Újabb gépekkel bővült az Einhell „mester akku” rendszere

2019-11-21 15:55:09 | Módosítva: 2019-12-12 12:39:21

Az Einhell „mester akku” rendszere további 4 géppel gazdagodott. A Power X-Change akku rendszer különböző teljesítményű 18 V-os lítium akkumulátorának bármelyikét bármelyik szerszámhoz használhatjuk. Vásárláskor egyéni igényünk szerint dönthetünk a szükséges akkuk számáról, valamint kapacitásáról.


A szerszámgépeket akkumulátor és töltőkészülék nélkül is megvásárolhatjuk, vagyis nem kell minden egyes szerszámhoz külön töltőkészüléket és akkumulátort vennünk. Az első ilyen Einhell gépünket érdemes a Bittmárk által összeállított indulókittben megvenni, és még inkább érdemes a különböző igények alapján összeállított szettek között válogatni, mert így lényegesen olcsóbban vásárolhatjuk meg a számunkra szükségeseket, mint ha egyesével válogatjuk össze a gépeket. A családias gondolkodású Bittmárk, a vásárlók igényeit szem előtt tartva, 30 év piaci tapasztalata alapján állította össze az induló szetteket.

 

 Az első újdonság az Einhell TE-AC 36/6/8 Li OF vezeték nélküli kompresszor, mely praktikusan használható akár otthon, akár műhelyben vagy garázsban. A vezeték nélküli kompresszor 6 literes tartállyal rendelkezik, így nem fogy ki hamar a levegő belőle. A kompresszor 4 bar-on 55 l, 7 bar-on 38 l levegőt képes szállítani. A motor olajmentes, karbantartást nem igényel.

Maximális üzemi nyomása 8 bar, ami ezen belül nyomásszabályozóval szabályozható. Az üzemi nyomás beépített nyomásmérővel ellenőrizhető. A csatlakoztatáshoz gyorscsatlakozó áll rendelkezésre.

Nagy hangsúlyt fektettek az ergonómiára is, a kompresszornak könnyű fogása van, könnyedén mozgatható. A rezgéscsillapított lábakon stabilan áll, ami hatékony a zajcsillapításban is. A kondenzvíz leengedésére vízlevezető csap szolgál, a biztonságot pedig biztonsági lefújó szelep garantálja.

A könnyű használatot segíti a 2,5 méteres sűrített levegős tömlő. A készlet tartozéka a fúvópisztoly, a gumiabroncs-felfújó és egy nyolc darabos adapter készlet is.

 

Az Einhell vezeték nélküli gipszkarton csavarozója, a TE-DY 18 Li-Solo kiválóan használható építési és felújítási munkák során. Akkus működésének köszönhetően rugalmasan, minden elektromos aljzattól távol is használható. A pontos mélységi rögzítést egy állítható mélységhatárolóval lehet elvégezni. Az ergonómiailag formázott lágy markolat biztosítja a kellemes fogást tartós munka során is. LED-es világításának köszönhetően optimálisan tudjuk használni sötét helyeken is.

 


Az Einhell AQUINNA vezeték nélküli kerti szivattyúval az eső-, a kút vagy bármilyen víztartály vize könnyen felhasználható kertünkben. A kerti szivattyú energiáját szintén a Power X-Change elemekből nyeri. A kétfokozatú ECO kapcsoló segítségével választhatunk energiatakarékos mód – melynél a szivattyú kisebb teljesítménnyel működik -, és a maximális teljesítmény között.

A vezeték nélküli kerti szivattyú teljesítmény szempontjából is kiemelkedő. Maximális szállítómagassága 26 méter, szívómagassága 8 méter, a legnagyobb szállítási teljesítménye pedig 3000 liter/óra. A szivattyút vízleeresztő védi a téli fagytól, ez lehetővé teszi a biztonságos tárolását a hideg évszakban, a hővédelem pedig megvédi a motort a túlterheléstől. A praktikus hordozófogantyúnak köszönhetően a vezeték nélküli kerti szivattyú könnyen mozgatható, áthelyezhető. Működéséhez 2db akku kell.


Az Einhell Cordless Impact Driver TE-CD 18/48 Li-i-Solo egy univerzális ütvefúró-csavarozó alapgép lehet otthon, műhelyben és garázsban. A beépített ütőmű kiemeli a többi akkus csavarozó közül, az építési és lakás-felújítási munkák során kitűnően használható.
Li-Ion akkumulátorának köszönhetően mindig használatra kész, az ilyen akkunak szinte nincs önkisülése. Kétfokozatú mechanikus sebességváltójának segítségével az ütvefúrás ütésszáma 24000/percig növelhető 48 Nm-es ütőerő mellett. Üresjárati fordulatszáma a csavarozó funkcióban 400/perc, fúró funkcióban 1500/perc. 

A csavarozási nyomaték 23 fokozatban határolható.
Ergonomikus, puha markolatának köszönhetően a tartós munka sem kényelmetlen, nem fárasztó. Gyorsbefogó fúrótokmányába akár 13 mm átmérőjű fúrószár is befogható. LED világítás segít a sötétebb helyeken történő munkavégzésnél.


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Akkumulátorok karbantartása

MESTER+A kéziszerszám-gépek ma már többnyire akkumulátoros meghajtásúak. Bárhol használhatók, és munka közben nem függenek az elektromos hálózattól. De ez csak a használatukra igaz, a...


Einhell kerti gépek

A kertjüket saját kezűleg gondozók kedvéért az alábbiakban az Einhell kerti programjából mutatunk be ízelítőt. Elöljáróban annyit, hogy a hazai piacon most vannak terjedőben a piros színű Einhell...