Házhoz visszük a tavaszt

2020-04-02 10:17:53 | Módosítva: 2020-04-02 10:37:49

Nem véletlenül mondják a tavaszra, hogy szeszélyes, hiszen idén is megtréfált minket. Nemrég úgy tűnt megérkezett, de mire felocsúdtunk, és nekiálltunk volna a kerti munkáknak, hóeséssel lepett meg minket, hogy azután újult erővel, a napokban végérvényesen megérkezzen. Gyorsan össze is gyűjtöttük azt az 5 tavaszi munkát, amit nem szabad tovább halogatni.


Különös tavasz

Az idei tavasz különbözik majd az eddigiektől – mondja Nagy Gábor a SzerszámKell.hu ügyvezetője. Fel kell készülnünk arra, hogy a koronavírus (és a szigorítások) miatt a legtöbb kerti munkát magunknak kell majd elvégezni, ehhez pedig megfelelő gépek, és szerszámok kellenek majd. Íme egy kis segítség; összegyűjtöttük a legfontosabb tavaszi munkákat. 

Varázsoljuk zölddé a gyepet

Ha látványos, szép és gyors eredményt szeretnénk, akkor a tavaszi munkákat kezdjük a gyeplazítással. Ez kettő lépésből áll: először össze kell gereblyézni a füvünkön levő őszi faleveleket, utána egy gyeplazító segítségével fel kell lazítani a gyepet. Erre azért van szükség, hogy a fű „felébredjen” a töve levegőt kapjon. Alig telik el 1-2 hét, és csodaszép zöld füvünk lesz. Ha nincs meg hozzá a megfelelő szerszámunk, a SzerszámKell.hu webshopjában számtalan gereblyét, seprűt találhatunk, de érdemes beszerezni a gyeplazítót is (van kézi és motoros változatban is).

Nem olyan nehéz metszeni

Ha eddig ódzkodtunk tőle, akkor most eljött az idő: metszeni kell. Ez egyébként nem annyira nehéz, mint eddig gondoltuk, hiszen semmi más dolgunk nincs, mint (szemrevételezéssel) eldönteni azt, hogy melyik része fagyott el, vagy sérült meg a bokroknak, és azt lemetszeni. Persze metszhetünk esztétikai megfontolásból is, azért, hogy formásabb legyen a fa, bokor. A metszést semmiképp ne egy késsel oldjuk meg, hanem olyan célszerszámmal, metszőollóval, ágvágóval dolgozzunk, amit erre fejlesztettek ki.

 

Pótoljuk a tápanyagot

Növényeink most kelnek fel a téli álmukból, és „éhesek”.Érdemes tápanyaggal pótolni, feltölteni a földet, amiben élnek. Válasszunk hosszú hatástartalmú műtrágyákat, és mindenképpen figyeljünk oda arra, hogy melyik növény mit szeret.

 

Rendezzük a kertet

Tavasszal jön el a „nagy kertrendezések” ideje – mondja Gábor, ilyenkor szeretjük kicsit átrendezni, felfrissíteni a kertünket. Ültetünk, ásunk, gyomlálunk, elkezdünk törődni vele, hiszen meghálálja. Fontos, hogy olyan szerszámokkal dolgozzunk, amelyek nem csak hatékonyak, hanem kényelmesek is – folytatja Gábor –, és megkönnyítik a munkánkat. Az ásók, a kapák, a lapátok választásánál vegyük figyelembe azt, hogy nem egy alkalommal fogjuk használni. Mutatunk néhány ergonomikus, könnyű darabot: katt ide.

 Öntözzünk, locsoljunk

Füvünknek, növényeinknek szükségük lesz arra, hogy locsoljuk őket, így nem száradnak ki, és optimálisan fejlődnek. Ha van automata locsolórendszerünk, akkor lassan érdemes bekapcsolni, és legalább 2 naponta locsolni. Ha nincs, akkor slagra, tömlőtartóra vagy akár locsolókra is szükségünk lehet, hogy minél kényelmesebben, gyorsabban tudjunk locsolni. Ide kattintva, összegyűjtöttük egy helyre a locsoláshoz szükséges eszközöket.

A SzerszámKell.hu webáruházban és az érdi boltban ezeket a kerti szerszámokat, eszközöket mind-mind megtalálhatjuk, és megvásárolhatjuk. 

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Újabb gépekkel bővült az Einhell „mester akku” rendszere

Az Einhell „mester akku” rendszere további 4 géppel gazdagodott. A Power X-Change akku rendszer különböző teljesítményű 18 V-os lítium akkumulátorának bármelyikét bármelyik szerszámhoz...


Multifunkcionális szerszámgépek

A különféle igényesebb és főként pontosabb munkákhoz a neves gyártók több funkció elvégzésére alkalmas szerszámgépeket fejlesztettek ki. Ezek közül az egyik legügyesebb az oszcilláló mozgást végző...