Automata függönyhúzó

2020-03-03 16:18:50 | Módosítva: 2020-05-11 18:15:09

Semmi különösebb szerelést nem igényel ez az okoseszköz, ami a függönyt távvezérelhetővé teszi. A kis eszköz könnyen elfér a függöny ráncában, egyetlen pillanat alatt, bármilyen karnisra rögzíthető, telepítése után pedig akár hangvezérléssel is működtethető, mivel kompatibilis a Google Home, az Amazon Alexa, és az Apple Sirijével illetve HomePodjával is.


Akkor sincs probléma, ha inkább mellőznénk az okosasszisztenciát, és helyette inkább a készülék alkalmazását vagy apró távkapcsolóját használnánk. Ami pedig az alkalmazást illeti; másodpercre pontosan beidőzíthetjük, mikor nyíljanak és záródjanak függönyeink; az eszköz a gyorsulásmérő szenzor mellé fényérzékelőt is kapott, vagyis a szürkület beálltával a szoba besötétítése is automatikusan megtörténhet. Természetesen az internetről, bárhonnan távvezérelhető akár a munkahelyünkről, ha mondjuk reggel elfelejtettük el- vagy behúzni a sötétítőt, vagy szeretnénk délután ledőlni egyet, de nincs kedvünk elmenni az ablakig.

Az egyszerű kis eszköz még nem került kereskedelmi forgalomba, de a hírek szerint áprilistól már kapható lesz külföldi webshopokban.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.