ajándék!

Látod, milyen sok szempontból remek választás a műfenyő? Ha pedig még mindig a karácsonyi fenyőillaton (illetve annak hiányán) rugózunk, arra is van pár szuper ötletünk! Az ablakpárkányon, az asztalon elhelyezett, vagy a csillárra függesztett, valódi fenyőágakból készült adventi koszorú majd gondoskodik róla! Ha pedig az szimpatikusabb, igazán kellemes illatú illóolajok, füstölők, illatpálcikák kaphatók – amelyekkel bátran kiegészítheted az ünnepi dekorációt!

Látogass el a Szerszámkell.hu webáruházba, ahol különböző színű, méretű és formájú műfenyők közül választhatod ki azt a fát, ami leginkább passzol a stílusodhoz, és a lakásod hangulatához!További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Karácsony

Az egész karácsonyi ünnepkör a hagyományokra épül. A családok nagy része minden évben ugyanúgy ünnepel, mégis talán érdemes évről évre a nagy rohanásban átgondolni, mi az, amit idén másként...


Karácsonyi készülődés - Csomagolás

Ha ajándékkal készülünk, a gondos kiválasztáson túl fektessünk ugyanolyan hangsúlyt a csomagolásra is. A személyes jelleget erősíthetjük az ajándékozotthoz stílusában, formájában, díszítésében is...