DIY boldogság

Így születik az esküvői dekoráció házilag

2020-01-27 14:14:26 | Módosítva: 2020-02-06 15:54:01

Akik szeretnek barkácsolni és szívesen spórolnának meg százezreket egy esküvőn, azoknak jó hír: az esküvői dekorációk házilag is elkészíthető.

Egy esküvő szervezése mindig rendkívül költséges dolog, ám sok helyen van lehetőség kreatív megoldásokkal spórolni a végösszegen. Ilyen a díszítés megtervezése is, hiszen az esküvői dekoráció házilag is elkészíthető. Ráadásul az ezermesterek és kreatív lelkületű DIY rajongók számára még élvezet is a barkácsolás!

 Milyen anyagokból készülhet a dekoráció?

 

Fagerendákból, lécekből

 

 Irányítótábla

Egy irányító tábla elhelyezése a helyszínen nem csak mutatós, de praktikus megoldás is. Készítéséhez mindössze egy deszkára, egy lécre, szögre és kreativitásra van szükség. A deszka ízlés szerint formázható, az elkészült irányítótábla pedig az esküvő színvilágához passzoló színnel lefesthető és dekorálható.

 

Boldogságkapu

A szabadtéri esküvői szertartások dísze lehet a boldogságkapu, mely előtt az ifjú pár kimondja az Igent. Egy boldogságkapu elkészítése pedig nem is nagy ördöngösség, pusztán némi faanyag, néhány alapszerszám, virágdekoráció, végül pedig egy könnyed, légies textília – például organza - szükséges hozzá. A stabilitás érdekében érdemes könyökfával merevíteni, valamint a talapzatot is plusz támasztógerendákkal ellátni. 

 

Pergola

Vállalkozó szellemű művészek ennél is tovább mehetnek és építhetnek egy pergolát, ami garantáltan új megvilágításba helyezi a szertartást. Érdemes talapzattal készíteni a pergolát, hiszen így szabadon mozgatható, mégis stabil lesz.

 

Raklapból

 A raklapbútor szinte már külön műfajt alkot, népszerűsége Magyarországon is évek óta meredeken ível felfelé. Közkedveltsége abban rejlik, hogy raklapokkal rendkívül könnyű dolgozni, a végeredmény mégis dekoratív és egyedi lesz. Raklapból többféleképpen készíthető esküvő dekoráció házilag, egy kis internetes kereséssel új világ nyílik majd meg előttünk.


 Virágfal

A virágok egy esküvő elmaradhatatlan kellékei. Néhány raklap segítségével egyszerűen készíthető virágtartó állvány, ezek egymás mellé téve pedig elegáns virágfalat alkothatnak. Ez a látványos dekoráció egyúttal a fotózás hátteréül is szolgálhat.

 

Ház körüli eszközökből

 

Farekeszekből tároló

A legnagyszerűbb élmény a saját és a rokonság birtokában lévő, évek óta csak porfogóként használt kincsek új köntösbe öltöztetése. Különböző méretű farekeszekből például egyszerűen összeállítható egy polcrendszer, amin aztán süteményeket, emléktárgyakat vagy további dekorációs elemeket lehet tárolni. Az összeillesztéshez használhatók szögek vagy ácsragasztó is.

 

A házi barkácsolás sokaknak szerez örömet, ám idő vagy energia hiányában sem kell lemondani az egyedi esküvői dekorációról. Az Esküvő Online esküvőszervező weboldal szolgáltatók ezreit sorakoztatja fel, akik között nagy számban akadnak dekoratőrök és dekorációs elemek készítői is. A regisztrációt követően ingyenesen használható oldalon mind a házasulandó párok, mind a dekorációt árusítani kívánó ezermesterek megtalálhatják számításaikat.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Rasch tapétázás

A Rovitex Hungária Kft., mint a Rasch tapéták hazai forgalmazója néhány praktikus jó tanáccsal igyekszik segíteni a kreatív faldekorálás szerelmeseit.


Függönyékszerek

A függönyékszer elnevezés viszonylag új hazánkban, de igazán pontos. A függönyelkötők mindig is divatosan voltak, és a hatalmas választék magával hozta a sokszínűséget is, melyek között ott van...