Összecsukható pavilon a természetben

Kempingezés a téli erdőben

2019-11-18 13:25:00 | Módosítva: 2019-12-05 13:29:47

A téli időszak ideális túrázásra családi sétákra téli sportokra. Az aktív kikapcsolódás nem csak a testet, hanem az elmét is élénkíti. Így tehetjük a legtöbbet egészségünk érdekében.


Friss levegő és a fák gyógyító ereje köztudott: a fák oxigént termelnek, ami az emberi élet legfontosabb alapeleme. Az erdő friss levegője erősíti az immunrendszert, javítja a vérnyomást, minden szempontból pozitív hatással van szervezetünkre, egészségünkre. A népi gyógyászatban minden fának, levélnek, fiatal hajtásnak gyógyító erőt tulajdonítanak, ezért ősidők óta minél több időt igyekszünk a természetben tölteni.

A stressz-mentes élet, a minőségi alvás is hozzájárul ehhez. Ha jól alszunk, könnyebb, szebb lesz a napunk, teli leszünk pozitív energiákkal, és könnyebben tudunk megbirkózni a stresszes helyzetekkel is. Kutatások igazolták, hogy az erdőben való séta javítja a rövid távú memóriánkat, koncentrációs képességünket.

 

A kempingezés a téli erdőben, egy összecsukható sátorban nagy kaland lehet. Az összecsukható pavilon elég tágas, kényelmes. Bár a tél köztudottan nem ideális a sátrazáshoz, de semmi sem lehetetlen, nem kell, hogy az időjárás befolyásolja téli erdei túránkat!

Összecsukható pavilonunk ponyvája tökéletesen vízhatlan, és akár padlóborítás is vásárolható hozzá, hogy a víz alulról se jusson be a sátorba. A padló kiváló szigetelése megvéd bennünket a talaj nedvességétől.

A hideg ellen is tudunk védekezni, ha sátrunkban gázégőt állítunk be. Más lehetőségünk az erdő mélyén nemigen van, hiszen villanyáram nagy valószínűséggel nem áll rendelkezésünkre. A gázégővel akár 15 fokos hőmérsékletet is tudunk biztosítani a sátorban, ha teljesen bezárjuk, viszont fogyasztja a levegőt, ezért ne felejtsünk el gondoskodni a megfelelő levegő-utánpótlásról. Tartsuk szem előtt a biztonságot, mert a gázégő tüzet is okozhat.

A sátor világítása ma már nem gond, az erős LED lámpák alig fogyasztanak, az elemek elegendők lesznek a kirándulás folyamán.További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Vezetékrejtő csatornák

A lakás elektromos szerelvényei – azaz a kapcsolók és dugaszoló aljzatok – nem mindig kerülnek a bentlakó számára ideális helyekre. Szinte elkerülhetetlen, hogy az egyre gyarapodó elektromos...


Az ereszcsatorna is lehet trendi

Építkezés és felújítás során az ereszcsatorna kiválasztása olyan, mint amikor az új padló burkolathoz szegélyt nézünk: kötelező és unalmas. Legalábbis eddig az lehetett. Ha a PREFA Hungária Kft....