Környezetbarát csúszásmentesítő

2019-12-11 14:58:59 | Módosítva: 2020-01-01 21:45:57

Téli viszonyok közt az utak, járdák és járófelületek jegesedés okozta közlekedési problémák kezeléséhez ajánlunk útszóró anyagokat. A síkosság elleni küzdelemben jelent hatékony megoldást a  SikoSTOP® KÁLCZISÓ.


2010. szeptember 1-től hatályos egy rendelet, amely szabályozza, hogy a közutak kivételével, a belterületi közterületeken nem lehet olyan anyaggal csúszásmentesítést végezni, ami kárt okoz a fáknak, és fás szárú növényeknek. Ennek megfelelően mutatjuk be a SikoSTOP® KÁLCZISÓ jégmentesítő termékünket, amely a jövőbe mutat komplex hatásával.

A SikoSTOP® KÁLCZISÓ az útszóró só gyors olvasztó tulajdonságát ötvözi a kalcium-klorid alacsony hőfokig történő jégolvasztó hatásával. Az elmúlt évtizedekben több tudományos intézet is vizsgálta a nátrium-, és a kalcium-klorid növényekre kifejtett hatását. Több vizsgálat is bizonyította, hogy a kalcium-klorid jelenlétében a klorid ionok gyökéren keresztüli felszívódása gátolva van.

A terméket 10, és 25 kg-os PE zsákokban hozzuk kereskedelmi forgalomba. Felhasználása ott javasolt, ahol a csúszásmentesítést biztosító zeolit nem fontos, illetve ahol a zeolit elkerülése a cél. Magas hatóanyagtartalma miatt használata gazdaságos, kis mennyiség kijuttatása is elegendő, illetve gyorsan és nagyon alacsony hőfokig fejti ki jégolvasztó hatását.

Javaslat a felületre kijuttatandó mennyiségre (m2):

-6 °C: 6-7 g;   -9 °C: 10-12 g;   -14 °C: 22-25 g. További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Üveggyapot a tetőtérben

Az elmúlt néhány évben a különböző épületenergetikai minősítések fontossága és szükségessége jelentősen megnőtt, és ezzel egy időben előtérbe került aszigetelőanyagok minősége, beépíthetősége,...


Nemesített „erdei” gyümölcsök

Régen elődeink a gyümölcsök nagy részét nem termesztették, hanem az erdőben gyűjtötték. Ezen erdei gyümölcsöknek ma már vannak nemesített változatai, melyek jobb termést ígérnek, mint vadon...