Egyszerű oszloprögzítés

2020-03-31 18:13:00 | Módosítva: 2020-03-31 18:14:27

A betont évezredek óta ismeri az ember, napjainkban szinte elképzelhetetlen bármilyen tartós létesítmény megvalósítása nélküle. Ennek ellenére, ha betonozási munkákról van szó, mindenkinek a nehéz munka, szennyezett terület, valamint a betonkeverő jut eszébe, és el is megy a kedve a feladattól. Pedig az új fejlesztéseknek köszönhetően ez már egyszerűbben és tisztábban is megoldható.


Egy új szárazbeton termék: Mischnix

Olyan speciális keverék, mely azon túlmenően, hogy rendkívül gyorsan köt, még külön keverést sem igényel. Célszerű alkalmazni minden olyan esetben, amikor a talajba kell rögzíteni oszlopokat, eszközöket. Nagyon megkönnyíti a munkát külterületi helyeken, ahol az áramforrás nehezen elérhető, és az anyag gépi keverése nem oldható meg, vagy ha egyszerűen gyors és tiszta munkavégzésre van szükség.

A szárazbeton keveréket a felhasználás helyére öntjük, majd vízzel átnedvesítjük. A keverék kötése néhány perc alatt megindul, ezáltal lehetővé válik a rögzítendő elemek szinte azonnali pozícionálása. Speciális összetételének köszönhetően a kötéséhez szükséges nedvességet könnyen átengedi, miközben a kötőanyag kimosódása minimális. Azt azért tudni kell, hogy a termék nem tartószerkezeti beton, tilos alkalmazni méretezett szerkezetek alapozására, rögzítésére (például épület tartóoszlopának alapozására, tartószerkezeti horgony rögzítésére stb.).További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Ház körüli betonozás

A nyári, őszi időszakban lehetőségünk nyílik a felújítási, betonozási munkálatok elvégzésére – akár saját kezűleg – és a ház körüli teendőkre. Fontos azonban a megfelelő építőanyagok beszerzése...


Tíz gyakorlati jótanács betonozóknak

Nemrég egy ismerősöm építkezni kezdett, ami családi házra vágyó, vagy azzal már rendelkező dolgos és bátor embereknél egyáltalán nem szokatlan. Természetesen a háznak betonigénye is volt, hiszen ha...