Összecsukható pavilon a természetben

Kempingezés a téli erdőben

2019-11-18 13:25:00 | Módosítva: 2019-12-05 13:29:47

A téli időszak ideális túrázásra családi sétákra téli sportokra. Az aktív kikapcsolódás nem csak a testet, hanem az elmét is élénkíti. Így tehetjük a legtöbbet egészségünk érdekében.


Friss levegő és a fák gyógyító ereje köztudott: a fák oxigént termelnek, ami az emberi élet legfontosabb alapeleme. Az erdő friss levegője erősíti az immunrendszert, javítja a vérnyomást, minden szempontból pozitív hatással van szervezetünkre, egészségünkre. A népi gyógyászatban minden fának, levélnek, fiatal hajtásnak gyógyító erőt tulajdonítanak, ezért ősidők óta minél több időt igyekszünk a természetben tölteni.

A stressz-mentes élet, a minőségi alvás is hozzájárul ehhez. Ha jól alszunk, könnyebb, szebb lesz a napunk, teli leszünk pozitív energiákkal, és könnyebben tudunk megbirkózni a stresszes helyzetekkel is. Kutatások igazolták, hogy az erdőben való séta javítja a rövid távú memóriánkat, koncentrációs képességünket.

 

A kempingezés a téli erdőben, egy összecsukható sátorban nagy kaland lehet. Az összecsukható pavilon elég tágas, kényelmes. Bár a tél köztudottan nem ideális a sátrazáshoz, de semmi sem lehetetlen, nem kell, hogy az időjárás befolyásolja téli erdei túránkat!

Összecsukható pavilonunk ponyvája tökéletesen vízhatlan, és akár padlóborítás is vásárolható hozzá, hogy a víz alulról se jusson be a sátorba. A padló kiváló szigetelése megvéd bennünket a talaj nedvességétől.

A hideg ellen is tudunk védekezni, ha sátrunkban gázégőt állítunk be. Más lehetőségünk az erdő mélyén nemigen van, hiszen villanyáram nagy valószínűséggel nem áll rendelkezésünkre. A gázégővel akár 15 fokos hőmérsékletet is tudunk biztosítani a sátorban, ha teljesen bezárjuk, viszont fogyasztja a levegőt, ezért ne felejtsünk el gondoskodni a megfelelő levegő-utánpótlásról. Tartsuk szem előtt a biztonságot, mert a gázégő tüzet is okozhat.

A sátor világítása ma már nem gond, az erős LED lámpák alig fogyasztanak, az elemek elegendők lesznek a kirándulás folyamán.További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Mi mehet a csatornába?

A szennyvízhálózat napjainkra a lakóterületek döntő részén kiépült. A hálózatra kötött lakóépületekből a WC-k, mosdók, mosógépek, és mosogatók használatából keletkező úgynevezett háztartási...


Az ereszcsatorna is lehet trendi

Építkezés és felújítás során az ereszcsatorna kiválasztása olyan, mint amikor az új padló burkolathoz szegélyt nézünk: kötelező és unalmas. Legalábbis eddig az lehetett. Ha a PREFA Hungária Kft....