Multipor ExSal Therm

2019-11-27 09:29:52 | Módosítva: 2019-11-27 09:43:42

Hazánkban leggyakoribb falazati probléma a falszerkezet nedvesedése. Elégtelen vagy hiányzó hőszigeteléssel együtt ez a falazat salétromosodásához vezet. A salétromos fal nem csupán esztétikai probléma, de egészségünket is veszélyezteti. A vizesedő fal táptalaja az olyan veszélyes mikroorganizmusokat, mint például a penészgomba, amely később allergiás megbetegedésekhez vezethet. Ezeken kívül szerkezeti károsodást is okozhat.


Sómentesítő hőszigetelő rendszer

Ideiglenes megoldást jelenthet a salétromeltávolító szerek használata, de amíg a fal nedvesedése nincs megoldva, a salétromosodás újra jelentkezni fog. A nedves, salétromos falazatok nitrátokat, szulfátokat és kloridokat tartalmazhatnak. A nem megfelelő vagy hiányzó hőszigeteléssel együtt ez a leggyakoribb falazati probléma.

A végleges megoldás – a baj komplex kezelése – eddig rendkívül munkaigényes és költséges folyamat volt. A Multipor Exsal Therm rendszere olyan egyszerű megoldást kínál a nedves, salétromos falazatok kezelésére, amely egyidejűleg az épület energiahatékonyságát is javítja.

Multipor ExSal Therm a hőszigetelés és sótalanítás kombinációja egy rendszerben, melynek lelke a Multipor sómentesítő – környezetbarát; ásványi alapú (homok, mész, cement és víz) – ásványi hőszigetelő lap. A rendszer a nedvességet és a sótartalmat magába szívja, emellett kiválóan hőszigetel, ezáltal biztosítva a komfortos lakóklímát.

Hatékony módszer a mezőgazdasági vagy ipari épületként használt épületek lakó, illetve kereskedelmi célra történő átalakítása során, templomok és műemléki épületek falazatainak felújítására.


A különleges, teljesen ásványi alapú szerkezetből adódóan az anyag legfőbb tulajdonsági:

– Nem éghető (A1-es tűzvédelmi besorolás).
– Mérettartó.
– Légáteresztő.
– Páraáteresztő.
– A rendszer a nedvességet ideiglenesen tárolni tudja.

Számos elismerő tanúsítvány – mint például a németországi Institute for Construction and Environment (IBU) és a Natureplus – igazolja a panel kiemelkedő ökológiai és fenntartható tulajdonságait. Emellett a kölni Eco-INSTITUT A+ minősítése is azt támasztja alá, hogy a Multipor sótalanító hőszigetelő lap mentes minden káros anyag kibocsátástól.

A Multipor ExSal Therm rendszer kiváló hőszigetelő képességével jelentősen növeli a komfortérzetet, és csökkenti az épületüzemeltetési költségeket. A falazat károsítása nélkül megköti a nedvességet és falazatban lévő sókat, javító vakolat használata sem szükséges.

A nedves falszerkezet felületére közvetlenül alkalmazható, mivel nem szükséges a falazat szárítása. A hagyományos javítási technológiához képest a felújítási munka gyorsabb, egyszerűbb és költséghatékonyabb, valamit növeli az épületszerkezet élettartamát. A rendszer a beltéri levegő nedvességtartalmát is kezeli, így kiegyensúlyozott beltéri lakóklímát hoz létre.


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Ablakba integrált, hőcserélős szellőztető

Az új fejlesztésű, teljesen az ablakba integrált hőcserélős szellőzés szükség szerint látja el friss levegővel a lakást, csukott ablakok mellett gondoskodik afolyamatos légcseréről.


Fugatisztítás

Ugye ismerős az az érzés, hogy egy szépen eltervezett és elkészített burkolás után a sokszor színes kivitelezésű fugák kezdenek elszürkülni, majd teljesen elveszítik eredeti színüket. Sokaknak okoz...