Akkutechnológia a kertben

2020-04-08 10:04:05 | Módosítva: 2020-04-08 10:17:10

Innovatív, csendes és tökéletesen környezetbarát, az AL-KO akkus gépcsaládok közös jellemzője. A sor azonban további kedvező tulajdonságokkal folytatható: szagmentes, tiszta, vezeték nélküli, karbantartást nem igénylő, könnyű, nagy teljesítményű, rugalmas. Legyen a kisebb méretű kertek 20 V-os, szuper könnyű gépeit tartalmazó Easy Flex, a tökéletes ár/teljesítmény mutatókkal bíró Energy Flex vagy a profi felhasználókat megcélzó Power Flex gépcsalád, mindegyikkel öröm a kerti munka. További előny, hogy az akkumulátorok a gépcsalád minden tagjához felhasználhatók.

Csendes forradalom

Pehelysúlyban mutatkozik be az Easy Flex akkumulátor család. A 20 V névleges (2,5 vagy 5,0 Ah) teljesítményű akkuk 45 Wh és 90 Wh kapacitással érhetők el. A folyamatosan bővülő – jelenleg 13 különböző kerti gépből álló – gépcsalád kisebb kertek tulajdonosait célozza meg. Az Easy Flex gépek egyszerű, de masszív felépítésűek, nagyon csekély a súlyuk, és könnyen tárolhatók.

Az Energy Flex család lelkét a 40 V/4,0 Ah, illetve 5,0 Ah teljesítményű akkumulátorok alkotják (144 Wh, illetve 180 Wh kapacitás). A szép megjelenés mellett a rövid, csupán 1,5, illetve 2 órás töltési idő a fő erősségük. Felöltött akkuval géptől függően, akár 120 perces munkavégzés is lehetséges. Az Energy Flex gépek átlagos méretű kertekben tökéletes megoldást jelentenek. Összesen 8-féle fűnyíró képezi a rendszer lelkét, melyek mindegyikét akkuval és töltővel szállítja a gyártó. Jól jelzi az akkuk teljesítményét, hogy olyan nagy fogyasztású gépek is tagjai a családnak, mint a hómaró és a talajlazító. Természetesen a szokásos egyéb kézi gépek sem hiányoznak, mint a szegélynyíró, sövénynyíró, lombfúvó.

Az AL-KO Gardentech divízió professzionális kerti gép márkája a SOLO by AL-KO. Ez alatt a márkanév alatt kerülnek forgalomba a Power Flex akkumulátorcsalád gépei, melyek a professzionális és fél-professzionális felhasználók igényeit célozzák meg. A gépek meghajtását biztosító 270 Wh-ás, nagy teljesítményű, passzív hűtésű, Németországban gyártott akkumulátorok mindössze 2,5 óra alatt feltölthetők. A gépcsalád nagy teljesítményű fémházas – akár 4 funkcióval és Vario® hajtással szerelt – fűnyírókat, fűkaszát, sövényvágókat, láncfűrészeket, lombfúvót és multitool-t tartalmaz.
2020-tól az új Energy Flex kézi gépek még könnyebbek – akár 30% súlymegtakarítás – lehetnek, ugyanis az akkuk egy övön tárolhatók. Új kompatibilitás: az akkumulátor öv megvásárlásával a Power Flex gépek is működtethetők Energy Flex akkumulátorokkal.

Számos gyártó magas feszültség-értékekkel hirdeti akkumulátorait. Ez azonban nem jelenti azt, hogy azok üzemidejük automatikusan magasabb is!

Volt (V) x amperóra (Ah) = wattóra (Wh)

Javasoljuk, hogy a vásárlás során ügyeljen a wattórában (Wh) megadott energiatartalomra; a magasabb Wh érték hosszabb üzemidőt (nagyobb „üzemanyagtartályt”) ígér.


www.al-ko.hu
www.al-ko.com/kert


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Power X Change: tovább bővült az Einhell „Mester akku” koncepciója

Az Einhell „Mester akku” koncepciójáról több mint egy évvel ezelőtt már írtunk. Akkor 7 az 1-ben volt a jelszó, vagyis hét különböző szerszámgépet, illetve kerti gépet lehetett egy...


Több mint 100 szerszám, egy akkumulátor

A RYOBI® ONE+ innovatív otthoni és kerti szerszámok sora egyre bővül. 2019 januárjától több mint 100 szerszámot használhatunk ugyanazzal az akkumulátorral, így a ONE+ a legnagyobb 18V-os...