Akkutechnológia a kertben

2020-04-08 10:04:05 | Módosítva: 2020-04-08 10:17:10

Innovatív, csendes és tökéletesen környezetbarát, az AL-KO akkus gépcsaládok közös jellemzője. A sor azonban további kedvező tulajdonságokkal folytatható: szagmentes, tiszta, vezeték nélküli, karbantartást nem igénylő, könnyű, nagy teljesítményű, rugalmas. Legyen a kisebb méretű kertek 20 V-os, szuper könnyű gépeit tartalmazó Easy Flex, a tökéletes ár/teljesítmény mutatókkal bíró Energy Flex vagy a profi felhasználókat megcélzó Power Flex gépcsalád, mindegyikkel öröm a kerti munka. További előny, hogy az akkumulátorok a gépcsalád minden tagjához felhasználhatók.

Csendes forradalom

Pehelysúlyban mutatkozik be az Easy Flex akkumulátor család. A 20 V névleges (2,5 vagy 5,0 Ah) teljesítményű akkuk 45 Wh és 90 Wh kapacitással érhetők el. A folyamatosan bővülő – jelenleg 13 különböző kerti gépből álló – gépcsalád kisebb kertek tulajdonosait célozza meg. Az Easy Flex gépek egyszerű, de masszív felépítésűek, nagyon csekély a súlyuk, és könnyen tárolhatók.

Az Energy Flex család lelkét a 40 V/4,0 Ah, illetve 5,0 Ah teljesítményű akkumulátorok alkotják (144 Wh, illetve 180 Wh kapacitás). A szép megjelenés mellett a rövid, csupán 1,5, illetve 2 órás töltési idő a fő erősségük. Felöltött akkuval géptől függően, akár 120 perces munkavégzés is lehetséges. Az Energy Flex gépek átlagos méretű kertekben tökéletes megoldást jelentenek. Összesen 8-féle fűnyíró képezi a rendszer lelkét, melyek mindegyikét akkuval és töltővel szállítja a gyártó. Jól jelzi az akkuk teljesítményét, hogy olyan nagy fogyasztású gépek is tagjai a családnak, mint a hómaró és a talajlazító. Természetesen a szokásos egyéb kézi gépek sem hiányoznak, mint a szegélynyíró, sövénynyíró, lombfúvó.

Az AL-KO Gardentech divízió professzionális kerti gép márkája a SOLO by AL-KO. Ez alatt a márkanév alatt kerülnek forgalomba a Power Flex akkumulátorcsalád gépei, melyek a professzionális és fél-professzionális felhasználók igényeit célozzák meg. A gépek meghajtását biztosító 270 Wh-ás, nagy teljesítményű, passzív hűtésű, Németországban gyártott akkumulátorok mindössze 2,5 óra alatt feltölthetők. A gépcsalád nagy teljesítményű fémházas – akár 4 funkcióval és Vario® hajtással szerelt – fűnyírókat, fűkaszát, sövényvágókat, láncfűrészeket, lombfúvót és multitool-t tartalmaz.
2020-tól az új Energy Flex kézi gépek még könnyebbek – akár 30% súlymegtakarítás – lehetnek, ugyanis az akkuk egy övön tárolhatók. Új kompatibilitás: az akkumulátor öv megvásárlásával a Power Flex gépek is működtethetők Energy Flex akkumulátorokkal.

Számos gyártó magas feszültség-értékekkel hirdeti akkumulátorait. Ez azonban nem jelenti azt, hogy azok üzemidejük automatikusan magasabb is!

Volt (V) x amperóra (Ah) = wattóra (Wh)

Javasoljuk, hogy a vásárlás során ügyeljen a wattórában (Wh) megadott energiatartalomra; a magasabb Wh érték hosszabb üzemidőt (nagyobb „üzemanyagtartályt”) ígér.


www.al-ko.hu
www.al-ko.com/kert


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Milyen és mekkora akkumulátort?

Évről évre növekszik az igény akönnyű és nagyteljesítményű elektromos csónakmotorok és akkumulátorok iránt. Azakkumulátorok ára és tömege atárolóképességük (Ah) nagyságával növekszik. Ha a...


RYOBI 18 V-os ONE+ termékcsalád

Nincs jobb annál, mint nagyokat lélegezni a friss levegőn, és gyönyörködni a természetben. Mindannyian ismerjük azt a jóleső érzést, amikor sikerül felállítanunk a sátrunkat, vagy sikerül tüzet...