Vigyázat, csalnak!

2019-11-08 08:48:28 | Módosítva: 2019-11-08 08:53:38

Sok web-oldalon – köztük sajnos a www.ezermester.hu oldalon is – találkozhatunk furcsa tartalmú hirdetésekkel. A Google ezeket önállóan teszi a hirdetési banner helyekre, tartalmát a honlap szerkesztők nem tudják ellenőrizni. Vannak közöttük ügyesen megszerkesztett, jól érvelő ajánlatok, és egészen primitívek is. Közös bennük, hogy az ajánlott termék vagy szolgáltatás semmit sem ér, viszont sokba kerül. Sajnos a folyamatosan jelenlévő csaló reklámok azt bizonyítják, hogy ez az „üzletág” bejön, sokan bedőlhetnek neki – különben a csalók nem csinálnák.


Az egyik „gyöngyszem” az Ezermester web oldalán is visszatérően jelentkező „villanyszámla-csökkentő készülék”. A csodamasinát számos néven reklámozzák, találkoztunk már Energy Saver Pro, Electricity Saving Box, Tesla Saver Eco elnevezésekkel, a legújabb talán a Power Factor Saver. Mindegyik azt ígéri, hogy a kis elektromos ketyerét egyszerűen bedugjuk a lakás bármelyik konnektorába, és attól kezdve felére csökken majd a villanyszámlánk. Finoman szólva is egyszerű blabla próbálja elmagyarázni, hogy nincs itt semmi csalás, csak valójában a gonosz szolgáltatók sokkal többet fizettetnek velünk az áramért, mint amennyit készülékeink ténylegesen elfogyasztanak, és a bűvös eszköz ezt az egyensúlyt állítja helyre.

Nem kell mondanunk talán

Ilyen készülék valójában nem létezik. A több ezer forintért megvásárolható eszköz egy gusztusosan megtervezett doboz, néhány Led kijelzővel. Semmiféle hatással nincs sem a fogyasztásunkra, sem az áramszámlánkra. Bejelentés kapcsán lefolytatásra került egy versenyhivatali eljárás, amely során a GVH megkereste és adatszolgáltatásra kötelezte az áramár-csökkentő készülék magyarországi kiszállítására megbízást adó amerikai elérhetőséggel rendelkező céget, azonban a végzés tértivevénye nem érkezett vissza, a cég az adatszolgáltatást nem teljesítette. Sajnálatos módon a Gazdasági Versenyhivatal arra a következtetésre jutott, hogy a tényállás a határozat meghozatalához szükséges mértékben nem tisztázható, ugyanakkor az eljárás folytatásától sem várható eredmény, így az eljárás megszüntetése mellett döntött. Úgy látszik, nincs mit tennünk, mint hogy óvatosságra intjük olvasóinkat.
További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Vigyázat! Itt csalnak!

Valószínűleg sok ezer Kft. és Bt. kapott olyan hivatalosnak tűnő levelet, hogy fizessen be gyorsan 24 ezer forintot, mert különben még pótdíjat is kell majd fizetnie.


Trükkös feltételek, apró betűk, több tízezres bukások

Örök igazság, hogy minden szerződést – legyen szó egyszerű áruvásárlásról, szolgáltatás igénybevételéről, vagy akár speciális, egyedi fogyasztói jogviszonyra kiterjedő kontraktusról – aláírása...