Házhoz visszük a tavaszt

2020-04-02 10:17:53 | Módosítva: 2020-04-02 10:37:49

Nem véletlenül mondják a tavaszra, hogy szeszélyes, hiszen idén is megtréfált minket. Nemrég úgy tűnt megérkezett, de mire felocsúdtunk, és nekiálltunk volna a kerti munkáknak, hóeséssel lepett meg minket, hogy azután újult erővel, a napokban végérvényesen megérkezzen. Gyorsan össze is gyűjtöttük azt az 5 tavaszi munkát, amit nem szabad tovább halogatni.


Különös tavasz

Az idei tavasz különbözik majd az eddigiektől – mondja Nagy Gábor a SzerszámKell.hu ügyvezetője. Fel kell készülnünk arra, hogy a koronavírus (és a szigorítások) miatt a legtöbb kerti munkát magunknak kell majd elvégezni, ehhez pedig megfelelő gépek, és szerszámok kellenek majd. Íme egy kis segítség; összegyűjtöttük a legfontosabb tavaszi munkákat. 

Varázsoljuk zölddé a gyepet

Ha látványos, szép és gyors eredményt szeretnénk, akkor a tavaszi munkákat kezdjük a gyeplazítással. Ez kettő lépésből áll: először össze kell gereblyézni a füvünkön levő őszi faleveleket, utána egy gyeplazító segítségével fel kell lazítani a gyepet. Erre azért van szükség, hogy a fű „felébredjen” a töve levegőt kapjon. Alig telik el 1-2 hét, és csodaszép zöld füvünk lesz. Ha nincs meg hozzá a megfelelő szerszámunk, a SzerszámKell.hu webshopjában számtalan gereblyét, seprűt találhatunk, de érdemes beszerezni a gyeplazítót is (van kézi és motoros változatban is).

Nem olyan nehéz metszeni

Ha eddig ódzkodtunk tőle, akkor most eljött az idő: metszeni kell. Ez egyébként nem annyira nehéz, mint eddig gondoltuk, hiszen semmi más dolgunk nincs, mint (szemrevételezéssel) eldönteni azt, hogy melyik része fagyott el, vagy sérült meg a bokroknak, és azt lemetszeni. Persze metszhetünk esztétikai megfontolásból is, azért, hogy formásabb legyen a fa, bokor. A metszést semmiképp ne egy késsel oldjuk meg, hanem olyan célszerszámmal, metszőollóval, ágvágóval dolgozzunk, amit erre fejlesztettek ki.

 

Pótoljuk a tápanyagot

Növényeink most kelnek fel a téli álmukból, és „éhesek”.Érdemes tápanyaggal pótolni, feltölteni a földet, amiben élnek. Válasszunk hosszú hatástartalmú műtrágyákat, és mindenképpen figyeljünk oda arra, hogy melyik növény mit szeret.

 

Rendezzük a kertet

Tavasszal jön el a „nagy kertrendezések” ideje – mondja Gábor, ilyenkor szeretjük kicsit átrendezni, felfrissíteni a kertünket. Ültetünk, ásunk, gyomlálunk, elkezdünk törődni vele, hiszen meghálálja. Fontos, hogy olyan szerszámokkal dolgozzunk, amelyek nem csak hatékonyak, hanem kényelmesek is – folytatja Gábor –, és megkönnyítik a munkánkat. Az ásók, a kapák, a lapátok választásánál vegyük figyelembe azt, hogy nem egy alkalommal fogjuk használni. Mutatunk néhány ergonomikus, könnyű darabot: katt ide.

 Öntözzünk, locsoljunk

Füvünknek, növényeinknek szükségük lesz arra, hogy locsoljuk őket, így nem száradnak ki, és optimálisan fejlődnek. Ha van automata locsolórendszerünk, akkor lassan érdemes bekapcsolni, és legalább 2 naponta locsolni. Ha nincs, akkor slagra, tömlőtartóra vagy akár locsolókra is szükségünk lehet, hogy minél kényelmesebben, gyorsabban tudjunk locsolni. Ide kattintva, összegyűjtöttük egy helyre a locsoláshoz szükséges eszközöket.

A SzerszámKell.hu webáruházban és az érdi boltban ezeket a kerti szerszámokat, eszközöket mind-mind megtalálhatjuk, és megvásárolhatjuk. 

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Hitachi szerszámgépek

Építkezéseken, szerelési vagy éppen bontási munkáknál gyakran előfordul, hogy hálózati áramot csak távolból, hosszabbító kábellel vagy generátorról lehet szerezni, ami a szerszámgépeknél vagy...


Egyetlen akkumulátor, ami rendet tesz

Képzelj magad elé egy tipikus műhelyt, képzeld el, ahogy keresed azt az elektromos szerszámot, amire éppen szükséged van, hogy aztán ideges legyél, mert nincs bedugva, vagy éppen lemerült az...