Újabb gépekkel bővült az Einhell „mester akku” rendszere

2019-11-21 15:55:09 | Módosítva: 2019-12-12 12:39:21

Az Einhell „mester akku” rendszere további 4 géppel gazdagodott. A Power X-Change akku rendszer különböző teljesítményű 18 V-os lítium akkumulátorának bármelyikét bármelyik szerszámhoz használhatjuk. Vásárláskor egyéni igényünk szerint dönthetünk a szükséges akkuk számáról, valamint kapacitásáról.


A szerszámgépeket akkumulátor és töltőkészülék nélkül is megvásárolhatjuk, vagyis nem kell minden egyes szerszámhoz külön töltőkészüléket és akkumulátort vennünk. Az első ilyen Einhell gépünket érdemes a Bittmárk által összeállított indulókittben megvenni, és még inkább érdemes a különböző igények alapján összeállított szettek között válogatni, mert így lényegesen olcsóbban vásárolhatjuk meg a számunkra szükségeseket, mint ha egyesével válogatjuk össze a gépeket. A családias gondolkodású Bittmárk, a vásárlók igényeit szem előtt tartva, 30 év piaci tapasztalata alapján állította össze az induló szetteket.

 

 Az első újdonság az Einhell TE-AC 36/6/8 Li OF vezeték nélküli kompresszor, mely praktikusan használható akár otthon, akár műhelyben vagy garázsban. A vezeték nélküli kompresszor 6 literes tartállyal rendelkezik, így nem fogy ki hamar a levegő belőle. A kompresszor 4 bar-on 55 l, 7 bar-on 38 l levegőt képes szállítani. A motor olajmentes, karbantartást nem igényel.

Maximális üzemi nyomása 8 bar, ami ezen belül nyomásszabályozóval szabályozható. Az üzemi nyomás beépített nyomásmérővel ellenőrizhető. A csatlakoztatáshoz gyorscsatlakozó áll rendelkezésre.

Nagy hangsúlyt fektettek az ergonómiára is, a kompresszornak könnyű fogása van, könnyedén mozgatható. A rezgéscsillapított lábakon stabilan áll, ami hatékony a zajcsillapításban is. A kondenzvíz leengedésére vízlevezető csap szolgál, a biztonságot pedig biztonsági lefújó szelep garantálja.

A könnyű használatot segíti a 2,5 méteres sűrített levegős tömlő. A készlet tartozéka a fúvópisztoly, a gumiabroncs-felfújó és egy nyolc darabos adapter készlet is.

 

Az Einhell vezeték nélküli gipszkarton csavarozója, a TE-DY 18 Li-Solo kiválóan használható építési és felújítási munkák során. Akkus működésének köszönhetően rugalmasan, minden elektromos aljzattól távol is használható. A pontos mélységi rögzítést egy állítható mélységhatárolóval lehet elvégezni. Az ergonómiailag formázott lágy markolat biztosítja a kellemes fogást tartós munka során is. LED-es világításának köszönhetően optimálisan tudjuk használni sötét helyeken is.

 


Az Einhell AQUINNA vezeték nélküli kerti szivattyúval az eső-, a kút vagy bármilyen víztartály vize könnyen felhasználható kertünkben. A kerti szivattyú energiáját szintén a Power X-Change elemekből nyeri. A kétfokozatú ECO kapcsoló segítségével választhatunk energiatakarékos mód – melynél a szivattyú kisebb teljesítménnyel működik -, és a maximális teljesítmény között.

A vezeték nélküli kerti szivattyú teljesítmény szempontjából is kiemelkedő. Maximális szállítómagassága 26 méter, szívómagassága 8 méter, a legnagyobb szállítási teljesítménye pedig 3000 liter/óra. A szivattyút vízleeresztő védi a téli fagytól, ez lehetővé teszi a biztonságos tárolását a hideg évszakban, a hővédelem pedig megvédi a motort a túlterheléstől. A praktikus hordozófogantyúnak köszönhetően a vezeték nélküli kerti szivattyú könnyen mozgatható, áthelyezhető. Működéséhez 2db akku kell.


Az Einhell Cordless Impact Driver TE-CD 18/48 Li-i-Solo egy univerzális ütvefúró-csavarozó alapgép lehet otthon, műhelyben és garázsban. A beépített ütőmű kiemeli a többi akkus csavarozó közül, az építési és lakás-felújítási munkák során kitűnően használható.
Li-Ion akkumulátorának köszönhetően mindig használatra kész, az ilyen akkunak szinte nincs önkisülése. Kétfokozatú mechanikus sebességváltójának segítségével az ütvefúrás ütésszáma 24000/percig növelhető 48 Nm-es ütőerő mellett. Üresjárati fordulatszáma a csavarozó funkcióban 400/perc, fúró funkcióban 1500/perc. 

A csavarozási nyomaték 23 fokozatban határolható.
Ergonomikus, puha markolatának köszönhetően a tartós munka sem kényelmetlen, nem fárasztó. Gyorsbefogó fúrótokmányába akár 13 mm átmérőjű fúrószár is befogható. LED világítás segít a sötétebb helyeken történő munkavégzésnél.


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Új, profi termékvonal az Einhelltől

A barkácskategória jól ismert márkája újabb piaci területet kíván meghódítani hamarosan Magyarországon is elérhető professzionális termékeivel. Az „Einhell Professional” jelzésű szerszámgépek...


Elemek és akkumulátorok

Technikai környezetünkben lassan minden elemmel vagy akkumulátorral működik. Olyan készülékek, eszközök, berendezések is, amik régen elképzelhetetlenek voltak hálózati táplálás nélkül, már csak...