Környezetbarát csúszásmentesítő

2019-12-11 14:58:59 | Módosítva: 2020-01-01 21:45:57

Téli viszonyok közt az utak, járdák és járófelületek jegesedés okozta közlekedési problémák kezeléséhez ajánlunk útszóró anyagokat. A síkosság elleni küzdelemben jelent hatékony megoldást a  SikoSTOP® KÁLCZISÓ.


2010. szeptember 1-től hatályos egy rendelet, amely szabályozza, hogy a közutak kivételével, a belterületi közterületeken nem lehet olyan anyaggal csúszásmentesítést végezni, ami kárt okoz a fáknak, és fás szárú növényeknek. Ennek megfelelően mutatjuk be a SikoSTOP® KÁLCZISÓ jégmentesítő termékünket, amely a jövőbe mutat komplex hatásával.

A SikoSTOP® KÁLCZISÓ az útszóró só gyors olvasztó tulajdonságát ötvözi a kalcium-klorid alacsony hőfokig történő jégolvasztó hatásával. Az elmúlt évtizedekben több tudományos intézet is vizsgálta a nátrium-, és a kalcium-klorid növényekre kifejtett hatását. Több vizsgálat is bizonyította, hogy a kalcium-klorid jelenlétében a klorid ionok gyökéren keresztüli felszívódása gátolva van.

A terméket 10, és 25 kg-os PE zsákokban hozzuk kereskedelmi forgalomba. Felhasználása ott javasolt, ahol a csúszásmentesítést biztosító zeolit nem fontos, illetve ahol a zeolit elkerülése a cél. Magas hatóanyagtartalma miatt használata gazdaságos, kis mennyiség kijuttatása is elegendő, illetve gyorsan és nagyon alacsony hőfokig fejti ki jégolvasztó hatását.

Javaslat a felületre kijuttatandó mennyiségre (m2):

-6 °C: 6-7 g;   -9 °C: 10-12 g;   -14 °C: 22-25 g. További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Kell-e vakolat a homlokzati hőszigetelő rendszer alá?

Napjainkban egyre több szó esik a hőszigetelő rendszerek helyes kivitelezéséről, de viszonylag ritkán kerül szóba az alapfelületek kérdése. Talán éppen ezért van az, hogy legyen szó akár új...


Tulajdonosváltás az okosvilágban

Okoseszközeink minden esetben regisztrációt igényelnek. Általábannemcsak felhasználói fiókot kell létrehoznunk a gyártó weboldalán, hanem magát a készüléket is hozzá kell rendelnünk ehhez...