A legkényelmesebb építkezés

2019-12-12 12:46:40 | Módosítva: 2019-12-12 13:00:40

Kétféle embertípus van, ha az építkezés kerül szóba: az egyik szeret mindent maga intézni, szaladgálni a beszerzendő anyagok után, vásárolni, intézkedni, nyüzsögni. És vannak azok, akik a legszívesebben a kész kulcsot vennék csak át, és ha lehet, hagyják őt békén az apró-cseprő részletekkel.


Azok, akik már végigcsináltak egy építkezést, és rossz tapasztalatot gyűjtöttek, valószínűleg az utóbbi lehetőség mellett teszik le a voksukat. Ami nem azt jelenti, hogy ne lenne jó érzés olyan házban lakni, aminek az utolsó szeglete is úgy épült meg, ahogyan azt az építtető megálmodta, és ahol nem kell kompromisszumokat kötni, ami egy használt ingatlan megvásárlásánál sajnos elkerülhetetlen.

Az idealizált megoldás az lehetne, ha az elkészült tervek alapján, a kivitelezővel történt egyeztetést követően – minden további utánajárás nélkül – a megrendelő kulcsra kész családi ház birtokossá válhatna. Ilyen lehetőség persze sajnos nincsen, mert egy építkezés elég komoly rizikófaktorral jár, hiszen nem könnyű megbízható kivitelezőt találni, aki tényleg azt az anyagot építi be a házba, ami előzetesen leegyeztetésre került, aki időre és pontosan dolgozik, és még sorolhatnánk…

Viszont a jó hír az, hogy van egy szolgáltatás, amit mégis hasonlít az ideálishoz. Az Ytong Kész-Ház rendszer (katalógus) egy olyan lehetőséget nyújt a magánépíttetőknek, amelynek révén megvalósíthatja az otthonáról, házáról szőtt elképzeléseit.

A vállalat már a kezdetektől fogva segítséget nyújt, hogy az új otthon megteremtése minél kevesebb fejtörést okozzon. A Xella Magyarország Kft. – mint az Ytong építési rendszer gyártója és forgalmazója – szolgáltatási rendszerét immár 20 éve indította útjára, mely kifejezetten a leendő családi ház építőinek készült.


A tervezéstől a családi ház megépítéséig az Ytong Kész-Ház Partnerek jelentik a rendszer gerincét. Az Ytong Kész-Ház Partnerein keresztül komplex, az építés teljes folyamatát lefedő rendszert kínál. A kijelölt partnerek a tervezést, a kivitelezést, építőanyagok beszerzését, az építkezés bonyolítását fogják össze, kezelik a helyi adottságnak és az építtetői igényeknek megfelelően.

Ahhoz, hogy az építtetői elgondolások testet öltsenek, először építészeti tervekre van szükség. Az építtető, amennyiben csak elképzelésekkel rendelkezik, a többféle házakat tartalmazó mintaterv katalógusból választhat. A típustervek megkönnyítik a választást, mind a funkciót, mind a formát tekintve. Az építtető által kiválasztott mintatervet a partnerek az adott helyszínre adaptálják, vagy szükség esetén áttervezik. Ami persze nem jelenti azt, hogy leendő otthon pontosan úgy kell, hogy megépüljön, ahogy a terven szerepel, hiszen ha változtatást szeretne a tervben a megrendelő, akkor arra is van lehetőség.

Bővebben információ a programról: Ytong Kész-Ház Rendszer


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

A lakásépítések megugrása várható

A lakásépítési engedélyek látványos növekedése miatt jövőre 16 ezer, 2018-ban pedig 20 ezer újlakás átadására lehet számítani. A KSH adatai szerint akiadott lakásépítési engedélyek és az új...


Nagypaneles készház

A nagypaneles készház-gyártási technológia alkalmazása során az épület szerkezeti elemei – afalak, a födémek és a tetőelemek – teljes magasságban és hosszban készülnek el. A szerelésre...